tromaktiko: Αμμόχωστος: Ξεσηκώνονται για τον τουρισμό στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αμμόχωστος: Ξεσηκώνονται για τον τουρισμό στην ελεύθερη Αμμόχωστο



Έντονη ανησυχία εκφράζει η ελεύθερη Αμμόχωστος για την έκβαση της τουριστικής κίνησης κατά τη χειμερινή περίοδο, εξαιτίας των επιπτώσεων που έφερε την τελευταία στιγμή, η υπόθεση της Γιουροσύπρια.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας Αντώνη Τσόκκο, εκεί που όλα πήγαιναν καλά και εκφραζόταν αισιοδοξία, το κλείσιμο της εταιρίας έφερε τα πάνω κάτω και δημιούργησε απαισιοδοξία στους τουριστικούς φορείς της επαρχίας. Η τουριστική κίνηση στην περιοχή, πρόσθεσε, βασίζεται στη γερμανική και σκανδιναβική αγορά και η Γιουροσύπρια ήταν ο βασικός μεταφορέας τουριστών από τη γερμανική αγορά. Με το κλείσιμο της εταιρίας, συνέχισε, φαίνεται να μην υλοποιούνται οι δεσμεύσεις των Κυπριακών Αερογραμμών ότι δεν θα άφηναν να χαθεί ούτε ένας Γερμανός τουρίστας που θα ήθελε να ταξιδέψει στην Κύπρο. Αυτό, συνέχισε, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ακυρώσεις και μια πλήρης στασιμότητα στις κρατήσεις από τη γερμανική αγορά για το χειμώνα. Η όλη κατάσταση σ’ αυτό το θέμα, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, συνιστά πλήγμα για την ελεύθερη Αμμόχωστο, τόνισε ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας και μέλος της εταιρίας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής Αμμοχώστου. Η ανησυχία, υπογράμμισε ο κ. Τσόκκος, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη εάν αναλογιστεί κάποιος ότι αν οι τουριστικοί πράκτορες σταματήσουν τα προγράμματα τους από τη γερμανική αγορά, πόσο δύσκολο θα είναι να τους ξαναπείσουμε να τα επαναρχίσουν. Τολμώ, πρόσθεσε, να πω ότι, η κατάσταση που δημιουργήθηκε θα επηρεάσει αρνητικά και τις αφίξεις από τη γερμανική αγορά, και για το ερχόμενο καλοκαίρι. Γνωρίζουμε, πρόσθεσε, πως ο υπουργός Εμπορίου και η Κυβέρνηση καταβάλλουν προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, αλλά παραμένει άλυτο και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό, ώστε να περιορισθούν τουλάχιστον στο μέγιστο οι αρνητικές συνέπειες που επαπειλούνται για τον τουρισμό και την οικονομία ευρύτερα. Καταλήγοντας ο κ. Τσόκκος τόνισε εμφαντικά ότι η δήλωση του επί του θέματος, αποσκοπεί στο να καταδείξει την σοβαρότητα ή ακόμα και την κρισιμότητα του θέματος και των επιπτώσεων που προκύπτουν, γύρω από τη Γιουροσύπρια.


Κατασκευή μαρίνας
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας στις δηλώσεις του προς τον «Φ» επιβεβαίωσε πληροφορίες που φέρουν τον Υπουργό Εμπορίου Αντώνη Πασχαλίδη να έχει δώσει οδηγίες όπως μέχρι το τέλος του χρόνου αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της Μαρίνας Αγίας Νάπας και εξέφρασε την ελπίδα όλα να εξελιχθούν ομαλά και από τις αρχές του 2011 τα κατασκευαστικά έργα να αρχίσουν.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!