tromaktiko: Πάφος: Πέραν των 50 ξενοδοχείων στην Πάφο μένουν κλειστά το χειμώνα

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πάφος: Πέραν των 50 ξενοδοχείων στην Πάφο μένουν κλειστά το χειμώνα



Πτώση-ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η δραστηριότητα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της επαρχίας Πάφου αυτό τον χειμώνα. Παρά τις ενδείξεις για μερική αναζωογόνηση της τουριστικής κίνησης μετά τη δύσκολη περασμένη διετία, όλα δείχνουν ότι αυτή τη χειμερινή περίοδο περισσότερα ξενοδοχεία από κάθε άλλη χρονιά θα παραμείνουν κλειστά στην πόλη και επαρχία της Πάφου.
Συνολικά πέραν των 50 τέτοιων μονάδων, βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, θα παραμείνουν κλειστά για όλη τη χειμερινή σαιζόν, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό σκηνικό για την εικόνα της Πάφου ως ολόχρονου τουριστικού προορισμού, αλλά και για τον αριθμό των ανέργων τους επόμενους μήνες.  Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε μιλώντας χθες στον «Φ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θέμης Φιλιππίδης, ο οποίος έκανε λόγο για σοβαρά προβλήματα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, αλλά και της στάσης των μεγάλων ευρωπαίων οργανωτών ταξιδίων.
Εκτιμάται ότι από το λουκέτο αυτό στις 50-56 ξενοδοχειακές μονάδες της Πάφου ένας συνολικός αριθμός ξενοδοχουπαλλήλων που προσεγγίζει το 20% του εργατικού δυναμικού του κλάδου θα είναι άνεργος το επόμενο διάστημα.  Πολλές από τις ξενοδοχειακές μονάδες της Πάφου κλείνουν επειδή δεν τις συμφέρει να λειτουργούν με βάση την διακίνηση των επισκεπτών, ενώ κάποιες εκμεταλλεύονται την μειωμένη κίνηση για να προχωρήσουν σε ανακαινίσεις.

Οι ξενοδόχοι της Πάφου έχουν αντιδράσει έντονα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των συνεχών επιθέσεων που δέχονται όπως θεωρούν από τους δύο μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης. Οι οργανωτές αυτοί, στηριζόμενοι στην πολύ υψηλή πληρότητα που εξασφαλίζουν στις μονάδες της Πάφου, ζήτησαν σε δύο περιπτώσεις από το προηγούμενο καλοκαίρι μείωση τιμών και μείωση των ποσοστών που λαμβάνουν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Πάφου από τη συνεργασία αυτή. Και αυτό υπό την απειλή ότι λόγω οικονομικής κρίσης θα διακόψουν τα δρομολόγιά τους προς την Κύπρο αν οι τιμές που θα τους δοθούν εφεξής δεν είναι αισθητά μειωμένες.
Οι ξενοδόχοι της Πάφου έχουν αντιδράσει έντονα στις πιέσεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι ήδη οι παραχωρήσεις και εκπτώσεις προς τους κολοσσούς της διακίνησης τουριστών στην Ευρώπη «έπιασαν ταβάνι». Τις πληροφορίες μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θέμης Φιλιππίδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι αντίστοιχες πιέσεις δέχονται οι ξενοδόχοι και των άλλων επαρχιών της Κύπρου, αλλά και μεσογειακών προορισμών όπως η Ελλάδα, η Μάλτα, η Αίγυπτος και άλλες χώρες.

Κοινή αντίδραση
Ο κ. Φιλιππίδης ξεκαθάρισε ότι οι πιέσεις για περαιτέρω μείωση των τιμών που προσφέρονται στους οργανωτές ταξιδίων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και προς το σκοπό αυτό γίνονται επαφές και συνεννοήσεις μεταξύ των ξενοδόχων σε μεσογειακό πλέον επίπεδο για κοινή αντίδραση.
http://www.philenews.com/main/333,1,5197,0,51778-.aspx
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!