tromaktiko: Το κόμπλεξ των αμόρφωτων εναντίον των εκπαιδευτικών

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Το κόμπλεξ των αμόρφωτων εναντίον των εκπαιδευτικών



Ζει και βασιλεύει στη χώρα μας το κόμπλεξ. Και η αμορφωσιά επίσης. Γι΄αυτό και βλέπουμε τόσες αναρτήσεις α-νορ-θό-γρα-φες εναντίον των εκπαιδευτικών.
Παίρνουν λέει πολλά λεφτά.
Σιγά μωρέ!!! 986 ευρώ ο νεοδιόριστος. 1500 ευρώ μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας, παντρεμένος με δυο παιδιά. 1700 μόνο ο διευθυντής και μόνο αν είναι 60+ χρονών, παντρεμένος με παιδιά. Αυτό είναι το ανώτατο. Πιο πάνω δεν έχει. Πολλά λεφτά είναι αυτά;
Κάθονται λέει 3 μήνες το χρόνο.
Ok, να στείλουμε τα παιδιά μας να τους κάνουν μάθημα και τον Αύγουστο. Και την Μεγάλη Εβδομάδα. Και ανήμερα τα Χριστούγεννα. Είπε κανείς ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν αντίρρηση; Αυτοί που έχουν αντίρρηση είναι οι παιδοψυχολόγοι που λένε ότι αυτά τα μεγάλα διαλείμματα είναι απαραίτητα για την μάθηση.
Αλήθεια στον υπόλοιπο κόσμο –πολιτισμένο και απολίτιστο- νομίζετε ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά περισσότερες μέρες το χρόνο; Μήπως σας είπανε κιόλας ότι οι δάσκαλοι πληρώνονται λιγότερο; Αν ναι, σας γελάσανε. Για μια ακόμη φορά –μες τις τόσες- σας γελάσανε.

Στην Ελλαδίτσα μας δυστυχώς οι γονείς πληρώνουν για φροντιστήρια ένα σωρό λεφτά. Ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι όσοι βγαίνουν απ΄ τα Λύκεια δε χωράνε στα Πανεπιστήμια. Άρα πρέπει να γίνει ξεσκαρτάρισμα. Δηλαδή εξετάσεις για να μπουν οι λίγοι και εκλεκτοί. Τόσο απλά.
Αν το σύστημα ήταν αλλιώς, δε θα χρειαζότανε τα φροντιστήρια. Ξέρετε σε πόσες από τις απεργίες των εκπαιδευτικών υπάρχει το αίτημα για αλλαγή του τρόπου εξετάσεων; Σε όλες!

Όλοι αυτοί που καταφέρονται εναντίον των εκπαιδευτικών, μήπως είναι αυτοί που ως μαθητές ήταν σκράπες και βρήκαν τώρα την ευκαιρία να βγάλουν την χολή τους στους δασκάλους τους, που τους έβαζαν κακούς βαθμούς; Γιατί με τέτοια σύνταξη και ορθογραφία δύσκολα τους φαντάζεται κανείς για καλούς μαθητές!!!
Παιδιά, ξεπεράστε το!!!
Στο κάτω-κάτω μεγαλώσατε πια, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τέτοιες συμπεριφορές.

Σε τελική ανάλυση, πώς γίνεται να είναι άχρηστοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά χρήσιμο το σχολείο; Είναι σα να λέμε ότι είναι κακό πράμα ο γιατρός, αλλά καλό το νοσοκομείο. Παράνοια!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!