tromaktiko: Λύκαινα θύμα λαθροθήρα στη Σιάτιστα

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Λύκαινα θύμα λαθροθήρα στη Σιάτιστα



Άλλη μια ενήλικη λύκαινα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή της Σιάτιστας, ανεβάζοντας σε τέσσερις τους εκπροσώπους αυτού του προστατευόμενου είδους, που έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους, είτε από τα σκάγια λαθροθήρων είτε πέφτοντας θύματα τροχαίου! Το άτυχο θηλυκό, που ήταν περίπου επτά χρόνων, βρέθηκε από κατοίκους της περιοχής νεκρό στους πρόποδες του όρους Βούρινου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοκάστρου του Δήμου Σιάτιστας. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Ενημέρωσης του «Αρκτούρου», που έσπευσε στην περιοχή, διαπίστωσε ότι έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο αριστερό πλευρό, το οποίο ήταν θανατηφόρο.
Ο θάνατος του αγριμιού προκλήθηκε πριν από τρεις ημέρες. Όμως, ο δράστης δεν αρκέστηκε στο να του αφαιρέσει τη ζωή! Το έδεσε με σκοινί από το μπροστινό δεξί πόδι και το έσυρε από το σημείο όπου το πυροβόλησε ως το σημείο που βρέθηκε νεκρό, προφανώς για να το κρύψει!
Η οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την έλλειψη αποτελεσματικής φύλαξης από τους αρμόδιους φορείς, που έχει ως αποτέλεσμα την παράνομη δραστηριότητα των λαθροθήρων στην περιοχή και την εμφάνιση ανάλογων βίαιων περιστατικών.
http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=91693
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!