tromaktiko: Ντούσκο, έμπλεξες...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ντούσκο, έμπλεξες...



Απίστευτη έκταση έχει πάρει στην Κύπρο η ιστορία με το δίπλωμα προπονητικής που έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να δίνει παράταση για να ανανεώσει ο «Ντούσκο» το πιστοποιητικό του. Ειδάλλως…

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΠ, αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ κατά τη διάρκεια της σημερινής (18 Νοεμβρίου) του συνεδρίας συζήτησε το θέμα που προέκυψε με το δίπλωμα του κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς και διαπίστωσε τα εξής:

1. Ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κατέχει το δίπλωμα UEFA-PRO.

2. Κατέχει πιστοποιητικό αναγνώρισης ικανότητας και εμπειρίας που εκδόθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ από το 2008.

3. Με βάση τα πιο πάνω και την προκήρυξη του Πρωταθλήματος ΚΟΠ ο κ. Μπάγεβιτς δεν πληρεί τα κριτήρια πρώτου προπονητή Σωματείου Α’ Κατηγορίας.

4. Με την αναγνώριση ικανότητας και εμπειρίας που έχει ο κ. Μπάγεβιτς η Ομόνοια ικανοποιεί τα κριτήρια αδειοδότησης της UEFA.

Ενόψει των πιο πάνω διαπιστώσεων το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

1. Επειδή υπάρχει διάσταση μεταξύ κριτηρίων UEFA και προκήρυξης ΚΟΠ να τροποποιήσει την προκήρυξη με τρόπο που να αντανακλά επακριβώς τα άρθρα των κριτηρίων περί προπονητών Α' Κατηγορίας.

2. Ορθά μελέτησε το θέμα εις βάθος το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας και ορθά το παρέπεμψε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Προτρέπει σωματείο Ομόνοια να φροντίσει ούτως ώστε ο Μπάγεβιτς να εξασφαλίσει ανανέωση του πιστοποιητικού που κατέχει μέχρι 10 Απριλίου 2011, οπότε και λήγει, με τους όρους που αναγράφονται στην τελευταία επιστολή της ΕΠΟ.

Σε περίπτωση που ο κ. Μπάγεβιτς δεν εξασφαλίσει την ανανέωση του πιστοποιητικού, δεν θα δικαιούται να ευρίσκεται στον πάγκο της Ομόνοιας σε τυχόν ευρωπαϊκούς αγώνες και στο Πρωτάθλημα της ΚΟΠ περιόδου 2011/2012».

 www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!