tromaktiko: Απάντηση στο Σχολεία και εκπαιδευτικοί ή μήπως ‘‘ρόδα τσάντα και κοπάνα’’

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο Σχολεία και εκπαιδευτικοί ή μήπως ‘‘ρόδα τσάντα και κοπάνα’’



Είμαι δασκάλα με 23 χρόνια υπηρεσίας.Διάβασα με πάρα πολύ προσοχή τα λεγόμενα του γονιού.
Είμαι ταυτόχρονα και μητέρα και τα δικά μου παιδιά έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια και αυτή τη στιγμή είναι και τα δυο στο Πανεπιστήμιο..
Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πληρώνουμε στα φροντιστήρια για να συμπληρώσουν τα παιδιά μας τα κενά που αφήνει το σχολείο.Και σε μένα ουκ ολίγα έφυγαν.Και ναι θα συμφωνήσω μαζί σας ότι υπάρχουν και αδιάφοροι εκπαιδευτικοί.
Θα διαφωνήσω όμως ότι δεν θέλουμε αξιολόγηση.Βεβαίως και θέλουμε.Νομίζετε ότι εμείς-και ειλικρινά μη θεωρηθεί εγωιστικό αλλά κάπου μας πνίγει και το δίκιο μας- που πάει στην ευχή αισθανόμαστε ότι κάνουμε τη δουλειά μας , που μας βλέπουν οι γονείς και μας ευχαριστούν για τη δουλειά μας ότι μας αρέσει αυτό που γίνετε αυτές τις μέρες εδώ;Όχι βέβαια.
Και οι περισσότεροι -εννοώ για τους δασκάλους ,το ξεκαθαρίζω αυτό-και τα δεύτερα πτυχία έχουμε , και πιστοποιήσεις σε Η/Υ και ετοιμάζουμε και παρουσιάζουμε στα παιδιά μας παρουσιάσεις και ότι τέλος πάντων πρέπει να κάνει ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός και με δικά μας μέσα(δικά μας λαπτοπ-σε μας δεν είναι κάπου αποθηκευμένα απλώς δεν υπάρχουν-).
Πραγματικά στενοχωριόμαστε με αυτήν την κατάσταση και μην νομίζετε ότι δεν γνωρίζουμε και εμείς τι γίνεται στο συνάφι μας.Όταν έρχονται τα εκκαθαριστικά πληρωμών του μήνα και βλέπουμε μερικούς να πληρώνονται και περισσότερο από μας και ξέρουμε ότι κάθε άλλο παρά μάθημα δεν γίνεται , μην νομίζετε ότι αισθανόμαστε και τόσο ωραία.
Όμως τουλάχιστον με όλες τις δυσκολίες που έχει η δουλειά μας (και ας μην θέλετε να το παραδεχτείτε και μας μέμφεστε συνεχώς)και τις ώρες ολόκληρες που απασχολούμαστε στο σπίτι(γιατί εμείς είμαστε και φιλόλογοι και μαθηματικοί και φυσικοί και γεωλόγοι και ό,τι άλλο θέλετε και καθαρά πληροφοριακά οι δάσκαλοι κάνουμε περισσότερες ώρες από τους καθηγητές)τουλάχιστον στα 23 χρόνια υπηρεσίας μου μπορώ να κοιτάξω κατάματα στα μάτια το γονιό.Και αυτό γιατί κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήμουν με το παιδί του.Μπορώ να κοιτάξω και να καμαρώσω το μαθηÏ! �ή μου που όταν παίρνει βαθμούς στο γυμνάσιο θα έρθει στο δημοτικό να με βρει για να χαρώ μαζί του.΄Χαίρομαι όταν το μικρό μου-έτσι λέω το μαθητή μου-θα έρθει να με εμπιστευτεί κάτι καλό ή κάτι άσχημο του έχει συμβεί.Καμαρώνω που έρχονται οι γονείς και μου λένε ότι το παιδί τους αραδιάζει τις κούκλες και κάνει τη δασκάλα χρησιμοποιώντας και μερικές μου εκφράσεις.
Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι υπερήφανη που είμαι δασκάλα και μπορώ να απαντώ σε αυτές τις επιστολές λέγοντας:μη μας ισοπεδώνετε όλους.Είναι πραγματικά κρίμα!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εκπαιδευτικός δεν είμαι, ούτε παιδιά έχω, αλλά έχω ανήψια σε όλες σχεδόν τις ηλικίες και πάνω- κάτω έχω μια ιδέα.
Για μπάστα ρε μεγάλε, το μόνο για το οποίο δε χρέωσες τους καθηγητές είναι η...τρύπα του όζοντος!!!
Από που να πρωτοαρχίσω δεν ξέρω!

