tromaktiko: Απαντηση στο "Περι Τροικας" (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_4348.html)

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Απαντηση στο "Περι Τροικας" (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_4348.html)



Φιλε ή φιλη αναγνωστη,
δειχνεις να εχεις επικινδυνη αγνοια της συνολικης εικονας. Του τι πραγματικα ειναι αυτο το Μνημονιο, τι συμφεροντα διακυβευονται πισω απο αυτο και το μεγεθος των συνεπειων, που συνεπαγεται για την πλειονοτητα των κοινωνικων και οικονομικων ταξεων στην Ελλαδα αλλα και για την ιδια την χωρα και τους πολιτες της (ηδη η μεσαια ταξη, διαχρονικα αποδεδειγμενα μοχλος οικονομικης και κοινωνικης αναπτυξης τεινει να εκλειψει).
Μπορει καποιοι απο τους αφορισμους που διατυπωνεις να ειναι (κατα τυχη?) σωστοι ή για να το θεσω καλυτερα, την αγανακτηση σου για την αναλγησια του δημοσιου τομεα να την μοιραζομαστε ολοι (ομως κοβω το κεφαλι μου οτι κι εσυ θα προσπαθησες να σβησεις καμια κλησουλα στο παρελθον) ομως δεν αρκουν για να καλυψουν την αγνοια σου.
Συνεχισε να καταπινεις αμασητη την ψαροτροφη, να σου φταινε οι Αλλοι ("Διαιρει και Βασιλευε", διακηρρυτε ο Μακιαβελι), να χρειαζεσαι καποιους Αλλους να ερθουν να σε σωσουν (τους ιδιους Αλλους που βοηθησαν την κυβερνηση Σημιτη με την "δημιουργικη λογιστικη") και την επομενη φορα που θα ερθει η Τρόικα, πηγαινε να τους υποδεχτεις με πανό, κοκκινα χαλια και ανθοδεσμες στο Ελ.Βεν. (που παρεμπιπτοντως δεν σου ανηκει γιατι καποιοι αλλοι με τα ιδια μυαλα σαν εσενα αποφασισαν οτι ειναι καλυτερο οι υποδομες και το εθνικο κεφαλαιο ενος ολοÎ! �ληρου κρατους & ενος λαου να ανηκουν σε ξενους "επενδυτες" που ερχονται σαν σωτηρες να μας νοικοκυρεψουν, στερωντας ετσι το δικαιωμα της αυτοκυριαρχιας και αυτοδιαθεσης)και οταν μια μερα ξυπνησεις, μπορει να συνειδητοποιησεις οτι πλεον στον 21ο αι. δεν χρειαζονται τανκς και πιστοποιητικα φρονηματων για να επιβαλλεις μια δικτατορια...
Στο μεταξυ, εντελως φιλικα και χωρις καμια διαθεση περαιτερω αντιπαραθεσης, σου εχω μια προταση για το ερχομενο σαββατοβραδο, λιγο διαφορετικη απο τις συνηθισμενες. Αναζητησε και κατεβασε απο το ιντερνετ ενα ντοκυμαντερ που τιτλοφορειται "Memoria del Saqueo" (στα ελληνικα σημαινει "Λεηλασια Μνημης" αλλα ο τιτλος σε ελευθερη αποδοση ειναι "Εις μνημη μιας Κοινωνιας"), ειναι υπογεγραμμενο επωνυμα απο τον δημιουργο και τους συντελεστες του (σε προλαβαινω πριν το συγκρινεις με το Zeitgeist) και αναφερεται σε πραγματικοτατα προσωπα και κÎ! �ταστασεις που συντελεστηκαν στην καποτε 6η πλεον ανεπτυγμενη οικονομικα χωρα στον κοσμο, την Αργεντινη.
αλλαξε τα ονοματα και τις σημαιες στα δημοσια κτιρια και θα δεις μερικες ανατριχιαστικες ομοιοτητες...
ισως αυτο σε βοηθησει να αποκτησεις μια πιο πληρη εικονα του τι σημαινει "Μηχανισμος Στηριξης" και τι ηρθε εδω για να κανει...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!