tromaktiko: Στα… σαγόνια της Super League!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Στα… σαγόνια της Super League!



Η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει έναν πρωταγωνιστή, τουλάχιστον στο πρώτο της μέρος. Με την αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Ηρακλή να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του Σάββατου, ο Γιάτσεκ Γκμοχ και η επιστροφή του στους πάγκους κλέβει την παράσταση. Παίζουν, επίσης, Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη-Πανσερραϊκός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δεν είναι απλά το παιχνίδι που ανοίγει την 11η αγωνιστική της Super League. Είναι μια αναμέτρηση που ανοίγει νέους ορίζοντες! Ολυμπιακός Βόλου και Αστέρας αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Και δεν εννοούμε μόνο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά σε οποιαδήποτε κατηγορία. Ουδέποτε μέχρι τώρα δεν είχαν συναντηθεί, κάτι που φυσικά αποτελεί σημείο αναφοράς για το σημερινό παιχνίδι.

STATUS: Πρώτη μου φορά!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (ΝS2)
ΜΕΡΟΣ: Πανθεσσαλικό
GROUP: Καλύτερα οι δυο μας!

Απ’ τη στιγμή, λοιπόν, που δεν έχουν προϊστορία οι δύο ομάδες, είπαμε να το κάνουμε λίγο πιο προσωπικό. Ο Θανάσης Τσιώλης ήταν εκείνος που το καλοκαίρι του 2005 διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία του Ιωνικού τον Βαγγέλη Βλάχο. Οι δύο προπονητές, παρότι βρίσκονται σε πάγκους πολλά χρόνια, έχει τύχει να αναμετρηθούν μόλις δύο φορές σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Τη σεζόν 2004-05 ο Ιωνικός του Βαγγέλη Βλάχου κέρδισε 4-2 τον Πανηλειακό του Σάκη Τσιώλη, ενώ τη σεζόν 2005-06 ο Ιωνικός του Σάκη Τσιώλη ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ του Βαγγέλη Βλάχου. Η συνέχεια σήμερα…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σπάθας, Σαραϊδάρης, Αργυρός
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Εκτός πλάνων είναι μόνο ο τιμωρημένος Σανκαρέ. Πέρα από τις γνωστές απουσίες, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Ουριμπάρι.

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ξάνθη πήγαινε με αβαντάζ στην Κέρκυρα. Είχε στον πάγκο της φρέσκο προπονητή, γεγονός που μέχρι τώρα της έχει φέρει γούρι και καταφέρνει να παίρνει αποτελέσματα. Τώρα, όμως, ο Νίκος Παπαδόπουλος πάλιωσε και είναι θέμα τι θα καταφέρει να κάνει κόντρα στον Πανσερραϊκό. Μεγάλο θέμα, γιατί οι Σερραίοι δείχνουν κάθε αγωνιστική και καλύτεροι, ειδικά επιθετικά και αν δεν χάσουν στην ακριτική πόλη θα έχουν καταφέρει να βγάλουν με θετική συγκομιδή ένα πρόγραμμα αγώνων που είναι «όλα τα λεφτά» για εκείνους.

STATUS: Πάει, πάλιωσε κι αυτός!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια
GROUP: Σαν στο σπίτι μου!

Μια ακόμα περίπτωση αγώνα, όπου ο γηπεδούχος τα παίρνει όλα και φεύγει. Μόνο στο προκείμενο ματς, η προϊστορία δεν είναι και τόσο μεγάλη. Σε σύνολο έντεκα αγώνων στην ιστορία των δύο ομάδων, ουδέποτε έχει κερδίσει φιλοξενούμενος, ενώ μόλις δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Πριν δύο χρόνια, όταν και βρίσκουμε την πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, η Ξάνθη είχε κερδίσει στα Πηγάδια με 2-1 και είχε ηττηθεί στις Σέρρες με 1-0.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κωνσταντινέας, Γουργιώτης, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Αντεφέμι είναι τιμωρημένος και οι Στιούαρτ, Σταθάκης, Σάντος, Πόι και Γκσπούρνινγκ είναι τραυματίες. Επιστρέφουν για τον Πανσερραϊκό Άμο και Τάντιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Οι πρωτοτυπίες έχουν εξαντληθεί μπροστά στην πρωτοτυπία του Παναθηναϊκού να προσλάβει – έστω και ως υπηρεσιακό τεχνικό – τον Γιάτσεκ Γκμοχ. Στα 71 του χρόνια, ο «σαγόνιας» επιστρέφει σε πάγκο μετά εφτά σεζόν και θα κάνει το ντεμπούτο του την Κυριακή. Οι πράσινοι θέλουν τη νίκη προκειμένου να μπουν και πάλι σε τροχιά επιτυχιών, αλλά και να εκμεταλλευτούν το όποιο αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη. Το πρόβλημα είναι πως μέχρι τώρα στην έδρα τους δεν έχουν κερδίσει κανένα παιχνίδι με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά, έχουν δύο ισοπαλίες με υποδεέστερους αντιπάλους και αγωνίζονται κόντρα στον Ηρακλή που στα τελευταία τρία ματς στο ΟΑΚΑ έχει πάρει δύο ισοπαλίες.

