tromaktiko: Λάρνακα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Eurocypria

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Λάρνακα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Eurocypria



Ένταση, επεισόδια και διαπληκτισμοί το Σάββατο το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν εργαζόμενοι της Eurocypria απέκοψαν όλες τις προσβάσεις εισόδου εντός και εκτός του αεροδρομίου με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροσυμπλοκές με τουρίστες που απαιτούσαν να τους επιτραπεί η είσοδος και η έξοδος.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι άλλα 'θα', θέλουμε δουλειά» και κρατώντας πανό που γράφουν «απεργία - ανεργία – ξενιτιά» και «πτώχευση – ανεργία», οι περίπου 320 υπάλληλοι της Eurocypria άρχισαν γύρω στις 09:20 καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο που οδηγεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Από τις 8:00 το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της εταιρείας στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και στις 09:00 μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο νέο αεροδρόμιο.
Μόλις συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο, στην είσοδο του αεροδρομίου, κάθισαν στο οδόστρωμα, εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδο αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ επιτηρούνται από άνδρες της Αστυνομίας. Από την εκδήλωση, πέραν από το δρόμο που οδηγεί από και προς το αεροδρόμιο, αποκλείστηκε και η είσοδος και έξοδος στους χώρους στάθμευσης, ενώ σχηματίστηκε ουρά αυτοκινήτων που αναμένουν να μπουν στο αεροδρόμιο και αρκετοί τουρίστες αναγκάστηκαν να κατέβουν από τα οχήματα και να μεταβούν στο αεροδρόμιο πεζοί.

Τότε, δημιουργήθηκε ένταση όταν ορισμένοι αγανακτισμένοι τουρίστες απαιτούσαν να περάσουν, ενώ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στη Eurocypria δεν τους επέτρεπαν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο. Αποτέλεσμα, να σημειωθούν μικροσυμπλοκές που ευτυχώς δεν επεκτάθηκαν μετά την επέμβαση ψυχραιμότερων υπαλλήλων αλλά και της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια η εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Eurocypria μεταφέρθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας. Οι υπάλληλοι παρατάχθηκαν δεξιά και αριστερά της εισόδου της αίθουσας αναχωρήσεων. Στην είσοδο του αεροδρομίου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ η εκδήλωση στην αίθουσα έλειξε γύρω στις 11:00 το πρωί.
Εν τω μεταξύ, στο χώρο της διαμαρτυρίας μετέβη ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος συνομίλησε με τους διαμαρτυρόμενους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους της Eurocypria και προς τα αιτήματα τους. Υποσχέθηκε επίσης ότι μέσω της Βουλής θα προσπαθήσει να γίνει αποκατάσταση εργασίας των 320 υπαλλήλων.
Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!