tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ "Ήρθε η ώρα για κλείσιμο στρατοπέδων;"

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ "Ήρθε η ώρα για κλείσιμο στρατοπέδων;"



Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις δημόσιες υπηρεσίες με τον στρατό και και κατ' επέκταση με τα στρατόπεδα.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_7827.html )
Δεν είναι το ίδιο να πούμε " τι την θέλουμε την Δ.Ο.Υ. άνω ποποπετινίτσας ας την κλείσουμε για να εξοικονομήσουμε πόρους και οι κάτοικοι της θα εξυπηρετούνται από την Δ.Ο.Υ. κάτω ποποπετινίτσας..." με το να πούμε γιατί να έχουμε στον Έβρο σε κάθε χωριό και στρατόπεδο ή γιατί να έχουμε την στρατιά στην Λάρισα ή την ΜΕΡΥΠ στην Λαμία κ.ο.κ
Μάθε λοιπόν ότι εκτός από αυτά που αναφέρεις(παρεμβάσεις δημάρχων,πολιτικών  κλπ κλπ...) που γίνονται για καθαρά οικονομικούς λόγους (για να ενισχύεται η τοπική οικονομία),υπάρχουν και καθαρά επιχειρησιακοί λόγοι (ναι αυτούς τους επιβάλουν οι "στενόμυαλοι" στρατιωτικοί όπως ίσως τους φαντάζεσαι) για τους οποίους γίνονται κάποια πράγματα και καλώς ή κακώς μπορεί εσένα να σου φαίνονται αστείοι και δυσνόητοι,αλλά είναι αναπόφευκτοι.
Δεν μπορείς να απαιτείς από μια μονάδα  4 ώρη ετοιμότητα και να την έχεις να στρατοπεδεύει 1 ώρα και παραπάνω από τον χώρο στον οποίο θα κληθεί να ενεργήσει αγαπητέ μου.Και μην μου πεις σιγά το πράγμα,γιατί απλά θα επιβεβαιώσεις την ασχετοσύνη σου με αυτά που λες.
Θες οικονομία από στον στρατωνισμό τον μονάδων (δεν μιλάω για τους εξοπλισμούς γιατί αυτί είναι άλλο θέμα);Να φτιαχτούν σωστές και σύγχρονες εγκαταστάσεις που δεν θα απαιτούν τα τεράστια ποσά που δαπανώνται σήμερα για να κρατήσουμε σε λειτουργία τα "μουσειακά" κτήρια των στρατοπέδων μας ,"πράσινα" στρατόπεδα όσον αφορά την παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας και πάνω από όλα σωστή διαχείριση των διατιθέμενων ποσών σε ουσιαστικές ανάγκες και όχι σε ενέργειες εντυπωσιασμού και επίδειξης.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!