tromaktiko: Την Τρίτη ανακοινώνεται το ιρλανδικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Την Τρίτη ανακοινώνεται το ιρλανδικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής



Σε προσφορά η φανέλα της ιρλανδικής ομάδας ράγκμπι σε κατάστημα του Δουβλίνου...
Η ιρλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη ένα τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Όπως εκτιμούν οι Irish Times, στόχος της...

 κίνησης αυτής είναι το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας να έχει τη «σφραγίδα» της κυβέρνησης και όχι της ΕΕ ή/και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Υπενθυμίζεται ότι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται στο Δουβλίνο για να συζητήσουν σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Κυριακή για να οριστικοποιήσει το 160σέλιδο πρόγραμμα το οποίο καθορίζει τρόπους για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα ακόμα σχέδιο το οποίο αφορά στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι ιρλανδικές τράπεζες ουσιαστικά έχουν τεθεί εκτός της διατραπεζικής αγοράς υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας τους.

Στηρίζονται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα στην ΕΚΤ για τη χρηματοδότησή τους, η οποία στο τέλος Οκτωβρίου είχε ανέλθει σε 130 δισ. ευρώ, καθώς και στην ιρλανδική κεντρική τράπεζα, η οποία τους έχει προσφέρει ακόμη 35 δισ. ευρώ.

Κοινοτικές πηγές έχουν αναφέρει ότι η Ιρλανδία μπορεί να χρειαστεί βοήθεια μεταξύ 45 και 90 δισ. ευρώ. Το ύψος του ποσού θα εξαρτηθεί από το αν η βοήθεια κατευθυνθεί μόνο για την εξυγίανση του τραπεζικού κλάδου ή και για τα δημόσια οικονομικά

in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!