Καταρχην, θυμάμαι τον εαυτό μου σα μαθητή.
Τον καθηγητή του σχολείου τον είχα γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι και μερικοί να ξέρεις ήταν οι καλύτεροι και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια.
Κάποιοι δε μπορούσαν ρε φίλε.
Γιατί είχαν εμένα και άλλους πέντε τσόγλανους να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί, ένα τέταρτο της ώρας τουλάχιστον έφευγε στο να προσπαθούν να μας ηρεμήσουν.
Ενώ οι ίδιοι, στον καθηγητή στο φροντιστήριο και το ιδιαίτερο καθόμασταν ΣΟΥΖΑ ρε φίλε.
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί ο πατέρας μας ΠΛΗΡΩΝΕ και ξέραμε ότι θα μας ξεριζώσει τα αποτέτοια έτσι και κουνιόταν φύλλο η μας έλεγαν αδιάβαστους!
Ο ίδιος ο πατέρας μου, είχε μια σκασίλα αν του κάνανε παράπονα στο σχολείο.
Τζάμπα ήταν!
Ξέρεις πόσοι παίρνουν τέτοια αγωγή από το σπίτι τους???
Το 90/100 των Ελλήνων!
Γι'αυτό στο σπίτι τους είναι κύριοι αλλά στο σχολείο πετάνε σκουπίδια, σπάνε καρέκλες, θρανία, κτλ.

Οι διακοπές:
Δεν το ζήτησαν οι ίδιοι να κάνουν τόσες διακοπές.
Το κράτος είναι υποχρεωμένο να τους αναθέσει εργασία εκείνο το διάστημα.
Ας έχουν και τα παιδιά λιγότερες διακοπές και να κάνουν μάθημα και τον Ιούλιο, ας θεσμοθετηθεί, δε φταίνε οι καθηγητες γι'αυτό.

Αλλο:
Γράφεις για τις εκδρομές
"περιδιαβαίνοντας τα μπαρ και τα κλαμπ τις επαρχίας ξενυχτώντας μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς καμιά συναίνεση των γονέων που σας εμπιστεύθηκαν τα ανήλικα παιδιά τους εκθέτοντάς τα σε σοβαρούς κινδύνους,"
Ε ΟΧΙ.
Σε πληροφορώ πως Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ εκτίθεται σε σοβαρούς κινδύνους, γι'αυτό οι περισότεροι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να συμμετέχουν σε εκδρομές με διανυκτέρευση.
Εγώ προσωπικά είχα καθηγητή που κόντεψε να μπει φυλακή επειδή κάτι έξυπνοι στην τρήμερη κρύφτηκαν σε κάτι λαγγάδια, ήπιαν τρία μπουκάλια ουίσκυ Και ο ένας έπεσε σε κώμα, την ώρα που οι καθηγητές πανικόβλητοι τους έψαχναν.
Οσο για τις συνεργασίες με πρακτορεία, κέντρα κλπ...απ'όσο ξέρω είναι θέμα διευθυντή, δε θα χρεωθούν και οι διδάσκοντες!
Μια καλή ιδέα θα ήταν να αναλάβει τα των εκδρομών ο Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων και να συνοδεύουν οι ίδιοι τα παιδιά.

