tromaktiko: Kάπνισμα ανα την Ελλάδα

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Kάπνισμα ανα την Ελλάδα



Δυστυχώς σχεδόν σε όλες τις καφετέριες και bar στα Γιάννενα καπνίζουν... Ο καπνός είναι σε ίδια και πιθανά και χειρότερος από το παρελθόν.
Επίσης στα τσιπουράδικα και σε μερικά εστιατόρια η κατάσταση είναι η ίδια. παρά τις καταγγελίες κανείς δεν κάνει τίποτα.
Αντί το κράτος να ψάχνει λύσεις και φόρους ας αρχίσει να προσπαθεί να εφαρμώσει τους νόμους. Από τους παραβατικούς καπνιστές και καταστηματάρχες θα είχε διπλό όφελος: Και την υγεία τους θα βελτίωνε και θα εισέπρατε φόρους.
Απλά φαίνεται πως είμαστε ανίκανοι να εφαρμώσουμε ακόμα και αυτό. Κάποιοι είναι χυδαίοι και καπνίζουν γνωρίζοντας πως παρανομούν και πως ενοχλούν τους γύρω
και κάποιοι απλά λόγω προεκλογικής περιόδου ΔΕΝ κάνουν τίποτα για να πιάσουν αυτούς.

Ένας αναγνώστης
-------------------------------------
Θα ηθελα να αναφερθω για το θεμα του τσιγαρου στον δημο Κομοτηνης.κανενας ελεγχος ολοι μεσα στα μαγαζια καπνιζουν τασακια παντου και οταν περνεις τηλεωφνο στον δημο για παραπονα σου λενε μην βγαινεις να κατσεις σπιτι σου.ΖΗΤΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.ΕΧΘΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ !ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ,ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟ.ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------
Σας μεταφέρω την απόγνωση των μη-καπνιστών οι οποίοι βρίσκονται στη δυσάρεστη κατάσταση να μην μπορούν να ζητούν καν την εφαρμογη του σχετικού νόμου για απαγόρευση του καπνίσματος !!!Μόλις χθες βράδυ (Σάββατο 16/10) σε γνωστό restaurant-bar της Θεσσαλονίκης διαπιστώσαμε ότι είμασταν ίσως οι μόνοι που δεν κάπνιζαν και στη σχετική διαμαρτυρία μας και συζήτηση με τον υπεύθυνο του μαγαζιού μας δόθηκε η απάντηση ότι αυτοί ήθελαν να τηρήσουν το μέτρο αλλά είναι θέμα ανταγωνισμού και μια που οι ανταγωνιστές τους το επιτρέπουν δεν έχουν κι αυτοί άλλοι επιλογή !
καλέσαμε το 1142 το οποίο δεν απαντούσε και τη δημοτική αστυνομία στο
2310 251900 η οποία μας είπε ότι δεν έχει βραδινή βάρδια για έλεγχο
!! μας παρέπεμψε στο 100 το οποίο μας είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα !!!επομένως εάν πραγματικά το Υπουργείο περιμένει να εφαρμόσει το νόμο
που τόσο έντονα προβάλλει :
http://www.yyka.gov.gr/communication/kovoyme-to-tsigaro-kerdizoyme-ti-zoi
και θα πάει να τον εφαρμόσει χωρίς έλεγχο στα βραδινά κέντρα πράγματι
αυτή η χώρα δεν έχει καμία
ελπίδα.
Υπογραφή
ένας ανώνυμος πολίτης που θεωρεί ότι και βέβαια είμαστε όλοι
συν-υπεύθυνοι για το χάλι μας και άξιοι της αδιαφορίας μας για την
επικράτηση της μαγκιάς των ιδιοκτητών νυκτερινών μαγαζιών και των
καπνιστών θαμώνων τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
-----------------------------------------------------------

Αυτο το Σ/Κ ειπα και εγω να το ριξω εξω σε μια μπαροτσαρκα. Εφησυχασμενος οτι στη χωρα μου οι νομοι λειτουργουν και οι παραβαινοντες τιμωρουντε... λεω επιτελους θα πιουμε το ποτο μας και θα διασκεδασουμε σε μια καθαρη ατμοσφαιρα. Αμ δε!!! Οπου και να πηγαμε δεν εχει αλλαξει τιποτα σε σχεση με το καπνισμα. Τα ιδια και χειροτερα. Τασακια παντου και πουθενα μια σημανση οτι απαγορευεται. Μαζι μου ηταν και κατι φιλοι απο το εξωτερικο και απορημενÎ! �ι με ρωτουσαν, γιατι αφου υπαρχει νομος ολοι συνεχιζουν να καπνιζουν? Απαντηση δεν ειχα? Τι να τους πω οτι ετσι ο ελληνας εκφραζει τη μαγκια του? Δε θα καταλαβουν.

Σε καποια στιγμη που καλεσα το περιβοητο 1142 και μετα απο επωυμη καταγγελια μου ειπαν οτι το συστημα θα ενημερωσει τη δημοτικη αστυνομια ηλεκτρονικα. Φυσικα δεν εγινε τιποτα. Δυστηχως αποτυχαμε για αλλη μια φορα και αναρωτιεμαι, ποιος πληρωνει για ολες αυτες τις διαφημισεις σε περιοδο κρισης?
Θα υπαρξει καποιος που θα αναλαβει την αποτυχια , γιατι μη ξεχναμε και ο ιδιος ο πρωθυπουργος μετειχε στην καμπανια και βγαινει τωρα εκτεθειμενος.
Παρακαλω βοηθειστε με να μου πειτε αν ξερετε καπου που εφαρμοζετε ο νομος για να παμε την επομενη φορα . Οχι τιποτα αλλο, αλλα για να γλιτωσουμε απο αυτη την απαισια γευση στο στομα και την μυρωδια των ρουχων

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!