tromaktiko: Πολιτικός αναλφαβητισμός?

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πολιτικός αναλφαβητισμός?



Οι εκλογές έγιναν, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν δηλώσεις και όλοι ήταν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Όλοι τους ξεπέρασαν πολύ εύκολα το γεγονός ότι η αποχή έφτασε το 50%. Οι πολιτικοί μας εκτός όλων των άλλων είναι και πολιτικά αναλφάβητοι...
Όλοι τους παίρνουν το ριμάδιασμένο μήνυμα (της αποχής) αλλά κανείς τους δεν ξέρει να το διαβάσει και να το ερμηνεύσει. Τόσο αδαείς και άχρηστοι που κατάλαβαν ότι αυτοί που τελικά ψήφισαν ήταν ήταν επί το πλείστον οι ίδιοι οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους, δηλαδή αυτοί που είχαν άμεσο συμφέρον από το αποτέλεσμα. Ένας πολιτικός σε μία τηλεοπτική εκπομπή χτες ερμήνευσε την αποχή όχι ως καταψήφιση όλων και κυρίως της κυβέρνησης αλλά απλά ως μια μη υπερψήφιση των ληφθέντων μέτρων αυτής.
Λοιπόν, για να καταλάβετε όλοι σας κύριοι το μήνυμα της αποχής (τουλάχιστον αυτό θα είναι το δικό μου προσωπικά) θα σας το πω με απλές μικρές και εύκολες λέξεις. Όπως σας το είχαν πει μερικά χρόνια πριν οι αγράμματοι παππούδες μας στο Γουδί.
Δεν πάμε να ψηφίσουμε γιατί δεν γουστάρουμε κανέναν σας. Θέλουμε και ψηφίζουμε ένα νέο Γουδί. Μπορείτε να το νιώσετε αυτό κύριοι? σας συχάθηκε η ψυχή μας. Δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε ούτε 5 λεπτά από τη ζωή μας για χάρη σας. Όλα τα λαμόγια να εξαφανιστούν από την πολιτική σκηνή. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Επιτέλους είναι η ώρα να να αποκτήσουν λίγη πολιτική παιδεία οι κυβερνώντες. Έτσι ερμηνεύονται τα μηνύματα κύριοι... Προσωπικά δεν πιστεύω να υπάρξει έστω και ένας Έλληνας που δεν θα ψήφιζε σε κάποιο ενδεχόμενο δημοψήφισμα τέτοιου περιεχομένου. Ας σταματήσει πια η καραμέλα με το αποχή = ουδετερότητα. Ας κοιτάξουμε και λίγο πέρα από το δάχτυλο... ας δούμε Τι δείχνει αυτό το δάχτυλο


ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!