Για τα ιδιωτικά σχολεία μη μιλήσω, πάει 2 χρόνια ο ένας ανηψιός μου σε ένα, μην πω όνομα, και ενώ στο δημόσιο ήταν μαθητής του 12, τώρα βγάζει 17!
Ε, μην τρελαθούμε!
Συγκρίναμε την ύλη που βγάζουν με του άλλου συνομήλικου ανηψιού που φοιτά στο Δημόσιο και το Ιδιωτικό είναι σαν να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στα Αρχαία Α Λυκείου ο ανηψιός του Δημοσίου ολοκήρωσε Ξενοφώντα και Θουκυδίδη όπως προβλέπει η ύλη (το έψαξα) ενώ στο Ιδιωτικό κάνανε μόνο Ξενοφώντα και η ύλη τους για τις εξετάσεις ήταν 5 ΣΕΛΙΔΕΣ μετάφραση ενώ ο άλλος ο κακομοίρης έλιωσε στο δάβασμα.
ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
Αρκεί ο "τεμπέλης" τους να βγάλει το 17 (για τον ανηψιό μου μιλάω).
Εκεί δεν είναι κακοί οι δάσκαλοι και γίνεται δουλειά.
Πού τα πουλάτε αυτά ρεεεεεεε?????
Στο Δημόσιο σχολείο ούτε 5 δε θα του έβαζαν.
άλος που ξεσκίστηκε 14.
Και θα πάνε να διεκδικήσουν την ίδια δουλειά.
ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ?????
Επαναλαμβάνω, στα περισσότερα ιδιωτικά από την προβλεπόμενη ύλη δε βγάζουν ούτε τη μισή!!

Μπορώ να γράψω πόλλά ακόμα αλλά δε θέλω να κουράσω.
Θέλω να πω, ότι το Δημόσιο σχολείο και τουςυπαλλήλους του δεν το σεβόμαστε, γιατί είναι δωρεάν.
Από τα σπίτια μας έχει αρχίσει αυτό το κακό.
Υπάρχουν και οι καθηγητές που λες με τα ανέκδοτα και τις σάχλες, υπάρχουν και οι αδιάφοροι, υπάρχουν και οι ΑΡΙΣΤΟΙ.
Που κανείς μας δεν εκτίμησε.
Αν τον ίδιο άνθρωπο τον είχαμε στο φροντιστήριο θα ήμασταν εμείς άλλοι άνθρωποι.
Εκεί είναι το πρόβλημα.
Επίσης, οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται χάλια.
Ειδικά κάτι αναπληρωτές/ωρομίσθιοι είναι για λύπηση.
Και στα φροντιστήρια πληρώνονται ακόμα πιο χάλια.
Και για τις Κυριακές που λές.
Κι'εγώ στην εταιρεία μου πληρώνομαι χάλια.
Κι'εσύ ενδεχομένως.
Και οι περισσότεροι αναγνώστες.
Αυτό είναι το θέμα ρε φίλε.
Και οι εκπαιδευτικοί και εμείς, είμαστε χάλια.
Τι νόημα έχει να φορτώνουμε τα χάλια μας ο ένας στον άλλο?
Μαζί τα φάγαμε?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αγαπητέ φίλε, ειλικρινά, τα όσα λες αποδεικνύουν ότι το να αποκτήσεις σωστή παιδεία και μόρφωση είναι κατι το πολύ σημαντικό και από οτι φαίνεται στα τμήματα των 60 ατόμων τα οποία όπωσ λες φοίτησες δε σε βοήθησαν και πολύ να μάθεις να φέρεσαι και να σέβεσαι την δουλειά ανθρώπων που δινουν και την ψυχή τους για να μην αποκτούν πλέον την δική σου απαράδεκτη μόρφωση ή μάλλον αμορφωσιά. Πραγματικά λυπάμαι για το επίπεδο σου που δείχνει γιατί η Ελλάδα έφτασε να χρεοκοπήσει κυρίως πνευματικά..Ενας τέμπέλης,κοπρόσκυλο,λαμόγιο,παμπλουτος δάσκαλος 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οπα, άνθρωπε, χαλάρωσε!
Ολοι έχουμε κάνει μαθητές και αρκετοί έχουμε παιδιά.
Συγγνώμη αλλά αρκετά από αυτά που γράφεις είναι εντελώς άκυρα!
Πχ
"Εμπρός λοιπόν αδειάστε τη γωνιά μπας και έρθει κανένας άλλος ξεκούραστος που να αγαπάει και να διδάσκει τα παιδιά, που τα θέλετε όλα ίδια σαν τις βέλγικες ντομάτες, παραβλέποντας τις ατομικές διαφορές,"

