tromaktiko: Ορυκτός πλούτος

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ορυκτός πλούτος



Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Επίσης για την οικονομική αξία που...
 αυτός αντιπροσωπεύει και για τον τρόπο που θα έλυνε όλα τα προβλήματα που σήμερα ο τόπος έχει. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μεγάλα συμφέροντα δεν επιτρέπουν την εκμετάλλευση του πλούτου αυτού από εμάς αλλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να παραχωρήσουν τα δικαιώματα σε ξένα κράτη κ εταιρείες μεθοδεύοντας την δική μας παραίτηση από την αξιοποίηση του. Η δική μου απορία βρίσκεται στο γεγονός ότι αν εξαιρέσουμε την εκπομπή του κου Χαρδαβέλα, όλη η υπόλοιπη συζήτηση για το θέμα γίνεται μέσα από τα blogs.
Οι κύριοι δημοσιογράφοι, από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και ακόμα περισσότερο εκείνοι με τις υψηλές τηλεθεάσεις στα βραδινά δελτία, γιατί δεν αναφέρονται στο θέμα έτσι ώστε να ενημερωθούμε ΟΛΟΙ μας για το τί ακριβώς συμβαίνει? Μήπως έχει και σε αυτούς δοθεί οδηγία να αποσιωπήσουν την ύπαρξη αυτού του πλούτου? Μήπως θα ήταν προτιμότερο αντί κάθε βράδυ να έχουν καλεσμένους στα παράθυρα πολιτικούς-γλάστρες που επί μονίμου βάσεως λέγουν τα ίδια και τα ίδια, να καλέσουν τους ειδικούς επιστήμονες να μας διαφωτίσουν και μαζί με αυτούς να καλέσουν και τους αρμόδιους κυβερνητικούς να δώσουν απαντήσεις?
Και για να το θέσω απλούστερα... Αν κύριοι της εκάστοτε ελληνικής διακυβέρνησης είχατε πληροφορίες ότι στο κτήμα του παππού σας ήταν θαμμένο ένα βαρέλι χρυσές λίρες, δε θα σκάβατε για να το βρείτε???? Θα το αφήνατε να το βρει ο γείτονας???

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!