tromaktiko: Τρίτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου για το Ιράκ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τρίτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου για το Ιράκ



Το Ιράκ ανακοίνωσε πως τα επιβεβαιωμένα αποθέματα αργού πετρελαίου αγγίζουν τα 143,1 δισεκατομμύρια βαρέλια, κάτι που το...


 κατατάσσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως, μετά τη Σαουδική Αραβία και τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ).
"Τα επιβεβαιωμένα αποθέματα αργού πετρελαίου του Ιράκ φτάνουν τα 143,1 δισεκατομμύρια βαρέλια", δήλωσε ο ιρακινός υπουργός Πετρελαίου Χουσεΐν Χαχριστιάνι, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Βαγδάτη.
"Τα νέα στοιχεία για τα επιβεβαιωμένα αποθέματα θα ενισχύσουν τη θέση του Ιράκ στον ΟΠΕΚ και στο μέλλον θα το βοηθήσουν να εξασφαλίσει μεγαλύτερο εξαγωγικό μερίδιο στον ΟΠΕΚ", δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Φαλάχ αλ-Αμρί, επικεφαλής του ιρακινού Οργανισμού Προώθησης Πετρελαίου.
Ο αριθμός αυτός αποτελεί αύξηση κατά 24% σε σχέση με αυτόν που είχε αναγνωριστεί από κοινού με τον ΟΠΕΚ.
Η Σαουδική Αραβία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο (264,5 δισεκατομμύρια βαρέλια), ακολουθούμενη από τη Βενεζουέλα (211,1 δισεκατομμύρια βαρέλια), σύμφωνα με το Δελτίο Ετησίων Στατιστικών 2009 του ΟΠΕΚ, που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2010, και κατέτασσε το Ιράν στην τρίτη θέση με 137 δισεκατομμύρια βαρέλια.







Πηγή: skai.gr 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!