tromaktiko: Δράσεις για τη διαφάνεια στα σχολεία

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δράσεις για τη διαφάνεια στα σχολεία



Συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς» είχε η υπουργός...
 Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την οποία συζητήθηκε η σημαντικότητα της καλλιέργεια των εννοιών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στη συνείδηση των μαθητών, μέσα στο σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η προώθηση συγκεκριμένων δράσεων μέσα από τα Προγράμματα Σπουδών καθώς και η καθιέρωση διαγωνιστικών δραστηριοτήτων, με βράβευση των μαθητών, την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Η υπουργός έδωσε έμφαση στην καθιέρωση της «κάρτας σχολείου», όπου θα καταγράφονται στοιχεία της σχολικής μονάδας, με στόχο τη διαφάνεια και την καλύτερη λειτουργία του σχολείου.

«Αποφασίσαμε σήμερα με τη "Διεθνή Διαφάνεια" συνεργασία σε τρεις συγκεκριμένους τομείς, που είναι σημαντικοί για το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος» δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Διαμαντοπούλου.

Τέλος, η υπουργός τόνισε ότι οι συνειδήσεις χτίζονται από μικρή ηλικία και πως σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο

zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!