tromaktiko: Σχετικά με τα πανεπιστήμια..

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με τα πανεπιστήμια..



Θα ήθελα να αναφερθώ σχετικά με τα πανεπιστήμια. Καλώς η κακώς και γω σπουδάζω στην Αγγλία ...
Εσεις εκει πραγματοποιεισατε τον σκοπο σας και περάσατε ( τουλάχιστων κάποιοι ) εκεί που θέλατε, εμείς εδώ κυνηγήσαμε το όνειρο μας μακρυά! Ποιος ειναι καλος και ποιος λιγοτερο καλος θα φανει στην εργασια! Ολοι καλως η κακως , εδω η εκει εχουμε σπουδασει. Τι πιστεύετε δηλαδή οτι το πανεπιστίμιο θα σε κάνει επαγγελματία ? ΤΟ πανεπιστήμιο σου μαθένει τον τρόπο να σκέφτεσαι και να αντιμετοπίζεις κάποια κατηγορία προβλημάτων, δεν σου μαθένει τις λύσεις για όλα τα προβλήματα ουτε σε μαθένει να γηνεσαι καλός επαγγελματίας! Γι αυτό καλό θα ήταν να ηρεμίσουν λίγο τα πνεύματα! Και στην τελική αν πιστεύετε οτι είστε τόσο ανώτεροι, δεν αρκεί να το λέτε αποδείξτετο! Οσο για τον φιλο με τις ομαδικεσ εργασιες, να τον πληροφορήσω πως οι σχολες που εχουν ΜΟΝΟ εργασιες δεν αναγνοριζοντε ή είναι ( ειδικες σχολες) οπως αυτη των Industrial Designers, αν εχετε διαφορετικές πληροφορίες σαν άμεσα ενδιαφερόμενοι που είστε να τις πέιτε και σε εμάς!!!
Αναγνώστης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχετικα με http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_3656.html
Κολλημενε αναγνωστη, ο φιλος σου αυτος μπορει να πηγε στην τελευταια σχολη της Αγγλιας. Ο φιλος σου αυτος μπορει να περασε τη σχολη με βαση. Δεν μπορεις να τους βαλεις ολους στο ιδιο καλαθι επειδη εσενα ενας γνωστος δεν μπορει να αναγνωρισει το πτυχιο του. Επισης ο φιλος σου μπορουσε να κανει κ αλλο ενα χρονο μαστερ στην Αγγλια και να μην εχει προβληματα εδω.
Δεν μπορω να καταλαβω αυτο το πραγμα απο μερικους... Λεμε για τα ελληνικα πανεπιστημια συνεχεια. Βλεπουμε τι γινεται με τα κομματα και ολα αυτα που εχουν μπει μεσα στα πανεπιστημια. Ακομη και να μην εχεις παει σε ελληνικο πανεπιστημιο ή ΤΕΙ, μπορεις να εχεις μια εικονα πανω-κατω του τι γινεται στην Ελλαδα. Παντα βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις. Μην τα ισοπεδονουμε ολα.
Πολλοι μαθητες που εβγαλαν απο 5 μεχρι 19 εχουν προτιμησει πολλες φορες την ιδιωτικη εκπαιδευση. Ξερω πολλου που εχουν παει καλα και προτιμησαν το Deree στην Ελλαδα γιατι τα αξιολογα ιδιωτικα εχουν οργανωση, ελεγχομενους καθηγητες που αξιολογουνται και απο τους ιδιους τους μαθητες, τα κομματα μενουν εξω και ειναι πολυ πιο φιλικα γενικα στους φοιτητες.
Παιρνεις ενα δειγμα και αξιολογεις 1000 εσυ. Πολλοι που εχουν βγαλει ακομη και 10, εχουν παρουσιασει τεραστια βελτιωση οταν πηγαν σε καποιο ιδιωτικο πανεπιστημιο ή κολλεγιο γιατι ακολουθησαν αυτο που ηθελαν, μπορεσαν να δοκιμασουν τον εαυτο τους και βρεθηκαν σε ενα περιβαλλον που τους αρεσε και τους ενεπνεε. Δεν θα πατησεις στο μαθημα αν δεν σου αρεσει ο καθηγητης σου και ουτε θα προσεξεις αν δεν σου κινησει λιγο το ενδιαφερον. Ολοι αγαπαμε το σχολειο και αυτο φαινεται. Οταν λοιπον εχεις μια τετοια εικονα πως να προχωρησεις? Με τι κινητρα σε ελκυουν?
Τον φιλο σου βεβαια φανταζομαι τον εστειλαν οι γονεις του Αγγλια παρα τη θεληση του να σπουδασει Πολιτικος Μηχανικος γιατι και ο πατερας του ειναι πολιτικος μηχανικος.
Βεβαια εσυ σαν κολλημενος Ελληναρας, ακομη κι εναν του ΜΙΤ να δεις ή οποιουδηποτε κορυφαιου ΠΑΓΚΩΣΜΙΟΣ αναγνωρισμενου εκπαιδευτικου ιδρυματος, θα πεις "σιγα αυτος πληρωσε". Εσυ λοιπον τι κανεις εκτος απο το να κατακρινεις??? Εισαι καλυτερος? Προσπαθησες να γινεις καλυτερος? Αυτος που ανεπτυξε το ιντερνετ, τους υπολογιστες, τα παντα γυρο σου ηταν αποφοιτος καποιου ιδιωτικου ή δημοσιου ελληνικου πανεπιστημιου? Ελληνες που πετυχαν και φανταζομαι θα αναφερεις παραδειγματα, ποσοι ηταν ελληνικων πανεπιστημιων και ποσοι ξενων?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!