tromaktiko: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:Nick Mason (Pink Floyd)

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:Nick Mason (Pink Floyd)



Oι Pink Floyd είναι κατά την άποψή μου, το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών.Χαλαρά!Μετά από χρόνια που έχω κορνιζαρισμένα πάνω από το κρεβάτι μου...
τ'αυτόγραφα που μου έχουν στείλει ο Roger Waters και ο David Gilmour, το να απαντάει στις ερωτήσεις σου ο Nick Mason,είναι εντελώς σουρεαλιστικό!Παρακάτω ότι μας είπε:


Πώς περνάς τις μέρες σου αυτήν την εποχή;Οδηγώντας στις εξοχές της Αγγλίας;


Όχι,παίζω λίγο drums,ερευνώ τα αρχεία μου,λίγο πιλοτάρισμα,πολύ γράψιμο.


Ο Roger (σ.σ:Waters,ηγέτης των Pink Floyd κατά την δεκαετία του '70,και γενικότερα θεός..πολλών) ξεκίνησε την περιοδεία για τα 30 χρόνια από το "The Wall". Τι θυμάσαι από τη δημιουργία αυτού του album και τις συναυλίες,ειδικότερα στο Earl's Court.Ξέρω ότι δεν ήταν και πολύ ευχάριστη εποχή για το γκρουπ..


Τον περισσότερο καιρό ήταν ωραία.Κια κάναμε ένα σπουδαίο album.Τα shows ήταν πολύ τεχνικά αλλά ήταν ικανοποιητικό να τα κάνεις,αλλά και πολύ ακριβά,γι'αυτό και μόνο ο Rick που ήταν έμμισθος,χωρίς να έχει μερίδιο όπως εμείς (σ.σ:Επειδή ο Rick Wright είχε να βοηθήσει στο γράψιμο κομματιού από το "Shine of You Crazy Diamond" του 1975, o Roger Waters,αρνιόταν να παραδώσει τα masters των ηχογραφήσεων στην εταιρία αν δεν απολυόταν ο Rick Wright.Έτσι κι έγινε και ο Rick, έπαιξε στην περιοδεία των Floyd για το "Τhe Wall" ως session μουσικός) και ήταν ο μόνος μας που έβγαλε λεφτά.


Το drumming σου είναι πολύ ακριβές και αρκετά μινιμαλιστικό.Νομίζεις ότι θα έπρεπε να λαμβάνεις μεγαλύτερη αναγνώριση από τους ακροατές για τις ικανότητές σου; Στο "Live at Pompeii" είναι ξεκάθαρο πόσο τέλειος drummer είσαι.Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι αθ ήσουν ψηλότερα στις λίστες σαν Καλύτερος Drummer αν σ'άρεσαν τα drum solos αντί να τα μισείς;


Δεν μ'ενδιαφέρει να έχω μεγαλύτερη αναγνώριση ή να ανταγωνιστώ με τους άλλους drummers σε μια ψηφοφορία.Αν θέλω να ανταγωνιστώ θα κάνω αγώνες αυτοκινήτου.


Είναι αλήθεια ότι ο "Animal" από το "Muppet Show" είναι βασισμένος σε σένα και στο drum kit σου από την Πομπειία;

Όχι,δεν το νομίζω.


To punk rock κίνημα μισούσε τους Pink Floyd και το progressive rock αλλα εσύ επιλέχθηκες για να κάνεις την παραγωγή για το δεύτερο album των The Damned.Νομίζεις ότι ήταν όλοι τους υποκριτές και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα λεφτά;Για παράδειγμα ο Johnny Rotten αν και έχει δηλώσει ότι είναι μεγάλος θαυμαστής των Pink Floyd,φορούσε μπλουζάκι που έλεγε "Mισώ τους Pink Floyd".


Όχι, το punk ήταν ένα σπουδαίο κίνημα για την μουσική εκείνη την εποχή, και οι punk μουσικοί δεν ήταν χειρότεροι από κανέναν από μας.


Κάνεις συχνά εξάσκηση στα drums;Αισθάνεσαι συνταξιούχος μουσικός;


Δεν είμαι εντελώς συνταξιούχος.Ποτέ δεν εξασκόμουν ιδιαίτερα και αυτό δεν έχει αλλάξει.


Κάποιους μήνες νωρίτερα ηχογράφησες στα Abbey Road Studios μια διασκευή στο "All you Need is Love" των Beatles.Πώς ήταν να επιστρέφεις εκεί μετά από τόσο χρόνια;


Δουλεύω στο Abbey Road ανα διαστήματα και έτσι δεν είναι μια συναισθηματική επιστροφή.Ήταν καταπληκτικά να παίζω με τον Bill Wyman (σ.σ:ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones και μπασίστας τους για 30 χρόνια) για πρώτη φορά.


Το βιβλία σου "Ιnside Out:A personal history of Pink Floyd" είναι πολύ επιτυχημένο.Ήθελες να βάλεις κάτι παραπάνω αλλά δεν συνέβη για οποιονδήποτε λόγο;Είναι πιθανό ένα επόμενο;


Πραγματικά,το ευχαριστήθηκα όταν το έγραφα, και έβαλα μέσα ότι ήθελα.Ναι θα υπάρξει κι άλλο βιβλίο αλλά όχι για τους Pink Floyd.


Eίναι αλήθεια ότι ήσουν το πρώτο μέλος των Pink Floyd που ανακάλυψε την Ελλάδα;


Λυπάμαι,δεν είμαι εγώ.Όλοι οι άλλοι αγόρασαν περιουσία στην Ελλάδα.Εγώ είμαι στην Ibiza.


Tι αναμνήσεις έχεις από την Ελλάδα;


O David έχει ένα θαυμάσιο απίτι.Πέρασα το μήνα του μέλιτος εκεί...

http://www.hit-channel.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!