tromaktiko: Γαλλία: Φόβοι για έλλειψη καυσίμων

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Γαλλία: Φόβοι για έλλειψη καυσίμων



Εντείνεται η ανησυχία των Γάλλων πολιτών για την επάρκεια της αγοράς σε καύσιμα, καθώς οι εργαζόμενοι στα περισσότερα...
 διυλιστήρια της χώρας συμμετέχουν στην απεργία που διανύει την τρίτη ημέρα της.

Σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρόμων πραγματοποιούνται τα τέσσερα από τα δέκα προγραμματισμένα δρομολόγια των τραίνων μεγάλης ταχύτητας TGV και ένα στα δυο δρομολόγια των περιφερειακών τραίνων.

Πάντως, ο γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπουσερό διαβεβαίωσε ότι "δεν θα υπάρξει έλλειψη βενζίνης" παρά τις απεργίες κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που έχουν επηρεάσει τα 10 από τα 12 γαλλικά διυλιστήρια.

"Συμφωνήσαμε με τον (υπουργό Οικολογίας) Ζαν-Λουί Μπορλού, τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατίας: έχουμε όσα (καύσιμα) χρειάζονται για το λιγότερο ένα μήνα", αν οι οδηγοί δεν προχωρήσουν σε προληπτικές αγορές βενζίνης, δήλωσε ο Μπουσερό στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Εξάλλου έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην σπεύσουν στα βενζινάδικα από φόβο έλλειψης καυσίμων.

Η κατανάλωση βενζίνης αυξήθηκε αυτήν τη εβδομάδα στη Γαλλία 50% καθώς οι οδηγοί έσπευσαν να ανεφοδιαστούν, διευκρίνισε ο υπουργός. "Λεω κυρίως στους οδηγούς: μην πάτε να γεμίσετε το ρεζερβουάρ σας, ή να κρατήσετε αποθέματα καυσίμου, δεν θα τα χρειαστείτε", υπογράμμισε. 


skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!