tromaktiko: Νέες μεθόδους να παρακάμψουν το νόμο περί καπνίσματος

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Νέες μεθόδους να παρακάμψουν το νόμο περί καπνίσματος



Φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης βρήκανε νέες μεθόδους να παρακάμψουν το νόμο περί καπνίσματος και να διατηρήσουν τα κέρδη τους.
Σας επισυνάπτω φωτογραφίες από δύο ενδεικτικά παραδείγματα στην Φωκίωνος Νέγρη. Το πρώτο αφορά ένα κατάστημα Haagen-Dazs Cafe και το δεύτερο ένα Flocafe. Μάλιστα στο τελευταίο ο διευθυντής του καταστήματος, όπως μου συστήθηκε και φαίνεται στην φωτογραφία, κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου όταν είδε ότι τραβάω φωτογραφίες.
'Έχοντας κλείσει με τέντες και σταθερά διαχωριστικά τον εξωτερικό χώρο έχουν δημιουργήσει τεχνητά και αυθαίρετα έναν κλειστό χώρο όπου επιτρέπουν το κάπνισμα. Εφόσον αυτός ο καπνός δεν έχει εύκολους διόδους διαφυγής εγκλωβίζεται στον χώρο και εισέρχεται και στο κυρίως χώρο του καταστήματος.
Ερώτημα προς κάθε υπέυθυνο: Αυτές οι κατασκευές είναι νόμιμές? Αν είναι νόμιμες, τότε σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 30.9.2010 απο το Υπουργείο Υγείας, χώροι που "έχουν σκέπαστρο και ταυτόχρονα είναι κλεισμένοι περιμετρικά με οποιοδήποτε τρόπο (τζαμαρία, μουσαμά, νάϊλον, διαχωριστικά)" θεωρούνται χώροι στους οποίους απαγγορεύεται το κάπνισμα. Μην σας κοροιδεύουν λέγοντας σας ότι είναι υπάιθριος χώρος και συνεπώς επιτρέπεται το κάπνισμα. Κάντε καταγγελία στην Πολεοδομία και στον Δήμο.

Φιλικά
Σωκράτης











     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!