tromaktiko: Απάντηση στο Αλλοδαποι ή Παρασιτα

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο Αλλοδαποι ή Παρασιτα



Και βέβαια οι αλλοδαποί είναι άνθρωποι σαν κι εμάς. Κι εγώ αλλοδαπός είμαι σε ξένη χώρα (Αμερική) και ξέρω από δουλειά και προσπάθεια επιβίωσης.

Ομως είναι τελείως διαφορετικό να είσαι μετανάστης και να προσπαθείς για ένα καλύτερο αύριο μέσα σε ένα σύστημα που μπορεί να στο προσφέρει (μιας και έχει τις οικονομικές δυνατότητες) ζητώντας σου από σένα να συμβάλλεις στην ανάπτυξη του (μέσω φόρων κλπ) και τελείως διαφορετικό να ζεις σαν παράσιτο (ΛΑΘΡΟ-μετανάστης)απομυζώντας το σύστημα, ζώντας εις βάρος των άλλων.
Και ειδικά όταν η χώρα στην οποία παράνομα μπήκες δεν μπορεί να σε θρέψει, να σου δώσει δουλειά ή να σε περιθάλψει για τον λόγο οτι και η ίδια δεν αντέχει οικονομικά. Όλοι λοιπόν αυτοί οι παράνομοι λαθρομετανάστες που "βόσκουν" στους Ελληνικούς δρόμους δεν χρειάζονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να φάνε? Δεν θα κλέψουν και δεν θα σκοτώσουν για ένα κομμάτι ψωμί? Πολλοί από αυτούς σέρνουν και δυό-τρία κουτσούβελα μαζί τους. ΗΜΑΡΤΟΝ!
Γέμισε η Ελλάδα από ψείρες και κοριούς που σου πίνουν το αίμα χωρίς να ανταποδίδουν τίποτε. Γιατί ψείρες και κοριοί είναι όλοι αυτοί που περιμένουν ένα κομμάτι ψωμί ή ένα ευρώ να πάρουν τη δόση τους. Δεν λέω, πολλοί θέλουν να δουλέψουν και να είναι νόμιμοι σε αυτήν την χώρα. Αλλά ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΑΡΧΗΓΕ? ΤΙ ΘΑ ΦΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ? ΠΟΙΑΝΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΒΙΑΣΕΙΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΆ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ? Να σου πω εγώ γιατί? Γιατι αλλού σε πετάνε στην θάλασσα πριν ακόμα βγεις από τη βάρκα. Εδώ δεν μπορούμε να θρέψουμε την οικογένειά μας θέλουμε και μουσαφιραίους?
Έξαρση σε κρούσματα σύφιλης και AIDS στην Ελλάδα διαβάζουμε παντού. Δεν φαντάζομαι να ρωτάει κανείς ποιός φταίει για αυτό? Όταν το κάθε κοριτσάκι εκδίδεται για να φάει ένα κομμάτι ψωμί χωρίς να εξετάζεται πρώτα για το τι κουβαλάει πάνω της. Και που είσαι ακόμα... Τώρα αρχίζει το μεγάλο πάρτυ.
Και μιάς και ρωτάς για μας τους Έλληνες που πήγαμε μετανάστες έχω να σου πω τα εξής:
Οι εποχές που οι Έλληνες μετανάστες κοιμόντουσαν στο σταθμό του Μονάχου ή κάτω από τις γέφυρες του Σικάγου πέρασαν ανεπιστρεπτί. Πολλοί λίγοι ήταν αυτοί που το κάνανε και για μικρό χρονικό διάστημα. Όλοι μετανάστεψαν με κάποια πρόσκληση, με κάποια εργατική βίζα (την παλιά ΔΕΜΕ). Τους περίμενε κάποιος για να τους προσφέρει τα βασικά με αντάλλαγμα την προσωπική εργασία. Όλοι βρήκαν την άκρη και επιβίωσαν αποδεχόμενοι το σύστημα της χώρας στην οποία μετανάστευσαν. Κι όσοι δεν μπόρεσαν ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΤΖΑΜΙ! Α ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΕΛΕΗΜΩΣΥΝΗ. Όλοι δουλεύουν και δεν περιμένουν ένα κομμάτι ψωμί από καμιά εκκλησία.
Κι αφού με ρωτάς, εγώ προσωπικά έφυγα για την Αμερική ακολουθώντας την συζυγό μου, τελείως νόμιμα. Ήξερα που πήγαινα και δεν μπήκα σε μιά βάρκα με οδηγό την ελπίδα και προορισμό το άγνωστο, κάτι που δεν θα έκανα ποτέ.
Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εδώ δεν έχει καμία σχέση με το πληγωμένο ΕΣΥ της Ελλάδας. Εδώ θα σου δώσουν τις πρώτες βοήθειες (ακόμα και τις πιό δαπανηρές εγχειρήσεις αν χρειαστείς) δωρεάν αν δεν έχεις χρήματα και θα σε στείλουν σπίτι σου. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟ. Δεν είναι πτωχευμένο και ανάπηρο σαν το Ελληνικό.
Προχτές μίλαγα με τον πατέρα μου ο οποίος ζει στη Ελλάδα και έχει πρόβλημα καρδιάς. Στημένος από τις 4 το πρωί στην ουρά για να να κάνει μια εξέταση στο ΙΚΑ και του λένε σε έξι μήνες θα μπορέσει να την κάνει. Θα ζει σε έξι μήνες?
Βλέπεις φίλε μου πως ούτε τα παιδιά της δεν μπορεί να φροντίσει η Ελλάδα μας και ψάχνουμε να κάνουμε εξετάσεις σε παράνομους αλλοδαπούς. Επόμενο είναι να μολυνθεί η κοινωνία μας με κάθε λογής Αφρικανικές και Ασιατικές αρρώστιες.
Όσον αφορά την προσευχή σε δημόσιους χώρους: Ανεξιθρησκεία υπάρχει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου και οποιοσδήποτε μπορεί να λατρεύει όποιον Θεό θέλει. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. Κι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε εκκλησία σε πολλές πόλεις που είμαστε αλλά δεν βγαίνουμε με μια λαμπάδα στο χέρι στην κεντρική πλατεία να ψέλνουμε το Αι γενεαί αι πάσαι. Προσευχόμαστε στο σπίτι μας. ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ.
Επιμένω στην αποψή μου. 20 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΜΕΤΑ? ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Και μην αρχίσει κανείς τα περί Ελληνικής φιλοξενίας, Ξένιου Δία και τα συναφή γιατί θα του απαντήσω πως δεν βάζεις στο σπίτι σου κάποιον που δεν μπορείς να του προσφέρεις ούτε έναν καφέ. Και ειδικά όταν φοβάσαι ότι θα σε κλέψει, θα σε σκοτώσει ή ότι θα σου βιάσει την κόρη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!