tromaktiko: Μαυρογιαλούρος ο Γιάχος

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Μαυρογιαλούρος ο Γιάχος



Όχι, να χαρείτε. Πείτε μου αν αυτός ο άνθρωπος κατέβαινε στις εκλογές, τι «μαύρισμα» και τι μαυρογιαλούρεια μούτζα θα έτρωγε... Ο διαιτητής Γιάχος, λοιπόν, περί της αφεντιάς του ο λόγος, η εισαγωγή και η ρετρό -πλην αγαπημένη- φωτογραφία, αποφάσισε να στήσει τον Ολυμπιακό στον τοίχο.


Δεν ξέρω κατά πόσο προσέξατε και παρατηρήσατε τη ροή του όσου αγώνα παίχτηκε και παρακολουθήσαμε, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να κάνουν πράξη τις εντολές του προπονητή τους.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ζητήσει «γρήγορο γκολ και φύγαμε». Λογικό. Ηξερε για την κακοκαιρία που έπληττε όλη τη χώρα και το Ηράκλειο βεβαίως, γνωρίζει ότι ο Εργοτέλης έχει επικίνδυνο πρόσωπο φέτος με παίκτες, όπως ο Λεάλ, που από ένα στημένο ή μία φάση μπορούν να σου κάνουν το γκολ, δεν μπορούσε να ξεχάσει ότι του λείπει ο Μέλμπεργκ και γι’ αυτό οι οδηγίες προς ναυτιλλομένους στη… θάλασσα του Παγκρητίου ήταν σαφείς.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, όπως είπαμε, έπιασαν το νόημα γρήγορα και μπήκαν φουριόζοι στον αγώνα. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές «σημειώσεις», στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν τέσσερις φορές να φτάσουν στο γκολ. Στο 4’ με σουτ του Μιραλάς (με το αριστερό μάλιστα), στο 10’ με κεφαλιά του Ντουντού και στο 38’ με φάουλ του Βραζιλιάνου. Κάτι ξεχάσαμε, ε; Αμ, δε. Στο 22’, λοιπόν, ετελέσθη το έγκλημα. Ο Χολέμπας «χτύπησε» φάουλ, ο Τοροσίδης με πλασέ από καθαρή θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η φάση δεν τελείωσε. Έμενε η «εκτέλεση» από τον Γιάχο, ο οποίος ήθελε να είναι εκείνος που θα κλείσει την παράσταση. Μιλάμε, δηλαδή, για την απόλυτη αλλοίωση αποτελέσματος.

Και τώρα τι γίνεται; Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 24 του μήνα, ημέρα Τετάρτη, και πληροφοριακά σας λέμε ότι «τοποθετείται» ενδιάμεσα των δύο ντέρμπι που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό, κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Όπως φέρεται να είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Κύρο Βασάρα, μετά το ματς με τον ΠΑΟ, «έτσι δεν πάμε πουθενά». Λάθος. Ακόμα κι έτσι ο Θρύλος θα (ξανα)πάει στην κορυφή. Πόσους βαθμούς θα κόψουν πια; Φάγανε, φάγανε, φάγανε, φάγανε…


www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!