Σόρι αλλά με τριάντα παιδιά και τρία τέταρτα μάθημα να βγάλει την ύλη συν τη φασαρία πρέπει να διαμορφώσει και προσωπικότητες???
Ο πατέρας μου πάντως δεν είχε τέτοιες απαιτήσεις.
Και αν κανένας καθηγητής αποφάσιζε να μας μιλήσει για κάτι σοβαρό και χανόταν μάθημα, οι γονείς τον λέγανε τεμπέλη...

"Έχετε αντιληφθεί ότι υποχρεώσατε την τυπική ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά να πληρώνει πάνω από 1.000 ευρώ κάθε μήνα στα παντός είδους φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα "
Σόρι.
Αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μπηκε η ελληνική οικογένεια με τις ευλογίες του κράτους αλλά και γονιών-παιδιών.
Κάνω ιδιαίτερο στο παιδί μου και είναι μικρός.
Το κάνω γιατί τους καθηγητές του σχολείου τους αγνοεί, εμείς δεν προλαβαίνουμε να είμαστε από πάνω του, τα μαθήματα είναι πολλά και δυστυχώς το βλαστάρι μου αν δεν έχει κάποιον πάνω απ'το κεφάλι του να του πει το ίδιο πράγμα οχτακόσες φορές, δε θα δει προκοπή.
Αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης μου και φυσικά δεν είμαι ο μόνος.

"ξεκούραστοι -αφού περάσατε όμορφα το πρωινό σας στο σχολείο χαζολογώντας με τα παιδιά μας"

Καλέ μου άνθρωπε δεν είναι όλοι το ίδιο.
Υπάρχουν και "ξύσουλες" όπως σε όλο το δημόσιο άλλωστε, υπάρχει και ο ωρομίσθιος που για κανα τετρακοσάρι απ'ότι ξέρω διακτινίζεται σε τετρακόσα σχολεία με ώρες από 'δω και από'κει, από το Μαρκόπουλο ως το Κερατσίνι.
Πολύ ξεκούραστο πρωινό, άσε, προτιμώ το μαγαζί μου που τουλάχιστον είμαι στο ίδιο μέρος

"Καταντήσατε τα παιδιά μας μηχανές που φεύγουν για το σχολείο στις 07.30 το πρωί και γυρνάνε στις 10.30 το βράδυ από τα νύχια της παραπαιδείας που εσείς τα σύρατε εκδικούμενοι τους πάντες και τα πάντα και ομολογείτε χωρίς ντροπή ότι οι μαθητές είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι"

Σου ξαναλέω:
ΕΜΕΙΣ τα καταντήσαμε έτσι τα παιδιά, οι γονείς τους...
Τι να το κάνει το Προφίσιενσι στα 13?
Ας το πάρει και φοιτητής, γιατί, θα ψάχνει για δουλειά μήπως???

"Παρότι κάθεστε προκλητικά δύο 15θήμερα, αργίες και καλοκαίρια "
΄Και οι πυροσβέστες κάθονται, και οι ξενοδοχουπάλληλοι.
Να τους στείλουμε σε κανα λατομείο να σκάβουν να τους εκδικηθούμε!
Εν πάσει περιπτώσει, ας τους απασχολούν σε δημόσιες υπηρεσίες το καλοκαίρι.

