tromaktiko: ΟΑΣΑ: Δρομολογούνται οι αλλαγές

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΟΑΣΑ: Δρομολογούνται οι αλλαγές



Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ, το οποίο θα κινηθεί στις ίδιες κατευθύνσεις με το αντίστοιχο του ΟΣΕ.
Αυτό προέκυψε μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα, σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων θα γίνεται αυστηρός έλεγχος δαπανών μισθοδοσίας, αφού το 2011 προβλέπεται μείωση στα 7,4 εκατομμύρια ευρώ από 10,19 εκατομμύρια το 2010.
Τα βασικά σημεία των αλλαγών:
δραστικές περικοπές στις έκτακτες απολαβές ώστε να μην ξεπερνούν το 8%
μετατάξεις 840 ατόμων σε οργανισμούς εκτός συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ
συγχωνεύσεις των συγκοινωνιακών φορέων
αύξηση των εισιτηρίων από 1,20-1,50 ευρώ
εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας

Από 1η Δεκεμβρίου θα ισχύσουν και οι πρώτες αλλαγές στο πλαίσιο της συγκοινωνιακής αναδιάρθρωσης στο Λεκανοπέδιο. Καταργούνται συγχωνεύονται ή ενισχύονται 21 λεωφορειακές γραμμές και οι αλλαγές θα ολοκληρωθούν το 2013. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για τις αλλαγές, στο τηλέφωνο 185.

Έως τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται και η επιλογή των συμβούλων για την αξιοποίηση των μικρών αεροδρομίων της χώρας. Στόχος η σταδιακή διαχειριστική αυτονόμηση των περιφερειακών αεροδρομίων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!