tromaktiko: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ



Μετά και από της τελευταίες δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της Κυβερνήσεως Πάγκαλου, για την αντιπαραγωγικότητα των ενόπλων δυνάμεων και τον σωμάτων ασφαλείας διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό μου. Είναι άραγε ο Πάγκαλος ο μέγας πολιτικός άντρας που λεέι τα πράγματα με το όνομα τους; Είναι αυτός που έχει αναλάβει τον ρόλο του λαγού της κυβέρνησης προκειμένου να καλλιεργείται η κοινή γνώμη για θέματα που θα μπουν στο τραπέζι; Είναι αυτός, που ως εκπρόσωπος της λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην Ελλάδα ανέλαβε εργολαβικά την υπεράσπιση της μεγαλοαστικής Δημοκρατίας μας; Είναι έμμισθος υπάλληλος κάποιον συμφερόντων, η πάλι μήπως είναι ένας αμετανόητος γκαφατζής;

Ομολογώ πως είμαι πολύ μπερδεμένος. Παρακάτω θα εξετάσω κάποια από τα πεπραγμένα του, προσπαθώντας να βγάλω συμπέρασμα.

Ο Πάγκαλος είναι αυτός που ως Υπουργός Εξωτερικών, σε μια «κορυφαία» στιγμή της καριέρας του είπε - κατά τα γραφόμενα του Ναύαρχου Λυμπέρη- ότι στα Ίμια φυσάει αέρας και παίρνει τις σημαίες.

Ο Πάγκαλος είναι αυτός που επί Υπουργίας του, παραδόθηκε ο Οτσαλάν στους Τούρκους. Αφού πρώτα τον έστειλε δυο-τρία ταξιδάκια αναψυχής ανά την Ευρώπη, τον έστειλε τελικά στο υπερσύγχρονο αμερικανοκρατούμενο κράτος της Κένυας, προκειμένου να μπορέσει να του βγάλει βίζα για να επισκεφτεί την Τουρκία, και τα ΚΑΤΑΦΕΡΕ.

Ο Πάγκαλος είναι αυτός ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο δήλωσε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν είναι ικανός όχι για Πρωθυπουργός αλλά ούτε και για Υπουργός Εξωτερικών. Βλέπουμε σήμερα ο Πάγκαλος να είναι Αντιπρόεδρος σε μια Κυβέρνηση και ως πολιτικό του προϊστάμενο να έχει έναν κατά τα λεγόμενα του, «ανίκανο». Φοβερή πολιτική κολοτούμπα, τύφλα να έχει ο Ψωμιάδης.

Ο Πάγκαλος είναι αυτός που είπε την περίφημη Λεωνίδιο φράση «μαζί τα φάγαμε». Πρόκειται για πράξη σπουδαίας πολιτικής γενναιότητας (η γελοιότητας), καθώς πρόταξε τα στήθια του μπροστά και πήρε πάνω του, και πάνω στο πολιτικό μας σύστημα, ευθύνες που δεν του αναλογούσαν, γιατί ως γνωστών ο μόνος φταίχτης όταν τα πράγματα πάνε στραβά είναι ο άθλιος-ηλίθιος λαός.

Αυτά, και άλλα πολλά θα μπορούσα να γράψω για τον Βίο και την Πολιτεία του Παγκάλου και να γεμίσω ολόκληρο βιβλίο, όμως ο σκοπός μου δεν είναι αυτός (επιφυλάσσομαι για το μέλλον). Σκοπός μου είναι να κατανοήσω τον ρόλο του στο πολιτικό μας σύστημα. Δυστυχώς όμως πάλι δεν έβγαλα συμπέρασμα. Εσείς βγάλατε;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!