"Δίνετε τους βαθμούς των παιδιών πρωινές ώρες δημιουργώντας προβλήματα σε χιλιάδες γονείς και εργοδότες αντί να τους δώσετε απογεύματα π.χ 6-9 ή τα Σάββατα."

Τη γονική άδεια την έχεις ακουστά?
Επίσης, και πάλι είναι νόμος του ΚΡΑΤΟΥΣ.
Αυτοί φταίνε που οι βαθμοί δίνονται καθημερινές???
Μη χειρότερα!

"Σε ποιο ιδιωτικό σχολείο ή φροντιστήριο συμβαίνει αυτό το αίσχος; "

Χα!
Στα ιδιωτικά σχολεία συμβαίνουν ΤΑ αίσχη!
Ολο το αληταριό της περιοχής μου που έχει αποβληθεί από όλα τα δημόσια, φοιτά στο πλησιέστερο ιδιωτικό και ξαφνικά γίνανε "φωστήρες" και παίρνουν και δεκαοχτάρια!
Μόνο 5-6 ιδιωτικά είναι εντάξει.
Τα υπόλοιπα είναι μία συμφωνημένη αλητεία γονιών-διεύθυνσης.

"Από την πλήρη αδιαφορία σας δε γνωρίζετε ούτε τα παιδιά των τάξεων που κάνετε μάθημα ακόμα και στο τέλος της χρονιάς και όταν σας ρωτάμε για την πρόοδό τους μας ζητάτε να σας τα περιγράψουμε μπας και τα θυμηθείτε."

Το δικό μου πάνως όποτε πάω, όλα τα χρόνια, όλοι το ξέρουν.
Εκτός από την Οικιακή Οικονομία που η γυναίκα έχει ολόκληρο το σχολείο και το γιο μου τον λένε "Γιαννάκη".

"Μπήκατε και στο χώρο των μπιζνες διοργανώνοντας παντός είδους εκδρομές που τις βαφτίζετε σχολικές περιδιαβαίνοντας τα μπαρ και τα κλαμπ τις επαρχίας ξενυχτώντας μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς καμιά συναίνεση των γονέων που σας εμπιστεύθηκαν τα ανήλικα παιδιά τους εκθέτοντάς τα σε σοβαρούς κινδύνους, παίρνοντας μίζες από τα πρακτορεία, τα φαστφουντάδικα των εθνικών οδών και τους μαγαζάτορες."

????????????
Συναναγνώστη μου εδώ το'χασες!!!
Είσαι σοβαρός????
Σιγά τους Κορλεόνε!!!!
Αυτά τα κανονίζει ο διευθυντής του σχολείου με κανα δήμαρχο και αν ήμουνα καθηγητής σιγά μην συνόδευα πενθήμερη να ψοφήσω από το άγχος τι κάνουν τα "καημένα τα ανήλικα".
Ελα τώρα, όλοι υπήρξαμε μαθητές!

"Και αφού τόσα χρόνια τίποτα δεν κάνατε για τη βελτίωση της παιδείας κάντε το εξής απλό: αντιγράψτε τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία, με απλά λόγια κάντε ότι κάνουν. Πως εξηγείτε ότι τα παιδιά πάνε ευχάριστα εκεί και για το δημόσιο σχολείο τους γυρνάνε τα άντερα; "

Απλό:
Εκεί ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Και έχουμε απαιτήσεις από το παιδί μας.

"Η ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης θα αρχίσει να φαίνεται μόνο όταν τα φροντιστήρια αρχίσουν να κλείνουν από έλλειψη πελατείας."
Μακάρι.
Θα γινόταν αν μειωνόταν η ύλη, τα βιβλία ήταν πιο ευνόητα και αποσυνδεόντουσαν οι Πανελήνιες από το σχολείο.
Και αν εμείς και τα παιδιά ΣΕΒΟΜΑΣΤΑΝ το δημόσιο σχολείο.

