tromaktiko: Αντ. Σαμαράς: «Δε συνεργαζόμαστε με όσους αποδέχονται το Μνημόνιο»

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αντ. Σαμαράς: «Δε συνεργαζόμαστε με όσους αποδέχονται το Μνημόνιο»



«Δε συνεργαζόμαστε με εκείνους που αποδέχονται το Μνημόνιο», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο κυβερνήσεως «μεγάλου συνασπισμού» με τεχνοκράτες σε θέσεις...



 «κλειδιά». «Eίναι ευθύνη του πολιτικού να λαμβάνει τις αποφάσεις», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς προειδοποιεί ότι «αν συνεχίσει η κυβέρνηση στον ίδιο δρόμο, τότε σύντομα θα συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτό που εμφανίστηκε ως σωτηρία ήταν καταστροφή». Προσθέτει: «Εμείς δεν απορρίπτουμε απλώς το Μνημόνιο, εξηγούμε γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο και προτείνουμε διαφορετικό δρόμο για να βγούμε από την κρίση».

Εμμένοντας στην αρνητική του θέση για προοπτική συναινέσεων με την κυβέρνηση υπό τα υφιστάμενα δεδομένα, σχολιάζει: «Ας μην κρυβόμαστε. Κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα. Τα οποία σήμερα δεν τα βλέπω. Εκτός αν ως "συνεννόηση" η κυβέρνηση εννοεί την προσχώρησή μας στις δικές της θέσεις. Και αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει...».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος του σημειώνοντας ότι δε θα αλλάξει όσους πέτυχαν.

Την ίδια ώρα πάντως, αντίθετη άποψη από αυτήν του προέδρου της ΝΔ ως προς το μνημόνιο διατυπώνουν βουλευτές του, σε δηλώσεις που έκαναν στη «Real News». Χαρακτηριστικά, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σχολιάζει: «Η εθνική συναίνεση απαιτεί ουσιαστική και όχι κομματική συνεννόηση. Απαιτεί να είμαστε μια γροθιά. Αυτό θα μας επέτρεπε να κάνουμε τη ρήξη για να σωθούμε». Πιο ξεκάθαρος, ο Γιώργος Κοντογιάννης υποστηρίζει: «Ο Αγαμέμνονας όταν είχε απέναντί του τους Θεούς θυσίασε την κόρη του. Εμείς μπροστά στα δεινά της πατρίδας τί θα πράξουμε; Φίλιο το κόμμα, φίλτατη όμως η πατρίς - και αυτό πρέπει να ισχύει για όλους».



star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!