tromaktiko: Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες



Λευκωσία: Ομάδα πολιτικών προσφύγων και μεταναστών πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας, ζητώντας από τη Βουλή... αλλά και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την προώθηση των αιτημάτων τους που έχουν κυρίως να κάνουν με την παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας.

Συγκεκριμένα πάνω από 100 πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων απ’ όπου και πορεύτηκαν ειρηνικά προς το κτίριο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κρατώντας σημαίες της Κύπρου και πανό το οποίο έγραφε «Ανθρώπινα δικαιώματα = Δικαιώματα προσφύγων» και «Που είναι η υπηκοότητα μας;».
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Μάριο Καρογιάν, στον οποίο και επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των πολιτικών προσφύγων – μεταναστών, ζητώντας όπως ασκήσει την επιρροή του για προώθηση τους. Στο υπόμνημα αναφέρεται πως παρά το ότι πολλοί από τους πολιτικούς πρόσφυγες – μετανάστες έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια συνεχούς παραμονής στην Κύπρο εντούτοις οι Αρχές τους αντιμετωπίζουν με αδιαφορία.
Σύμφωνα με το υπόμνημα οι περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους ζουν στην Κύπρο πάνω από 10 χρόνια και έχουν υποβάλει αίτηση για απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας πολλές φορές.
Σημειώνεται ακόμη πως χωρίς την απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας, οι προοπτικές στη ζωή είναι περιορισμένες τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος των πολιτικών προσφύγων – μεταναστών Ιμπραχίμ Μουράντι, ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι θα επικοινωνήσει για το θέμα με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών.
Από τη Βουλή οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς το Σπίτι της ΕΕ, όπου και επέδωσαν το υπόμνημα τους στον Υπεύθυνο Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργο Ηλιόπουλο.
Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!