tromaktiko: Παζάρι μεταγραφών με τα «βαρίδια»

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Παζάρι μεταγραφών με τα «βαρίδια»



ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στον πόλεμο των παζαριών και των εσωτερικών μεταγραφών στον χώρο της Δεξιάς δημιουργεί η απόφαση της Βουλής με την οποία κλείνει οριστικά η υπόθεση του Βατοπαιδίου. Πρόσωπα που είχαν 
εμπλακεί στα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών μπορούν να επιστρέψουν στην πολιτική και φαίνεται ότι θα αποτελέσουν το «μήλον της Εριδος» για τις επόμενες εθνικές εκλογές μεταξύ της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και του νέου...



 κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, στην προσπάθεια των επιτελείων των τριών κομμάτων να προσεγγίσουν
την καραμανλική πτέρυγα που παραμένει ισχυρή. Την αρχή έκανε η ΝΔ, η οποία μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών καλωσόρισε με όλες τις τιμές την επιστροφή του κ. Π. Μαντούβαλου, προκειμένου να διασφαλίσει τη στήριξή του στον κ. Β. Μιχαλολιάκο για τον Δήμο του Πειραιά.

O κ. Γ. Βουλγαράκης μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες που του απέδωσε το ΠαΣοΚ για την υπόθεση του Βατοπαιδίου απηύθυνε μια σχεδόν ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Αντ. Σαμαρά και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να τον διεκδικήσουν, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η επιστροφή του στην πολιτική σκηνή είναι απλώς θέμα χρόνου. Πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα για τον κ. Θ. Ρουσόπουλο , ο οποίος δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η επιστροφή του σε ένα πολιτικό σκηνικό που επιχείρησε να τον εξοντώσει, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα αποκρούσει όλες τις προτάσεις που πιθανώς να δεχθεί. Και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις ότι μετά το Βατοπαίδι θα κλείσουν και όλες οι άλλες υποθέσεις των σκανδάλων που διερευνώνται από τη Βουλή για να μη διαταραχθεί το κλίμα συνεννόησης που επιδιώκουν τα κόμματα, τότε το «ορφανό» πολιτικό προσωπικό που απελευθερώνεται και θα αρχίσει να αναζητεί κομματική στέγη θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ανώτατα στελέχη της ΝΔ σχολιάζοντας τις φήμες ότι το παζάρι με όσους ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα έχει ήδη ξεκινήσει υπογραμμίζουν ότι οι δηλώσεις Σαμαρά εξακολουθούν να ισχύουν και ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί πίσω όσους πλήγωσαν την παράταξη με απαράδεκτες νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Εμπειροι βουλευτές του κόμματος όμως επισημαίνουν ότι ο αρχηγός της ΝΔ παραβίασε ήδη αυτή τη δέσμευσή του όταν ο ίδιος χαιρέτισε την απόφαση του κ. Μαντούβαλου να στηρίξει τον κ. Μιχαλολιάκο στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τον Δήμο Πειραιά και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα για να επιστρέψει στη ΝΔ ο πρώην βουλευτής, τον οποίο η Ρηγίλλης χαρακτήριζε «υπόδικο» ως τις αρχές του μήνα.

Ταυτόχρονα οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι ο κ. Σαμαράς δείχνει και πάλι την πρόθεσή του να επαναπροσεγγίσει τον κ. Κ.Καραμανλή και την καραμανλική πτέρυγα του κόμματος, καθώς χωρίς την αμέριστη στήριξή της δεν μπορεί να ελπίζει σε επανασυσπείρωση των οπαδών του κόμματος και σε απομόνωση της κυρίας Μπακογιάννη από τον μηχανισμό που ακόμη ελέγχουν καραμανλικά στελέχη.

«Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς να επιτύχει τη σύμπλευση με τον Καραμανλή αν δεν αγκαλιάσει και πάλι τους υπουργούς του,οι οποίοι καταδιώχθηκαν από το ΠαΣοΚ για σκάνδαλα» τονίζουν στελέχη της ΝΔ προβλέποντας ότι όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές το παζάρι στο παρασκήνιο θα φουντώνει και το παιχνίδι των μετεγγραφών θα κορυφώνεται.

