tromaktiko: Σε εφαρμογή από σήμερα η περαίωση

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Σε εφαρμογή από σήμερα η περαίωση



Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα η ρύθμιση της περαίωσης για τις ανέλεγκτες χρήσεις της περιόδου 2000-2009. Όσοι επιθυμούν να...

ενταχθούν στη ρύθμιση, μπορούν να καταβάλουν από σήμερα το 20% του ποσού. Από το υπ. Οικονομικών, έχει ζητηθεί επιτάχυνση των διαδικασιών αποστολής των εκκαθαριστικών της περαίωσης ώστε να φθάσουν έγκαιρα στους αποδέκτες τους και να μπορέσουν να ενταχθούν όσοι ενδιαφέρονται στη ρύθμιση μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία. Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά με το μέτρο αυτό, την είσπραξη περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ. Ερχονται μέσα στον Νοέμβριο τα τέλη κυκλοφορίας Από την 1η Νοεμβρίου ξεκινά και το κυνηγητό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Όσοι δεν έσπευσαν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που προβλέπουν ποινική δίωξη, αναστολή λειτουργίας επιχείρησης, πλειστηριασμούς ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων κλπ. Οι υποθέσεις που βρίσκονται για χρόνια στις εφορίες και σε τελωνεία αφορούν σε χρέη που ξεπερνούν τα τριάντα δισ. Ευρώ.
Μέσα στο πρώτο 15μερο του Νοεμβρίου, θα αποσταλούν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011, από τα οποία το υπ. Οικονομικών αναμένει να εισπράξει ένα δισ. ευρώ.
Καρατζαφέρης: «Φιάσκο η περαίωση»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν πρώτη ημέρα εφαρμογής του συστήματος της περαίωσης, δήλωσε: «Σήμερα ξεκίνησε το φιάσκο της περαίωσης. Έχουν πάει σημειώματα σε πολίτες που έχουν αποβιώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, ένα αλαλούμ, και βεβαίως ουδείς μπορεί να αντιληφθεί γιατί αυτή η Κυβέρνηση ξεκινάει προσπάθειες και καταστάσεις οι οποίες δεν είναι αρκούντως προετοιμασμένες. Η περαίωση είναι άλλη μια μπλόφα της Κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου».
ert.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!