tromaktiko: Πρώτες σκέψεις για το χθεσινό αποτέλεσμα στο Θερμαϊκό

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πρώτες σκέψεις για το χθεσινό αποτέλεσμα στο Θερμαϊκό



του Ακτιβιστή
Τελικά στην προτελευταία στάση, στο ταξίδι για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του νέου μεγάλου και ολοκαίνουργιου δήμου Θερμαϊκού, κατέβασαν από το τρένο οι πολίτες με την ψήφο τους, τους τέσσερις από τους έξι υποψηφίους.

Δε δίστασαν να δώσουν χαμηλά ποσοστά (μικρότερα του 10%) στους τρεις ανεξάρτητους συνδυασμούς και στην Λαϊκή Συσπείρωση. Θα λέγαμε κρίμα!
Γιατί θεωρούμε ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένα καθαρό και δυνατό....υπερκομματικό και πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που θα ενέπνεε τους πολίτες (κύρια τους ενεργούς αλλά και τους κουρασμένους από την κομματική σαπίλα) και θα τους οδηγούσε σε ενθουσιώδη υποστήριξη και επικράτησή του. Αντ' αυτού υπήρξαν τρία φιλόδοξα σχήματα, τα οποία έδιωξαν παρά συσπείρωσαν τους απογοητευμένους δημότες.Είχαν την ευθύνη να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να ενοποιηθούν με ένα κοινό πρόγραμμα και επικεφαλής τον ικανότερο και πλέον δημοφιλή, αλλά δεν το έκαναν.
Αποδείχτηκαν μάλλον κατώτερα των περιστάσεων και της ανάγκης της δημιουργίας τους.
Δεν το έπραξαν. Πληροφορίες μας λένε πως έγιναν ανάλογες συζητήσεις, όμως δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Όλοι συμφωνούσαν αλλά με την προϋπόθεση να είναι οι ίδιοι οι επικεφαλής του νέου σχήματος.
Συνηθίζεται να λέγεται ότι "ο λαός έπραξε σοφά" όταν αναφέρεται κανείς στη λαϊκή ετυμηγορία.
Η ουσία είναι ότι μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η σκληρή αντιπαράθεση των δύο μονομάχων (όπως αποδεικνύεται) της προεκλογικής περιόδου παρατείνεται για άλλη μια βδομάδα.
Μια βδομάδα στην οποία θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, ως πολίτες, ένα δεύτερο γύρο λασπολογίας, προσωπικών ανοίκειων επιθέσεων και παρελκυστική υποσχεσιολογία της τελευταίας ώρας.
Μια βδομάδα στην οποία θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα επιχειρηθεί ο θεμιτός ή και αθέμιτος προσεταιρισμός των μέχρι χθες αντιπάλων.
Μια εβδομάδα στην οποία θα τυπωθούν και νέα φύλλα από προσκείμενες στους υποψήφιους εφημερίδες και θα χυθεί άφθονο μελάνι στην προσπάθεια να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων των εκτός δεύτερης Κυριακής συνδυασμών, αλλά και να ξιφουλκήσουν οι πένες πάνω στην εντιμότητα, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα των δύο δημάρχων.
Μια εβδομάδα που δεν θα διστάσουν να τάξουν "λαγούς με πετραχήλια" προκειμένου να εξασφαλίσουν το μαγικό νούμερο 50 συν κάτι.
Θα δούμε λοιπόν μια βδομάδα με έντονες αντιπαραθέσεις (τα μαχαίρια ακονίζονται), συμφωνίες (πάνω και κάτω από το τραπέζι) αλλά ακόμη και εκπλήξεις από στελέχη διαφόρων ψηφοδελτίων, που αυτοβούλως και αυθορμήτως, δεν θα διστάσουν να "γλύψουν ίσως εκεί που μέχρι χθες έφτυναν".
Εδώ θα είμαστε να αναδείξουμε τα παραλειπόμενα της μάχης. Και καλούμε τους φίλους του Ακτιβιστή να μας πληροφορούν για όποια παράδοξη ή και αξιέπαινη κίνηση πέσει στην αντίληψή τους.
Θέλουμε να συγχαρούμε όλους του υποψηφίους, όλων των συνδυασμών. Και κυρίως εκείνους που δεν έχουν εκλεγεί ή δεν θα εκλεγούν. Ομολογούμε ότι η συμπάθειά μας σ' αυτούς είναι μεγαλύτερη. Τους συστήνουμε να μην τους κυριεύσει η απογοήτευση. Ας φροντίσουν να δραστηριοποιηθούν ως ενεργοί πολίτες για να βοηθήσουμε στην καλυτέρευση του τόπου μας. Μια μάχη μπορεί να χάθηκε. Η ζωή και ο αγώνας είναι μπροστά!!!!

http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6703:2010-11-08-07-20-53&catid=46:2009-02-06-13-38-24&Itemid=82
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!