tromaktiko: Αναγνώριση 5τούς φοίτησης ως Μεταπτυχιακός Τίτλος

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Αναγνώριση 5τούς φοίτησης ως Μεταπτυχιακός Τίτλος



Ως εκπρόσωπος των Πολυτεχνικών Σχολών Ελλάδος, ενίσταμαι με την παρούσα επιστολή τη μή αναγνώριση της πενταετούς φοίτησης στις Πολυτεχνικές Σχολές της Ελλάδος ως μεταπτυχιακός τίτλος..
Από πότε τα πέντε χρόνια σπουδών και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας να εξισώνεται με αντίστοιχες σχολές τετραετούς φοίτησης στη Ελλάδα ή τριετούς φοίτησης στη Αγγλία; Πώς μπορείτε τώρα να μας αφήνετε αιωρούμενους και πικρά απογοητευμένους στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε τις ακαδημαϊκές μας σπουδές σε επίπεδο διδακτορικό, ρίχνοντας το μπαλάκι στο αντίστοιχο συμβούλιο αναγνώρισης τίτλων σπουδών της Ελλάδος;

Με δεδομένο την αναγνώριση της πενταετούς φοίτησης ως μεταπτυχιακός τίτλος, όλοι εμείς πριν από πέντε περίπου χρόνια διεκδικήσαμε επάξια τις θέσεις στα Πολυτεχνία ευελπιστώντας ότι το πτυχίο μας θα ήταν ισότιμο και αντίστοιχο με μεταπτυχιακό τίτλο. Άλλωστε, η εισδοχή μας σε αγγλικά πανεπιστήμια θα ήταν πολύ πιο εύκολη και αυτό ακριβώς θα πράτταμε αν γνωρίζαμε πως τελικά θα μας εξισώνατε με απόφοιτους σχολών τετραετούς φοίτησης.

Κατόπιν ποιας λογικής αποφασίστηκε να θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου 2009 η καταληκτική ημερομηνία που θεωρείτε τους τίτλους των προαναφερθεισών σχολών ως μεταπτυχιακός τίτλος και από την επόμενη κιόλας ημέρα (1/1/2010) ένα απλό πτυχίο; Το ορθότερο θα ήταν να γινόταν και μια επίσημη, δημόσια ενημέρωση του κοινού αλλά και των ενδιαφερομένων μέσω του τύπου. Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται τόσο απλά από μια μέρα σε άλλη και εν αγνοία του κόσμου και κυρίως εις βάρος της παιδείας που υποτίθεται εσείς συμβάλλετε στην ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού ο! ράματος. Λυπούμαστε πραγματικά, αλλά ενισχύετε την απόψη να προτιμούμε τα ξένα πανεπιστήμια, δεδομένου ότι με τα ίδια χρόνια (5) όχι μόνο δεν παίρνεις πτυχίο, αλλά και ένα ή δύο μεταπτυχιακά.

Ολοκληρώνοντας, παράκληση όλων μας είναι, αφού ήδη πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, τουλάχιστον να ισχύσει για τους εισαχτέους των πολυτεχνικών σχολών της σχολικής χρονιάς 2010-2011 όπου θα γνωρίζουν την αλλαγή αυτή στη νομοθεσία και θα είναι δική τους η απόφαση πλέον για τις επιλογές τους.

Ευελπιστούμε ότι θα τύχουμε της δέουσας προσοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων της κυπριακής κοινωνίας, σε μια περίοδο που η παιδεία μας προσπαθεί να γίνει αντάξια ευρωπαϊκών προτύπων και όχι να οπισθοχωρούμε επειδή απλώς και μόνο κάποιοι πήραν αυθαίρετα κάποιες αποφάσεις κλείνοντας έτσι τις πόρτες σε πολλούς κύπριους πολίτες.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!