tromaktiko: Συμβασιούχοι πυροσβέστες

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Συμβασιούχοι πυροσβέστες



Σχετικά με τους συμβασιούχους πυροσβέστες έχω να καταγγείλω και να διορθώσω τα εξής:
Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες διαδήλωσαν σήμερα στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ για τον εμπαιγμό ως προς:..(αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_8066.html#more )

Την μη υλοποίηση των προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Την μείωση της εργασίας τους με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από 8 μήνες σε 7 μήνες εργασίας για το έτος 2010.

Την μείωση των μισθών και των δώρων.

Την ασάφεια της κυβέρνησης που δεν εγγυάται την 8μηνη εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών για το έτος 2011 όπως ορίζεται από το Π.Δ. 124/2003 και Π.Δ. 121/2007.

Την μη χορήγηση των ΜΑΠ (Μέσων Ατομικής Προστασίας) καταπατώντας την Συλλογική Σύμβαση των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Την μείωση των εκτός έδρας από 38 ημέρες σε 32 ημέρες και μάλιστα χωρίς αναδρομική ισχύ, ισχύοντας από 16 Αυγούστου, δηλ. όσοι σβήσανε φωτιές μέχρι 16 Αυγούστου δεν θα πληρωθούν τα εκτός έδρας!!!

Την μη καταβολή των μετακινήσεων των συμβασιούχων πυροσβεστών που μετέβησαν στην Αθήνα για εκπαίδευση για οδήγηση και επάνδρωση της δικυκλιστικής ομάδας «Ήφαιστος» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Απαιτούν την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΎΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ !!!

Είναι οι μόνοι συμβασιούχοι της χώρας που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ το 2003 με 5μηνες και μετά το 2007 με 8μηνες συμβάσης και η λίστα επιτυχώντων ίσχυε για 5 χρόνια και το 2007 για άλλα 5 χρόνια με ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και συμμετέχουν σε παντός είδους συμβάντα σε αντίθεση με όσα έγραψε αναγνώστης σας τις προηγούμενες μέρες.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΟΤΕ ΔΑΣΙΚΟ Ή ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ !!!!! (ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ NEWSIT)

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΙ;)

σχετικά με την μονιμοποίηση τους θέλω να τονίσω τα παρακάτω: Α. Θα καλυφθούν πάγιες και επιτακτικές ανάγκες του Π.Σ.
Β. Δεν θα χρειάζεται πλέον να προσλαμβάνονται νέοι εποχικοί πυροσβέστες και έτσι δεν θα δημιουργηθεί στο μέλλον νέα γενιά εποχικών.
Γ. Δεν προκαλείται ιδιαίτερο κόστος, δεδομένου ότι είναι μικρό το επιπλέον κόστος της μονιμοποίησης (το κόστος της πρόσληψης ενός ιδιώτη ως πυροσβέστη, αντιστοιχεί στο κόστος της μονιμοποίησης τεσσάρων εποχικών πυροσβεστών, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της ομάδας εργασίας από το Π.Σ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!