tromaktiko: Ανοιχτό το «Μαρακανά»!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτό το «Μαρακανά»!



Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Παρτίζαν το Σάββατο και μετά από διαβουλεύσεις αποφασίστηκε να είναι παρόντες φίλαθλοι και από τις δύο πλευρές.

Μετά το πολύ σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γένοβα με πρωταγωνιστές Σέρβους οπαδούς στην αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την αντίστοιχη της Ιταλίας, υπήρχαν πολλές συζητήσεις στη χώρα για το αν θα έπρεπε το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων των φιλοξενούμενων, ενώ κάποια ακραία σενάρια ήθελαν το παιχνίδι να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών υπό τον φόβο, πάντα, των σοβαρών επεισοδίων εκ νέου.

Η αστυνομία του Βελιγραδίου όμως σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των δύο ομάδων και τις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας αποφάσισε να επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων και από τις δύο πλευρές με τα μέτρα ασφαλείας όμως να είναι δρακόντεια. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η διάθεση των εισιτηρίων θα διαρκέσει μόλις 24 ώρες προκειμένου να αποτραπούν κάποιοι από το να αγοράσουν εισιτήριο, ενώ και η χωρητικότητα του γηπέδου αναμένεται να μειωθεί κατά τουλάχιστον 20%, που σημαίνει ότι οι διαθέσιμες θέσεις θα είναι κάτι λιγότερο από 40.000.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν τρεις ζώνες ασφάλειας πριν και μετά το τέλος της αναμέτρησης έξω από το «Μαρακανά», ενώ όποιος φίλαθλος επιδείξει την παραμικρή επιθετική συμπεριφορά ή είναι υπό την επίρροια μέθης δε θα του επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο. Όλοι οι ιθύνοντες στη Σερβία τόνισαν ότι κάθε παιχνίδι θα πρέπει να διεξάγεται παρουσία των φίλων και των δύο ομάδων,ενώ και η πλευρά της Παρτίζαν που αρχικά τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής της αναμέτρησης κεκλεισμένων των θυρών φαίνεται ότι κάνει πίσω και με ανακοίνωσή της αύριο αναμένεται να ζητήσει το ποσοστό εισιτηρίων που της αναλογεί.

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!