tromaktiko: Καταιγίδες και σκουπίδια πνίγουν την Ιταλία

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Καταιγίδες και σκουπίδια πνίγουν την Ιταλία



Ισχυρές βροχοπτώσεις και θύελλες πλήττουν εδώ και δύο ημέρες την Ιταλία, ενώ τα σκουπίδια εξακολουθούν να συσσωρεύονται...



 στη Νάπολη, δημιουργώντας μια αποπνικτική και επικίνδυνη για την υγεία ατμόσφαιρα.

Στην Τοσκάνη σημειώθηκε χθες το βράδυ κατολίσθηση που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, μια μητέρα και τον γιο της, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι έχουν προκαλέσει επίσης διακοπές στη σύνδεση με ορισμένα νησιά του Νότου της χερσονήσου, ενώ στον Βορρά, στο Βιτσέντσε (Βενετία), ο ποταμός Μπακιλιόνε υπερχείλισε σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το 30% της πόλης και να προκαλέσει την απομάκρυνση δεκάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Επίσης, πλημμύρισε και έκλεισε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α4.

Τους πνίγουν και τα σκουπίδια

Περίπου 2.200 τόνοι σκουπιδιών γεμίζουν τους δρόμους της Νάπολης, εξαιτίας των νέων διαδηλώσεων κατά της καινούργιας χωματερής στην περιοχή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Οι διαδηλώσεις στην πόλη Τζουλιάνο καθυστερούν σημαντικά την αποκομιδή των σκουπιδιών από τη Νάπολη, όπου τεράστιοι σωροί από σκουπίδια κλείνουν ολόκληρα τμήματα δρόμων.

Οι πυροσβέστες της Νάπολης και της γύρω περιοχής αναγκάστηκαν να επέμβουν 40 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, για να σβήσουν τις φωτιές που άναβαν σε σωρούς σκουπιδιών, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης. Πολλά οχήματα αποκομιδής σκουπιδιών υπέστησαν υλικές ζημιές.

Αυτή η κατάσταση αποτελεί αποτυχία για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος την Πέμπτη είχε υποσχεθεί ότι «μέσα σε τρεις ημέρες» θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια από τη Νάπολη. Την Παρασκευή, μάλιστα, είχε δηλώσει πως κατέληξε σε συμφωνία με τους δημάρχους των εμπλεκομένων κοινοτήτων, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση των σκουπιδιών



zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!