tromaktiko: Η Διαμαντοπούλου αφήνει τους εκπαιδευτικούς απλήρωτους.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η Διαμαντοπούλου αφήνει τους εκπαιδευτικούς απλήρωτους.



Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» λέει μια παλιά παροιμία του τόπου μας.
«Ο ψεύτης και ο κλέφτης χαίρονται για όσον καιρό τους επιτρέπεις» λέει η σύγχρονη εκδοχή της παραπάνω παροιμίας.

Διαβεβαίωναν τους πάντες ότι εξασφαλίστηκαν πιστώσεις για 10500 αναπληρωτές προσπαθώντας να καθησυχάσουν εμάς τους «ιθαγενείς» ώστε να μην ξεσηκωθούμε για τη σφαγή που έγινε στους διορισμούς και στις κρατικές δαπάνες για την παιδεία.
Τελευταία έβγαλαν από το μαγικό καπέλο το «κουνέλι» που λέγεται «αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ» προσπαθώντας (και ως ένα βαθμό τα κατάφεραν) να μας αποπροσανατολίσουν και να μετατρέψουν την εκπαίδευση των παιδιών μας σε «επιδοτούμενη καλλιέργεια μονοετούς διάρκειας».
Διέδιδαν μέσω του «δικτύου» πληροφόρησης που διαθέτουν πως η καθυστέρηση στη μισθοδοσία των αναπληρωτών της πρώτης φάσης, κυρίως αλλά όχι μόνο, έχει να κάνει με τη συνηθισμένη(;) αργοπορία που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις, με τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών που χρειάζονται, με το γεγονός ότι ανέλαβαν τη μισθοδοσία νέοι συνάδελφοι στις διευθύνσεις και στα γραφεία εκπαίδευσης και μια σειρά από δικαιολογίες που σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία.
Ποια είναι αυτή;
Πολλές εκατοντάδες αναπληρωτών δεν πήραν ούτε ευρώ μέχρι τώρα ενώ καλούνται να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, χωρίς να σκέφτονται αν έχουν ,ενδεχομένως, να πάρουν γάλα στα παιδιά τους , να πληρώσουν ενοίκια και γενικά να εκπληρώσουν μια σειρά από «ενοχλητικές» εκκρεμότητες.Και είναι να απορεί κανείς.
Από την υπουργό μέχρι τον υπεύθυνο οικίο διευθυντή εκπαίδευσης, βρέθηκε κανένας που να έχει χάσει έστω και δύο λεπτά από το βραδινό του ύπνο λόγω του γεγονότος ότι πολλοί υφιστάμενοί τους παραμένουν απλήρωτοι;
Ας μην κοροϊδευόμαστε, η μόνη υπεύθυνη είναι η ηγεσία του υπουργείου παιδείας σε όλο της το φάσμα καθώς έχει εξολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για ό,τι δεν πάει καλά στο χώρο της παιδείας. Αν δεν είναι ικανοί να εξασφαλίσουν την ομαλή ροή μισθοδοσίας των αναπληρωτών πώς μπορούν να εμπνέουν εμπιστοσύνη σε ζητήματα πιο σύνθετα; Τέτοιο συντονισμό υποσχόταν πριν από μερικούς μήνες σε συνεντεύξεις της η κυρία Διαμαντοπούλου;
Αν για να κατακτήσουμε το αυτονόητο που είναι να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, χρειάζονται φωνές και μαζικές διαμαρτυρίες (απ’ότι φαίνεται είναι σχεδόν σίγουρο) τότε μάλλον πρέπει να περιμένουμε ότι θα έρθουν και χειρότερες μέρες στο χώρο της παιδείας και όχι μόνο.
Πάντως, αν δεν το καταλάβατε κύριοι του υπουργείου παιδείας, πολλοί από εμάς φτάσαμε σε σημείο να ντρεπόμαστε όταν επιστρέφουμε από το σχολείο στο σπίτι με τα χέρια άδεια. Κάντε κάτι γιατί προβλέπονται «μη ελεγχόμενες» κοινωνικές εκρήξεις (που είναι και της μόδας).
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν για πολύ καιρό ως άλλοθι και δεν θα μας νοιάξει και πολύ το παιχνίδι της κολοκυθιάς που άρχισε εδώ και μέρες για το αν θα γίνουν βουλευτικές εκλογές ή όχι.
Όταν δεν έχεις να δώσεις ψωμί στα παιδιά σου όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!