tromaktiko: Διόρθωση στοιχείων δημοσιεύματος: Κάτω από τη βαση τα ελληνικά σχολεία στο "γρήγορο" ίντερνετ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Διόρθωση στοιχείων δημοσιεύματος: Κάτω από τη βαση τα ελληνικά σχολεία στο "γρήγορο" ίντερνετ



Με αφορμή το δημοσίευμά σας http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_1192.html  με τίτλο: «Κάτω από τη βαση τα ελληνικά σχολεία στο "γρήγορο" ίντερνετ» επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε ότι η αναφορά σε δείκτη ευρυζωνικής πρόσβασης σχολείων 13% δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας ενημερώνουμε με τα επίσημα στοιχεία ευρυζωνικής πρόσβασης σχολείων ανά κατηγορία σχολείου:

Πηγή : Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, 4/10/2010

Οι ανωτέρω αναφερόμενες συνδέσεις υλοποιούνται κατά κύριο λόγο με τεχνολογία ADSL 24 Mbps ή 2 Mbps, ανάλογα με τον τύπο του σχολείου και την γεωγραφική κάλυψη της υπηρεσίας.
Επίσης, στον άμεσο σχεδιασμό του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι η ενεργοποίηση οπτικών ινών σε 1.275 σχολικές και διοικητικές μονάδες της Εκπαίδευσης, οι οποίες θα εξασφαλίσουν υπερυψηλές (100 Mbps – 1 Gbps) ταχύτητες πρόσβασης.

Περισσότερα για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τις υπηρεσίες που παρέχει στη σχολική κοινότητα μπορείτε να βρείτε στο http://www.sch.gr/  Παρακαλούμε για την διόρθωση των στοιχείων που αναφέρετε. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς

Τεχνικός υπεύθυνος Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
Αναπλ. Διευθυντής Τομέα Δικτυακών Τεχνολογιών
Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών
Οδός Ν.Καζαντζάκη, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ρίο, TK-26504
Τηλ. 2610 960 308, Fax 2610 960 350, Κιν. 6932 53 53 83
email: mparask@cti.gr, url: http://comet.cti.gr/~mparask


 


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!