tromaktiko: Η περαίωση και τα μπλοκάκια

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η περαίωση και τα μπλοκάκια



Επειδη διαβαζω διαμαρτυριες πολλων φιλων για την περαιωση που τους ηρθε επειδη δουλευαν με μπλοκακι...
 σε καποιες υπηρεσιες να τους ενημερωσω οτι:
1ον) Η περαιωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ 2ον) Εσυ που δουλευες με μπλοκακι οταν ησουν με συμβαση σε μια δημοσια υπηρεσια και εκοβες μια αποδειξη των 700 ευρω, εννοειται πως δεν χρειαζεται να πας να πληρωσεις την περαιωση!! Ποιος ο λογος, μιας και στην δηλωση που εκανες, δηλωνες αυτες τις αποδειξεις, γιατι να πας να τους δωσεις 500 ευρω ή 700 ευρω?
3ον) Η περαιωση ειναι η χαρα αυτου που ξερει πως εαν τον ελεγξει η εφορια θα πληρωσει πολλα περισσοτερα!
Γενικα η περαιωση ειναι για να κλεισει καποιος τις φορολογικες του υποχρεωσεις και δεν απευθυνεται σε ατομα που δουλέυαν με μπλοκακι σε δημοσιες υπηρεσιες με συμβαση κτλ.. μην τρελαθουμε και μην φερνουμε τον πανικο!
Για τα σημειωματα που πηγαν σε εταιρειες που εχουν κλεισει εδω και χρονια, πηγαν γιατι εαν δεν παει ο λογιστης ή ο ιδιος ο ελ. επαγγελματιας να κανει ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ, εννοειται πως στο συστημα θα φαινεται ενεργος! Εαν δεν σημανθει ενας ελ. επαγγελματιας ως αποθανών στην εφορια κτλ... που να το ξερει η εφορια ρε παιδια. ή νομίζετε οτι η περαιωση και τα σημειωματα εγιναν με στυλο και χαρτι!! Αυτόματα παρηχθησαν απο το συστημα! Εαν υπηρχε η δυναντοτητα να γινει με στυλο και χαρτι, δεν θα εκαναν την περαιωση, αλλα ΕΛΕΓΧΟΥΣ γιατι περισσοτερα θα μαζευαν... απλα δεν υπαρχουν οι υποδομες και το προσωπικο για να κανουν ΕΛΕΓΧΟΥΣ... και ουτε θα ερθουν σε αυτον με το μπλοκακι εαν δεν πληρωσει την περαιωση.... εκτος κιαν καποιος μαγειρευε πολυ στην φορολογικη του δηλωση! Δεν ειμαι εφοριακος, ουτε δημοσιος υπαλληλος, απλα η κοινη λογικη αυτα λεει.....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!