tromaktiko: Απάντηση σε σχόλιο για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση σε σχόλιο για κεραίες κινητής τηλεφωνίας



Συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_8943.html#more και επαυξάνω με επιστημονικά στοιχεία http://www.physics4u.gr/faq/radiationcells3.html
Έλεος πια με τους κυνηγούς κεραιών!!!
Διαβάστε πρώτα ή ρωτήστε ειδικούς στο θέμα.
Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας πόσο βλαβερή είναι;
Συχνές ερωτήσεις, Ιανουάριος 2004
Μέρος 1ο, 2ο, 3o
Ειδήσεις, αποφάσεις και έρευνες για την επίδραση της RF ακτινοβολίας στην ανθρώπινη υγεία το 2003
Μόνη της η ακτινοβολία RF δεν ήταν τοξική για τα ανθρώπινα κύτταρα του αίματος, αλλά ενίσχυσε τα τοξικά αποτελέσματα μιας χημικής καρκινογόνου ουσίας [241].
Η έκθεση σε ακτινοβολία RF από σταθμούς εκπομπής κινητών τηλεφώνων πάνω σε εθελοντές, προκάλεσε μειωμένα συναισθήματα ευεξίας και έφερε κάποια βελτίωση σε μερικά τεστ μνήμης καθώς και στον χρόνο αντίδραση. Η επίδραση στην ευεξία βρέθηκε μόνο για τα σήματα RF που χρησιμοποιούνται στην καινούργια γενιά των κινητών G3. Ενώ η επίδραση στις γνωστικές λειτουργίες βρέθηκε και για την καινούργια γενιά G3 και για τα σήματα της παλαιότερης γενιάς GSM [240].
Ένας Αμερικανικός Ομοσπονδιακός Δικαστής αποφάσισε σε μια δίκη το Σεπτέμβριο του 2002 ότι οι ενάγοντες μιας μεγάλης εταιρείας κινητών τηλεφώνων, δεν είχαν παρουσιάσει αξιόπιστα στοιχεία καθώς και σχετικά επιστημονικά στοιχεία για να υποστηριχθεί ότι η ακτινοβολία των κινητών προκαλούν όγκο στον εγκέφαλο. [206,210]. Τον Οκτώβριο του 2003, αυτή η απόφαση υποστηρίχτηκε και από το Εφετείο [206].
Σε μια ανασκόπηση των εκθέσεων για τα αποτελέσματα των κινητών τηλεφώνων στη λειτουργία και τη συμπεριφορά του εγκεφάλου [214] κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: "Τα περισσότερα από τα αναφερόμενα αποτελέσματα είναι μικρά εφ' όσον η ένταση ακτινοβολίας παραμένει στην μη-θερμική ζώνη"
Έκθεση εθελοντών στην RF ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων αναφέρθηκε ότι προκαλεί καλύτερη απόδοση σε ένα τεστ για τη προσοχή [238].
Μελέτες ότι η χαμηλή έκθεση σε ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας RF προκάλεσε φυσιολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους [228].
Δύο χρόνια έκθεσης αρουραίων σε ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας RF δεν παρήγαγαν κανένα αποτέλεσμα που  να οδηγεί σε καρκίνο [237].
Η έκθεση των λευκών αιμοσφαιρίων των ανθρώπων στην RF ακτινοβολία, δεν προκάλεσε καμιά βλάβη των χρωμοσωμάτων [236].
Η έκθεση αρουραίων σε ένα τηλεφωνικό σήμα κινητού GSM 900 MHz δεν υποβοήθησε τον καρκίνο  του μαστού, που είχε προκληθεί από χημικές ουσίες[239].
Η έκθεση ποντικών σε RF ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων δεν υποβοηθά τον καρκίνο του δέρματος, που προκαλείται από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία και δεν είχε επιπτώσεις στην έκκριση της ορμόνης μελατονίνης [233].
Οι αρουραίοι που εκτέθηκαν στην RF ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν αλλαγές στη συμπεριφορά, αλλά μόνο εάν η έκθεση ήταν αρκετά έντονη τόση ώστε να αυξήσει τη θερμοκρασία των σωμάτων [229].
Η έκθεση των ανθρώπινων λευκών αιμοσφαιρίων στην ακτινοβολία των 1900 MHz RF δεν παρήγαγε καμιά βλάβη στα γονίδια [227].
Αρουραίοι που εκτέθηκαν στην ακτινοβολία 1600 MHz RF για όλη τη διάρκεια της ζωής τους δεν παρουσίασαν κανένα στοιχείο βλάβης των γονιδίων [223].
Έκθεση των αρουραίων στην ακτινοβολία RF αναφέρθηκε ότι προξενεί βλάβη στα νεύρα [219].
Έκθεση των ανθρώπινων λευκών αιμοσφαιρίων σε θερμικά επίπεδα ακτινοβολίας RF αναφέρθηκε να προξενεί βλάβη στα γονίδια [217].
Επιτρέπεται να τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες κτηρίων;
Η απάντηση είναι ότι οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν μικρή ισχύ και κατά τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και σε απόσταση λίγων μέτρων από το μέτωπο της κεραίας (και όχι της κατασκευής) τα επίπεδα της ακτινοβολίας να είναι αρκετές φορές χαμηλότερα από τα νομοθετημένα όρια ασφαλείας.
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν περισσότερο σε σχέση με τις κεραίες της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης;
Η απάντηση εδώ είναι ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν ισχύ 100 έως 5000 φορές χαμηλότερα από τις κεραίες της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και γι' αυτό τοποθετούνται μέσα στις πόλεις.
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να επηρεάσουν ιατρικές συσκευές, όπως οι βηματοδότες;
Εφόσον τα επίπεδα εκπομπής είναι εντός των αντίστοιχων ορίων ασφαλείας,τα οποία είναι πολύ αυστηρότερα για τις συσκευές αυτές, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο, σημειώνει η ίδια έρευνα.
Αν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας τοποθετούνταν εκτός κατοικημένων περιοχών, θα μειώνονταν τα επίπεδα έκθεσης;
Όχι, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόταν μεγαλύτερη ισχύς εκπομπής, καθώς θα αυξανόταν η εμβέλεια των κεραιών, αναφέρει η έρευνα του ΕΜΠ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!