tromaktiko: Απώλεια μνήμης την είπαμε

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Απώλεια μνήμης την είπαμε



Όταν τα έργα ξεκίνησαν, είχε βγει μπροστά στις κάμερες ο τότε αρμόδιος υπουργός κος Σουφλιάς και πανηγυρολογώντας είπε μεταξύ άλλων ότι το κομμάτι της λεωφόρου Bουλιαγμένης κοντά στον σταθμό του μετρό του Αγίου Δημητρίου που είχε κλείσει για την διευκόλυνση της εκτέλεσης των έργων...
θα άνοιγε σε μόλις λίγους μήνες και καμία παρέμβαση δεν θα γινόταν στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Δεν νομίζω βέβαια ότι υπήρξε έστω και ένας (ειδικά από τους καθημερινά διερχόμενους οδηγούς από το σημείο) που να τον πίστεψε.
Πριν λίγες μέρες και σε αντίθεση με τα όσα είχαν αναγγελθεί έκλεισαν και άλλες λωρίδες της Λ. Βουλιαγμένης, έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στον παράδρομο στο ύψος της Αργυρούπολης κλπ. Βέβαια από τις αρχικές εξαγγελίες αντί για μερικούς μήνες έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια και η κατάσταση αντί για καλύτερη γίνεται χειρότερη.
Σαφώς κανένας δεν θυμάται τις δηλώσεις Σουφλιά ούτε αν ο κος Σουφλιάς ήταν υπουργός την περίοδο εκείνη. Το κακό αγαπητοί μου είναι ότι ο Σουφλιάς και ο κάθε Σουφλιάς (διότι δεν καταφέρομαι εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου αλλά όλων αυτών) γνωρίζουν ότι κανείς δεν θυμάται. Γνωρίζουν ότι ο λαός αυτός που κατάφεραν να του τσακίσουν την περηφάνια πάσχει από «απώλεια μνήμης». Αυτή είναι η διάγνωση, αυτή είναι η πάθησή μας και είναι ανίατη. Γι αυτό συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε και εκεί στηρίζονται και αυτοί.
Φίλε μου, ζητάς να σου δώσουν συγκεκριμένη ημερομηνία. Δεν γίνεται αυτό διότι ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν να σου πουν. Δεν ξέρουν ακριβώς πότε θα έχουν χορτάσει και ξέρεις ότι δεν υπάρχουν πια πολλά «κανάλια» τροφοδοσίας με χρήμα. Αυτά που υπάρχουν λοιπόν θα τα κρατήσουν ανοιχτά όσο μπορούν για να τρέφεται όλο το σύστημα που κινείται γύρω απ΄αυτά τα έργα.
Έκανες βέβαια μια ατυχή σύγκριση. Συνέκρινες την δύστυχη χώρα μας με την Αγγλία…….. Νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιείς ίδια μέτρα και σταθμά.
Και έτσι όμως είμαστε 300 χρόνια πίσω. Θα σου πω μόνο ότι στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη γίνονται έργα μετρό. Ξαφνικά μια μέρα ανοίγει ο σταθμός και παραδίδεται στο επιβατικό κοινό. Καμία παρέμβαση στην κυκλοφορία, κανένας δεν έχει αντιληφθεί ότι κάτω από τα πόδια του γίνεται ένα τεράστιο έργο.
Είναι φίλε μου βέβαια και το κατά πόσον όλοι αυτοί σέβονται τον πολίτη. Τι είπα όμως τώρα??? Πού νομίζω ότι ζω??
Η κατάσταση λοιπόν δεν θα αλλάξει ποτέ λόγω της πάθησής μας. Απώλεια μνήμης την είπαμε. Δεν θέλω να σε κουράσω άλλο γι αυτό στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας αφήσω και να γυρίσω στην δουλειά μου (όσο θα την έχω) τρομαγμένος, χρεωμένος και απαισιόδοξος όπως πρέπει να είμαι. Καληνύχτα Ελλάδα.



Στέλιος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!