tromaktiko: Το ΜΕΤΡΟ "πιλότος" για τις αλλαγές

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Το ΜΕΤΡΟ "πιλότος" για τις αλλαγές



Σήμερα σας έχουμε καλά και κακά νέα: τα καλά είναι οτι οι εκλογές τελείωσαν ευτυχώς... και θα γίνει και καμιά δουλειά, τα κακά νέα είναι οτι δυστυχώς οι εκλογές τελείωσαν και μαζί τους τελείωσαν και τα παραμύθια.
Και αφού δεν πετύχαμε τους στόχους μας όπως ανακοινώθηκε, μας κόψανε καινούριο κουστούμι. Τώρα φταίνε οι ΔΕΚΟ οι οποίες πρέπει να εξυγειανθούν. Ανακοίνωσαν λοιπόν (χωρίς να γελάνε) οτι πιλότος σ΄ αυτές τις αλλαγές θα είναι ο τρόπος λειτουργίας της ΑΜΕΛ.
Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ μόλις το άκουσαν άρχισαν να πανηγυρίζουν και να αισθάνονται ανακουφισμένοι. Θα γεμίσουμε κι εμείς σκέφτηκαν με διευθυντές, επόπτες, συντονιστές, επιβλέποντες και τμήματα που δεν έχουν αντικείμενο και λόγο ύπαρξης. «Ε, κάπου θα χωθούμε κι εμείς». Υπάρχει άλλη εταιρία που το ¼ του προσωπικού να καλύπτει τέτοιες θέσεις; Να πηγαίνουν για δουλειά όποτε θέλουν, να πίνουν καφέ, να φεύγουν όποτε θέλουν και να εισπράτουν και τόσες υπερωρίες κάθε μήνα;
Θα συνδυκαλιστούμε κιόλας ξανασκέφτηκαν. Θέλει όμως λίγο σκέψη σε ποιούς θα απευθυνθούμε γιατί άλλες θέσεις υπόσχονται οι ΠΑΣΟΚοι άλλες ο επαναστάτης πρόεδρος με τους παρατρεχάμενούς του. Ξέρετε, κάτι πρώην συνδυκαλιστές που τόσα χρόνια πούλαγαν την ψήφο τους στα ΔΣ για καμιά προαγωγή συγγενών τους. Κρύβονταν για να γλυτώσουν το φτύσιμο αλλά τώρα μυρίστηκαν ψητό και θέλουν να ξανασώσουν τους εργαζόμενους ή μάλλον να συνεχίσουν να μασουλάνε δημόσιο χρήμα.
Και ενώ ο κόσμος καίγεται, ο πρόεδρος και ο Διευθυντής Λειτουργίας (πρόσφατα προαχθείς, βλ. λήμμα στο λεξικό: Βαθύ ΠΑΣΟΚ) χτενίζονται. Εν μέσω φημών για απολύσεις και μειώσεις μισθών, αυτοί προαγωγές για θέσεις που πριν δεν υπήρχαν, με διαφάνεια τόση πολλή που από πριν γνωρίζουμε τα ονόματα των προαχθέντων.
Και με προκυρήξεις φωτογραφικές, ψηφιακές μάλιστα υψηλής ευκρίνειας. Και με πολιτική ανοιχτών θυρών για τους ¨κολλητούς¨. Όποτε θέλουν στα γραφεία μας χωρίς καν ραντεβού. Να τους τάζουμε θεσούλες, προαγωγές και οικογενειακά βολέματα. Και αυτοί κάτι θα βρουν να μας το ανταποδώσουν. Να έχουμε και κανα δυο δικούς μας μεταξύ των εργαζομένων. Κι από προσόντα: καλά παιδιά πάνω απ΄ όλα και φίλοι. Ιερό πράγμα η φιλία. Μην ξεχάσουν να παραγγείλουν καρέκλες γιατι στα γραφεία δεν χωράνε.
Αυτά προς το παρόν και να θυμάστε, τα περισσότερα μοιραία ατυχήματα γίνονται με ευθύνη αυτών που ¨πιλοτάρουν¨.

ΥΓ. Το ΔΝΤ μόνο να μην έρθει κατά ΣΕΠΟΛΙΑ μεριά....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!