tromaktiko: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια της Αθήνας λόγω... Siemens

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Εκτός λειτουργίας τα φανάρια της Αθήνας λόγω... Siemens



Εκτός λειτουργίας βρίσκονται πάρα πολλοί φωτεινοί σηματοδότες στην Αθήνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος. Από τις 3 τα ξημερώματα σήμερα 11/10/2010 αρκετοί τροχονόμοι βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις διασταυρώσεις για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών (οι οποίοι έχουν γίνει αθλητές μεγάλων αποστάσεων στην προσπάθεια τους να περάσουν απ την μια πλευρά του δρόμου στην άλλη).
Ποιός είναι ο λόγος που δεν λειτουργούν τα φανάρια; Μα για ακόμα μία φορά η Siemens ή οποία έχει και την συντήρηση τους εκτός από την τοποθέτησή τους.
Η Siemens κέρδισε τον διαγωνισμό που προκηρύχτηκε πρόσφατα για την συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών της Αττικής, αλλά λόγω νόμου δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε εργασία που σχετίζεται με το δημόσιο μέχρι να εκδικαστεί η απόφαση για τα σκάνδαλα που έχει κατηγορηθεί. (Ερώτημα: Γιατί δεν αποκλείστηκε αμέσως στην φάση του διαγωνισμού;)

Η μέχρι πρότινος συντήρηση των φαναριών ήταν να παίρνουν ανταλλακτικά από πεζοφάναρα και να τα τοποθετούν σε φανάρια κεντρικών διασταυρώσεων μέχρι να βρεθούν τα καινούργια ανταλλακτικά. Τα πεζοφάναρα κάποια στιγμή τελείωσαν και έτσι εδώ και 2-3 ημέρες έχουν αρχίσει τα προβλήματα στην κυκλοφορία του Κέντρου (αρχικά) της Αθήνας. Με περίπου 1000 από τους 2500 φωτεινούς σηματοδότες εκτός λειτουργίας φανταστείτε τι κατάσταση επικρατεί.

Για ακόμα μια φορά να υπενθυμίσουμε την μεγάλη προσοχή που χρειάζεται να έχουμε σε σημεία που δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες και δεν υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Τα μάτια σας 14 !!!

http://www.autoblog.gr/2010/11/11/ektos-leitourgias-ta-fanaria-tis-athinas-logo-siemens/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!