Κλείνουν Siemens και ομόλογα
Κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ και του ΠαΣοΚ συμφωνούν εξάλλου ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει οριστικά και οι άλλες δύο υποθέσεις που διερευνώνται από τη Βουλή, απελευθερώνοντας ακόμη περισσότερα πολιτικά πρόσωπα που θα αναζητήσουν πολιτική στέγη, καθώς θα πάψουν να τους βαρύνουν κατηγορίες.

Οπως υποστηρίζουν, στην υπόθεση της Siemens δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, καθώς δεν έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία για στελέχη της ΝΔ.

Ανάλογη εξέλιξη υποστηρίζουν ότι θα έχει και η υπόθεση των ομολόγων, αφού όπως τονίζουν στο ΠαΣοΚ «πρόκειται για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο, στο οποίο όμως εμπλέκονται κυρίως μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ για τις πιθανές ευθύνες των πολιτικών προσώπων έχει επέλθει παραγραφή».

ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ
Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ:
ζητεί να επιστρέψει

Το ζήτημα της επιστροφής του έθεσε ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο κ.Γ. Βουλγαράκης,ο οποίος μετά την απόρριψη της πρότασης από τη Βουλή για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αν δεν τον καλέσει ο κ.Σαμαράς στη Ρηγίλλης τότε θα συνταχθεί με την κυρία Μπακογιάννη ή θα προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ.

«Θα ακούσω με προσοχή την Ντόρα Μπακογιάννη»είπε σχολιάζοντας την ίδρυση του νέου της κόμματος και προσθέτοντας:«Ο ΛΑΟΣεκφράζει σοβαρές προτάσεις, όπως και η ΝΔ,στην οποία ανήκει η καρδιά μου,αν και με μπέρδεψε ακόμη περισσότερο στις τελευταίες εκλογές» . Ο κ.Βουλγαράκης δεν κρύβει ότι αυτή την περίοδο συνομιλεί με την κυρία Μπακογιάννη (με την οποία συναντήθηκε στη Βουλή το βράδυ της περασμένης Τρίτης),αλλά και με τον κ.Γ.Καρατζαφέρη, ο οποίος του είχε προτείνει να είναι υποψήφιος και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.Πριν αποφασίσει όμως τα επόμενα βήματά του θα περιμένει τις κινήσεις της Ρηγίλλης για να διαπιστώσει αν οι πύλες της παραμένουν κλειστές για τον ίδιο ή αν υπάρχουν προοπτικές επιστροφής του στο κόμμα με το οποίο εκλεγόταν βουλευτής από το 1989.

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ:
παραμένω εκτός

Ο κ.Θ. Ρουσόπουλος στα πολλά τηλεφωνήματα που δεχόταν από στελέχη της ΝΔ από την Τετάρτη επέμεινε ότι δεν τον ενδιαφέρει να επιστρέψει στην πολιτική,αφού,όπως υπογράμμισε και στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε,επί δύο χρόνια ένιωσε να μένει μόνος απέναντι στην καταιγίδα συκοφαντίας που δέχθηκε και στην υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο κ.Ρουσόπουλος σκέφτηκε αρχικώς να εκδώσει μια πολύ σκληρότερη ανακοίνωση,με την οποία θα υπενθύμιζε ότι ο κ.Σαμαράς τον αποδοκίμασε δημοσίως την ίδια ημέρα που στη Βουλή αποκαλυπτόταν η εμπλοκή του κ.Τ.Μαντέληστο σκάνδαλο της Siemens,κίνηση που θεώρησε απολύτως εχθρική από τον αρχηγό της ΝΔ τον οποίο στήριξε μάλιστα όταν έδινε τη μάχη της εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος.Αλλά τελικώς αποφάσισε να κρατήσει τέτοιου είδους διατυπώσεις στο κρυφό οπλοστάσιό του για το μέλλον,αν κάποτε αποφασίσει να μιλήσει δημοσίως για τα κρυφά παρασκήνια της ΝΔ την περίοδο 2008-2010.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι τώρα που ο κ.Ρουσόπουλος έχει απαλλαγεί από το βάρος του Βατοπαιδίου με απόφαση της Βουλής οι φήμες για επιστροφή του στο πολιτικό σκηνικό (όχι όμως απαραιτήτως και στη ΝΔ) θα φουντώνουν όσο πλησιάζουν οι επόμενες εθνικές εκλογές



tovima.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!