tromaktiko: ΧΑΑ: Το Νέο μνημόνιο, η ειδησεογραφία από την Ελληνική οικονομία, τα εταιρικά αποτελέσματα και οι εξελίξεις στο εξωτερικό, στο επίκεντρο

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΑ: Το Νέο μνημόνιο, η ειδησεογραφία από την Ελληνική οικονομία, τα εταιρικά αποτελέσματα και οι εξελίξεις στο εξωτερικό, στο επίκεντρο



Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα, η οποία ξεκινάει σήμερα και η οποία κρίνεται ως ακόμη μια πολύ ενδιαφέρουσα και κρίσιμη εβδομάδα, με τις ειδήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό να ...
είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και να δίνουν τον τόνο, ενώ η νευρικότητα είναι πολύ πιθανή, με τις τραπεζικές μετοχές να συγκεντρώνουν την προσοχή μας.

Όσον αφορά τις ειδήσεις από το εσωτερικό, οι ανακοινώσεις της Τρόικας για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας (μάλλον αύριο Τρίτη), καθώς και η ανακοίνωση του μνημονίου Νο3, αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (αναμένεται να εκφραστούν μεγάλες επιφυλάξεις και να μπουν σημαντικά χρονοδιαγράμματα), ενώ δε θα πρέπει να παραλείψουμε ότι μπαίνει στην τελική ευθεία η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων 9μήνου, η οποία και θα επηρεάσει επιμέρους μετοχές, αλλά και την αγορά συνολικά. Επίσης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρίσκονται πάντα και τα σχόλια ξένων επενδυτών και ξένα δημοσιεύματα, τα οποία θα συνεχίζουν να επηρεάζουν την εγχώρια αγορά.
Φεύγοντας από το εσωτερικό, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και οι σημαντικές εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, με την προσοχή να στρέφεται, κυρίως, στις εξελίξεις στην Ιρλανδία, καθώς το πακέτο οικονομικής βοήθειας, το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 80 με 100δις ευρώ, αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι αύριο, Τρίτη. Αφού αναφέρουμε ότι ήμασταν από τους πρώτους που, εδώ και μήνες, έχουμε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις στις ευαίσθητες οικονομίες της ευρωζώνης, θα επισημάνουμε ότι αναμένουμε, σύντομα, σημαντικές εξελίξεις και στην Πορτογαλία, θεωρώντας ως πολύ πιθανή την εισαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, ενώ κάτι τέτοιο δε μπορεί να αποκλειστεί ότι θα συμβεί τους επόμενους μήνες και για την οικονομία της Ισπανίας.
Στα της τεχνικής ανάλυσης, θα αναφέρουμε και σήμερα τη φράση-κλισέ, ότι πρώτο μέλημα είναι η αποφυγή, με κάθε τρόπο, της καθοδικής κίνησης και της δοκιμασίας με τα πιο κρίσιμα επίπεδα του διαγράμματος, αυτών των 1.440 – 1.450 μονάδων (σχηματισμός τριπλού πάτου 12 ετών), τα οποία, θα αναφέρουμε για ακόμη μια φορά ότι σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Στον αντίποδα, το θετικό σενάριο έχει να κάνει με την πιθανότητα κίνησης προς τα κρίσιμα επίπεδα των 1.560 – 1.580 μονάδων (είναι δύσκολο να διασπαστούν αυτά τα επίπεδα με την υπάρχουσα ειδησεογραφία, ενώ για κάτι τέτοιο θα απαιτηθεί και αύξηση του τζίρου, ο οποίος παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, διαβάστε σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης στο Greek Finance Forum).
---------------------------
Ανασκόπηση Αγορών…
Με μικρά κέρδη για τους βασικούς δείκτες στη συνεδρίαση της Παρασκευής στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.199,73 μονάδες, +0,25%, ενώ με μικρή άνοδο 0,15% έκλεισε και ο Dow Jones Industrials, στις 11.203,50 μονάδες. Με, μικρά κέρδη και ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.518,12 μονάδες, +0,15%.
Ανοδικά ξεκινάει η εβδομάδα για το Nikkei στο Τόκιο, με την προσοχή να είναι στραμμένη στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για την Ιρλανδία η οποία φαίνεται να ανακουφίζει, προς στιγμήν, τις αγορές.
Στα στατιστικά των Ασιατικών αγορών, ο Πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific βρίσκεται (08:10) στις 132,69 μονάδες, με κέρδη 0,70% (το υψηλότερα επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου). Στους επιμέρους δείκτες, με κέρδη στην Ιαπωνία ο Nikkei στις 10.132,60 μονάδες, +1,10%, ενώ με μικρές απώλειες ο Hang Seng στο Hong Kong, στις 23.521,10 μονάδες, -0,36%. Στα της Κίνας, μικρή πτώση σημειώνουν οι βασικοί δείκτες, με το Shanghai Composite στις 2.879,50 μονάδες (-0,31%) και ο δείκτης CSI 300 στις 3.159,54 μονάδες με πτώση 0,29%. Στις υπόλοιπες αγορές, κέρδη 0,83% σημειώνεται στην Ταιβάν για το βασικό δείκτη, ενώ με μικρή άνοδο 0,31% ο δείκτης ASX 200 στην Αυστραλία, στις 4.643,50 μονάδες. Αναφορικά με την αγορά της Νότιας Κορέας σημειώνονται οριακά κέρδη (+0,10%) ενώ τέλος, με καλά κέρδη ο βασικός δείκτης στην Ινδία (+1,04%).
Όπως είχαμε επιτυχώς προβλέψει στα προηγούμενα σχόλια μας μετά την προσέγγιση των κρίσιμων υποστηρίξεων στα επίπεδα του 1,3450 – 1,3470 (μακροπρόθεσμη ζώνη) το ευρώ αντέδρασε σημαντικά (στο 1,3765 στις 07:17 σήμερα το πρωί), ενώ πλέον το ζητούμενο είναι η συνέχιση της αντίδρασης των τελευταίων 2 ημερών, με την προσοχή να στρέφεται στις αντιστάσεις. Προτού αναφερθούμε σε αυτές καθώς και τις υποστηρίξεις, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στις εξελίξεις της ευρωπαϊκής οικονομίας και ειδικά την Ιρλανδία, όπου και αναμένεται η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, με το ύψος αυτής να υπολογίζεται περίπου στα 80 με 100δις ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι επόμενες αντιστάσεις είναι στα επίπεδα του 1,3778 (αδύναμη αντίσταση), 1,3830 (αδύναμη αντίσταση), 1,3916 (αδύναμη προς μέτρια αντίσταση) και, φυσικά, τα επίπεδα του 1,3950 – 1,3970 (η γνωστή πολύ σημαντική μακροπρόθεσμη ζώνη).
Κλείνοντας με τις υποστηρίξεις έχουμε τα επίπεδα του 1,3739 (μέτρια υποστήριξη), 1,3687 (μέτρια υποστήριξη), 1,3608 (μέτρια υποστήριξη), 1,3584 (αδύναμη υποστήριξη), 1,3540 (μέτρια υποστήριξη) και 1,3450 – 1,3470 (πολύ σημαντική υποστήριξη, μακροπρόθεσμη ζώνη). Επαναλαμβάνουμε ότι τα τελευταία αυτά επίπεδα σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν.
Τέλος στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν:
Η ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη (17:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να διαμορφωθεί στο -10 από -11 - Επίδραση στις Αγορές – Σημαντική).
Η ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ κ. Τρισέ (18:00 ώρα Ελλάδος, Επίδραση στις Αγορές – Σημαντική).

Greek Finance Forum
http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!