Καλημέρα σας.
Αγανάκτησα πολύ με το άρθρο αυτό.
Πολύ μίσος χωρίς λόγο ρε παιδί μου...
Εγώ δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν κλάδο, γιατί αλληλοσφαζόμαστε?
Ο καθηγητής μου φταίει που στο μαγαζί βαράω μύγες?


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φίλε Αναγνώστη είσαι πραγματικά τραγικός.....
Με αυτά που γράφεις δείχνεις πραγματικά ότι είσαι εκτός πραγματικότητας από τα σχολικά δρώμενα και τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας. Δεν θα κάτσω να αναφερθώ αναλυτικά γιατί διαβάζοντας κανείς αυτά που γράφεις διαπιστώνει απλά το μίσος που τρέφεις για τους εκπαιδευτικούς.
Θα σου πω μόνο το εξής....
Ίσως να μην καταφέρνουμε να κανουμε τη δουλειά μας καλά, όπως εσύ λες, αλλά καταφέρνουμε να κάνουμε σωστά το λειτουργημά μας... Δηλάδή να κάνουμε τα παιδιά Ανθρώπους... Και δεν είναι καθόλου λίγα αυτά...

Κάτι για το οποίο εσείς οι γονείς έχετε αποτύχει πλέον...και φαίνεται καθημερινά....

Εξάλλου μη ξεχνάμε εμείς περνάμε περισσότερες ώρες με τα παιδιά παρά οι γονείς...

'Ετσι αν η αποτυχία της παιδείας οφείλεται σε εμάς, τουλάχιστον πετυχαίνουμε στο να δημιουργούμε νέους με αξίες.... Και ίσως αυτό τελικά να είναι πιο σημαντικό από την αποστήθιση της Ιστορίας ή τα 500 ευρώ που δίνεις στο φροντιστήριο...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κυριε......αναγνωστη απ'οτι καταλαβα εισαι ενα "θυμα"των καταστασεων που εχουν δημιουργησει αυτοι που βρισκονται πανω απ'τους εκπαιδευτικους και τους εργαζομενους γενικοτερα.Το καταφερνουν καλα παντως,βαζουν τα ατομα να τσακωνονται μεταξυ τους.Και ιδιως καποιους που δεν τους κοβει και πολυ...(Δεν το λεω για να προσβληθεις αλλα για να σκεφτεις λιγακι).Περα απ'αυτο δεν αντιλεγω οτι υπαρχουν εργαζομενοι -οχι μονο εκπαιδευτικοι-που κοιτ! ουν να περασουν την ωρα τους,δεν ανηκουν ομως ολοι στο ιδιο τσουβαλι.Δηλαδη κατα τη γνωμη σου για την κατασταση που επικρατει για παραδειγμα στην δημοσια υγεια φταινε οι νοσοκομες ή οι γιατροι που δεν κανουν καλα τη δουλεια τους(και για να κανουν κατι ζητανε φακελακι)ή "αυτοι"που επετρεψαν να μπει το φακελακι;που εχει γινει η ελλαδα κεντρο διερχομενων φταινε οι αλβανοι,ρωσοικλπ ,οι δικοι μας ή μηπως αυτοι που ανοιξαν τις "πορτες";μηπως το ιδιο γινεται στη φοροδιαφυγη,εθελοτυφλουν εκει που μπορουν και προσεχουν οτι θελουν;λεω ε! γω...μηπως;;;
και κατι αλλο: μαλλον δεν εχεις δοκιμασει να δωσεις ασεπ.γι'αυτο μην κρινεις τοσο ευκολα...
και για να χουμε καλο ερωτημα:εχεις οικογενεια;ποσο ευκολα κρινεις οτι ειναι να διαπαιδαγωγησεις τα παιδια σου;μαλλον το παιζεις στα δαχτυλα το αθλημα,σ'αντιθεση με ολους τους γονεις που παραδεχονται το γεγονος οτι ειναι πολυ δυσκολο να διαπαιδαγωγησεις εστω και ενα παιδι να 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!