tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ......Σχετικά με «Είπε ολότελα ψέματα….»

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ......Σχετικά με «Είπε ολότελα ψέματα….»



Ξυπνώντας σήμερα το πρωί άνοιξα το τρομακτικό την ώρα που έπινα τον καφέ μου. Αμέσως έπεσα στην ανάρτηση του...
 συγκεκριμένου αναγνώστη, θύμωσα, θέλησα να βρίσω αλλά σκέφτηκα πως δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα και θέλει πολύ δουλειά για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Καθημερινά συναντώ ανθρώπους που ζουν μέσα στην άγνοια, ανθρώπους που δεν θέλουν να μάθουν την πραγματικότητα κι έχουν φτιάξει μια δική τους σύμφωνα με όσα βλέπουν στην τηλεόραση και όσα ακούνε από αυτούς που ψηφίζουν. Δυστυχώς η δική τους ψήφος είναι ίση με την δική μου και συνήθως αυτοί εκλέγουν τις κυβερνήσεις, χάρη στην αμάθεια και την βλακεία που τους διακρίνει. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε ψηφοφόρους όλων των κομμάτων είτε είναι εξουσίας είτε αντιπολίτευσης.
Στέκομαι όμως στην σημερινή ανάρτηση και απαντώ στον σύντροφο αλλά και σε όλους όσους έχουν την ιδία άποψη με αυτόν. Καλό θα ήταν πρώτα απ’ όλα να μάθει τι ακριβώς σημαίνει ΔΝΤ, δεν θα φάω τον χρόνο μου να του εξηγήσω εφόσον ξέρει να γράφει σίγουρα ξέρει και να διαβάζει.
Μετά ας μάθει τι έλεγε προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός για το ΔΝΤ και ας ανατρέξει στο 1985 όπου πρωθυπουργός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και του πρότειναν επίσης να ενταχτούμε στο ΔΝΤ. Αυτός τότε έβγαλε διάγγελμα στον λαό και απέρριψε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.
Επίσης ας μάθει και αυτός και όλοι πως η Ελλάδα χρειαζόταν 54 δις για να καλύψει τις ανάγκες τα όποια και προσέφεραν στον σημερινό πρωθυπουργό οι αγορές αλλά ποτέ δεν τα πήρε, πήρε μόνο μέρος αυτών.
Ας θυμηθεί επίσης τι έλεγε προεκλογικά ο πρωθυπουργός για τα μεσαία εισοδήματα και την μεσαία τάξη και ας μου πει τι σκατά σοσιαλισμός είναι αυτός που λειτουργεί εις βάρος αυτής και την οδηγεί στην διάλυση.
Καλέ μου σύντροφε θα σου θυμίσω επίσης πως από το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» του Ανδρέα Παπανδρέου φτάσαμε σήμερα στο « χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση και μάλιστα άμεσα» του υιού.
Κλείνοντας θα σε παραπέμψω στην ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ η οποία στηρίχτηκε στο τετράπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατική Διαδικασία και να αναρωτηθείς τι από αυτά ισχύει σήμερα.
Τέλος πολύ σωστά λες πως την χρεοκοπία την αποφύγαμε προσωρινά. Πάλι καλά που κατάλαβες πως χρεοκοπούμε κι΄ εφόσον λες πως κανείς δεν προτείνει λύση ας ανοίξεις τ’ αυτάκια σου κι εσύ και όλοι σε αυτούς που φωνάζουν ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Μη αποδοχή του χρέους δηλαδή. Είναι η μοναδική λύση και η πιο ειλικρινής αλλά σε κάτι τέτοιο μπορεί να προχωρήσει μόνο μια κυβέρνηση με μπαλάκια. Μια χώρα προχωρά σε παύση πληρωμών ακριβώς επειδή δεν θέλει να της επιβληθεί ή να αναγκαστεί από την αγορά να κηρύξει πτώχευση. Μάλιστα στο διεθνές δίκαιο υπάρχει π! ρόβλεψη για την μονομερή άρνηση μιας χώρας να πληρώσει τα χρέη της, όταν συντρέχουν τρεις λόγοι:
(α) Ο δανεισμός έγινε με ανήθικο και παράνομο τρόπο.
(β) Τα δάνεια δεν χρησιμοποιήθηκαν προς το συμφέρον του λαού και της χώρας.
(γ) Οι δανειστές γνώριζαν πολύ καλά ποιους δάνειζαν και για ποιο σκοπό.

Ξυπνάτε λοιπόν όσο είναι καιρός, απαλλαχτείτε από κομματικά δεσμά, βγάλτε τις παρωπίδες και δείτε την αλήθεια κατάματα. Μην υποστηρίζετε όσους μας οδήγησαν ως εδώ, χρειαζόμαστε μια δημοκρατική κυβέρνηση που να προτάσσει πάνω απ’ όλα το καλό της χώρας και του λαού της και η οποία θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Αναγνώστης

--------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,

ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΈΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Η ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΛΗΘΕΣ...ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ? ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150 ΜΕ 200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΩΡΑ... ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΧΡΕΩ! ΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Αναγνώστης

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Μέτα τα όσα ακούσαμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα ήθελα να κάνω μια και μόνο ερώτηση σε όλους εκείνους που τάσσονται κατά το μνημονιου:τι θα γινόταν στη χώρα μας αν δεν είχε έρθει η τρόικα και το μνημόνιο;Κουραστηκα να ακούω για το κακό μνημόνιο σε όλη τη διάρκεια της προεκλογίκης περιόδου(λες και κάποιος ειπε οτι είναι καλό)χωρίς όμως να ακούω πως μπορούμε να απαγκιστρωθούμε από αυτό ή πως θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει.Καλές λοιπον ειναι οι αοριστικολογίες τύπου θα βρω τα χρήματα που χρειάζονται σε έξι μηνες και θα σώσω τη χώρα ή θα δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό ομόλογο το οποίο θα αγοράσουμε εμείς οι ίδιοι λες και μας περισσεύουν.Για αύτο λοιπόν ας δούμε όλοι την πραγματικοτητα ως έχει και ας σταματήσουμε την στείρα κριτική χωρίς να προτείνουμε λύσεις γιατί νομίζω οτι δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να θέλει το μνημόνιο, ωστόσο δεν βλέπω και κανένα που να λεεί όχι σε αύτο να μας προτείνει πως να το διωξουμε απο τη χώρα.Είναι εύκολο λοιπόν να λέμε ότι όλα όσα! μας είπαν ήταν ψέματα χωρίς να σκεφτόμαστε το πολύ πιθανό σέναριο της χρεοκοπίας που αποφύγαμε ίσως προσωρινα και τις συνεπειες που θα είχε στις ζωές όλων μας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!