tromaktiko: NISSAN Ellure Concept

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

NISSAN Ellure Concept



Με το πρωτότυπο Ellure η Nissan μας δίνει μία πρώτη γεύση για το μέλλον των σεντάν αυτοκινήτων, τουλάχιστον όπως αυτή το αντιλαμβάνεται.


Την Έκθεση του Λος Άντζελες διάλεξε η Nissan προκειμένου να παρουσιάσει το νέο της πρωτότυπο Ellure. Ουσιαστικά πρόκειται για

μία σπουδή της ιαπωνικής μάρκας με αντικείμενο τα μελλοντικά σεντάν. Με το συγκεκριμένο μοντέλο η Nissanπειραματίζεται σχεδιαστικά, καθώς φαίνεται και από τις εικόνες. Εκτός από τα φωτιστικά σώματα τύπου μπούμερανγκ, εντύπωση προκαλεί η απουσία κεντρικής κολόνας και το αντίθετο άνοιγμα των πίσω θυρών (αλά Opel Meriva). Το εσωτερικό ακολουθεί την αισθητική του αμαξώματος, έχοντας πάντως μία πιο ήπια προσέγγιση, κυρίως όσον αφορά την κονσόλα.

Το Ellure δεν έχει μοτέρ, αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς του μπορεί να δεχθεί κινητήρα έως και 2,5 λίτρων που θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ, στην περίπτωση υβριδικής έκδοσης. Μάλιστα δεν αποκλείουν και την ύπαρξη ηλεκτρικού μοτέρ, το οποίο η Nissan μπορεί να δανειστεί από το ηλεκτροκίνητο LEAF.

PeriTroxon.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!