tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αγανάκτηση αθλητών - Το email ενός πρωταθλητή Ελλάδος τα λέει όλα! Διαβάστε το...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αγανάκτηση αθλητών - Το email ενός πρωταθλητή Ελλάδος τα λέει όλα! Διαβάστε το...



ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ,ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΝΑ E-MAIL
ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ: (ΣΗΚΩΣΩ ΤΙΝ ΣΙΜΑΙΑ ΜΑΣ),(ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟ),(ΚΙΝΕΖΕΙ)κ.λ.π.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

---------------------------------------------------------------
Φίλε μου, κατ' αρχάς να σε συγχαρώ για τις επιδόσεις σου στο άθλημα που επέλεξες να υπηρετείς. Για τα χρωστούμενα έχεις απόλυτο δίκιο.
Εγώ όμως γνωρίζω δύο λογικές ακολουθίες: η μία είναι προπονούμαι, τα πηγαίνω καλά στους αγώνες, παίρνω μετάλλιο. Η άλλη είναι διαβάζω, τα πηγαίνω καλά στις εξετάσεις, περνώ στο πανεπιστήμιο.
Εσύ τώρα ζητάς να τα μπλέξουμε... Αφού πρέπει να δίνουμε θέση στο Πανεπιστήμιο σε κάθε πρωταθλητή που πέτυχε σε αγώνες, γιατί να μην δίνουμε και τίτλο πρωταθλητή σε κάθε φοιτητή που πέτυχε στις εξετάσεις;
Δούλεψες σκληρά και έφτασες σε τόσο υψηλό επίπεδο στο άθλημά σου... Δούλεψες όμως ακριβώς για αυτό και όχι για να προετοιμαστείς για το Πανεπιστήμιο! Η φοίτηση σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα απαιτεί καλή προηγούμενη γνώση μαθηματικών, φυσικής, γλώσσας κ.λπ. και όχι ταχύτητα στα πόδια, ικανότητα αλμάτων, επιδεξιότητα με τη μπάλα κ.λπ. Είναι σαν να επιβραβεύουμε τους αριστούχους των πανελληνίων με συμμετοχές στην εθνική ομάδα... Είναι ποτέ δυνατόν αυτός που διαβάζει 8 ώρες την ημέρα χωρίς να γυμνάζεται επαρκώς να αποδώσει σε μία ομάδα ποδοσφαίρου; Είναι ποτέ δυνατόν αυτός που προπονείται 8 ώρες την ημέρα χωρίς να μελετά επαρκώς να αποδώσει σε ένα τμήμα φυσικής; Εκτός αν μας νοιάζει μόνο «να τρουπώσω» και κουτσά-στραβά, κάτι θα κάνω...
Μήπως θα πρέπει οι διακεκριμένοι αθλητές να εισάγονται σε ποσοστό ΜΟΝΟ σε τμήματα ΕΦΑΑ, αφού αυτό είναι το αντικείμενό τους;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λυπάμαι που θα πρέπει να σταματήσεις τον πρωταθλητισμό, αλλά ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάσεις και κανένα μάθημα και κυρίως γραμματική, φίλε πρωταθλητή. Γιατί φαίνεται πως δεν έχεις ανοίξει βιβλίο σε όλη σου τη ζωή!
Το e-mail σου είναι γεμάτο ορθογραφικά λάθη, πράγμα Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ για οποιοδήποτε Έλληνα πολίτη!
Και θες να πας και στο πανεπιστήμιο? Ντροπή σου, να ζητάς και τα ρέστα από το κράτος! Πολύ καλά κάνει και δε βάζει το κράτος όλους τους αγράμματους στις ανώτατες σχολές!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχικά να αναφέρω πως κατά το παρελθόν έκανα και εγώ πρωταθλητισμό σε ολυμπιακό άθλημα με πολύωρες προπονήσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων και πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει πριμοδότηση στους αθλητές που φέρνουν διακρίσεις στην Ελλάδα. Όμως ο συγκεκριμένος αθλητής δείχνει να έχει άγνοια ορθογραφίας. Πράγματα που θα έπρεπε να μάθει στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, που σίγουρα δεν έκανε πρωταθλητισμό, δεν τα ξέρει! Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να μπαίνουμε σε όποιο πανεπιστήμιο θέλουμε χωρίς κάποιες βασικές γνώσεις. Δεν μπορεί να πιστεύει πως μπορεί πχ να μπει στην Ιατρική χωρίς να ξέρει τα βασικά. Κατά την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό να μπαίνουν απευθείας στη Γυμναστική Ακαδημία και όσοι δεν θέλουν να μπουν εκεί να πριμοδοτούνται με ένα ποσοστό στη βαθμολογία τους αλλά ως εκεί. Μην έχουν όμως την απαίτηση να πάρουν κόσμο στο λαιμό τους επειδή έκαναν κάποτε πρωταθλητισμό.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!