STATUS: Στα σαγόνια του καρχαρία!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Πού γίνονται τα interview??

Το θέμα στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν θα είναι μόνο ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής, ο Σισέ και ο Σολτάνι, αλλά ο επόμενος προπονητής του τριφυλλιού. Με τις… οντισιόν να βρίσκονται σε εξέλιξη, τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στις σουίτες του γηπέδου, μήπως και βρεθεί κανείς εκ των υποψηφίων προπονητών. Οι πράσινοι βρίσκονται σε διαρκείς συνομιλίες με ξένους τεχνικούς για το διάδοχο του Νίκου Νιόπλια και είναι λογικό να πέσει μεγάλο βάρος του ενδιαφέροντος σε όποιον πιθανώς παραβρεθεί στο Μαρούσι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Βοσκάκης, Ευθυμιάδης, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει ο Σωτήρης Νίνης, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Σίντνεϊ Γκοβού. Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Ηρακλή.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι! Για τον Εργοτέλη, λοιπόν, προτεραιότητα έχει να κοιτάξει τις καιρικές συνθήκες και να γνωρίζει αν θα παίξει για 90 λεπτά. Οι Κρητικοί μετά από τα 45 λεπτά με τον Ολυμπιακό και ενόψει των επόμενων 45 λεπτών που έπονται την Τετάρτη, έχουν ένα 90λεπτο απέναντι στον Ατρόμητο. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν έπεσε θύμα της νεροποντής, αλλά αντίθετα έγινε θύτης στη Νέα Σμύρνη. Νίκη που αποτέλεσε την πρώτη εκτός έδρας και δεύτερη συνολικά στη σεζόν και έφερε ηρεμία που είχε μεγάλη ανάγκη ο Ατρόμητος.

STATUS: Τι λέει η ΕΜΥ??
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δημοτικό Περιστερίου
GROUP: Μπορώ και καλύτερα!

Μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου, ο Ατρόμητος θέλει να κάνει το δύο στα δύο. Μόνο που ο Εργοτέλης δεν είναι η ιδανική ομάδα για να του κάνει το… χατίρι. Η παράδοση που έχουν οι Κρητικοί απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου είναι ευνοϊκή, αφού έχουν ηττηθεί μόλις δύο φορές σε σύνολο δέκα αγώνων, σε οποιαδήποτε κατηγορία. Την περυσινή σεζόν, αμφότερες οι αναμετρήσεις είχαν έρθει ισόπαλες, ενώ στη ζυγαριά πρέπει να βάλουμε το γεγονός πως ο Εργοτέλης έχει στο φετινό πρωτάθλημα περισσότερες εκτός έδρας νίκες (ρεκόρ 2-0-3) απ’ ό,τι έχει ο Ατρόμητος εντός (ρεκόρ 1-3-1).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Καρσιώτης, Μαγιάννης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα αγωνιστούν οι Σαμπού και Βινιάλ, ενώ επιστρέφουν Σαρμιέντο και Αναστασάκος. Δεν υπολογίζονται από τον Νίκο Καραγεωργίου οι Αλεξόπουλος και Σίλβα Τζούνιορ.

ΑΡΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αλήθεια είναι πως οι 13 βαθμοί που έχουν αμφότερες οι ομάδες, δεν γίνονται αντιληπτοί με τον ίδιο τρόπο. Για τη δε Κέρκυρα είναι μεγάλη επιτυχία και δίνουν ικανοποίηση, όπως και ο τρόπος που σώθηκε την προηγούμενη αγωνιστική το ματς με την Ξάνθη. Για τον δε Άρη, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ βρίσκονται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, όπως και δύο εβδομάδες πριν, στο ματς με τον Ατρόμητο. Τότε, είχαν αντιδράσει σωστά και είχαν πάρει τη νίκη. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και την Κυριακή, προκειμένου να μην χάσουν την επαφή τους με την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

STATUS: Σούπερ 13αρι!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
GROUP: Ο Μπάμπης, ο φλου!

Η Κέρκυρα έχει χάσει από τον Άρη στην Α’ Εθνική. Ο Μπάμπης Τεννές, όμως, όχι! Ο Έλληνας τεχνικός έχει αντιμετωπίσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης δύο φορές στη μεγάλη κατηγορία, όντας προπονητής της Κέρκυρας και έχει ισάριθμες ισοπαλίες. Τη σεζόν 2006-07 χάλασε το πάρτι επιστροφής του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον υποχρέωσε σε λευκή ισοπαλία, παρότι έπαιζε η ομάδα του με παίκτη λιγότερο από το 63’. Στον δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα ήταν 1-1 , ενώ συνολικά στην καριέρα του ο Έλληνας τεχνικός έχει κάνει ζημιά στον Άρη στη Θεσσαλονίκη και ως προπονητή του Αθηναϊκού (σ.σ. 0-0) και ως τεχνικός του Πανελευσινιακού (σ.σ. 0-0).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Αρετόπουλος, Ακρίβος, Κώτσιρος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας Χαβίτο και οι Ρονάλντο Γκιάρο και Τσεσνάουτσκις. Δεν υπάρχουν νέα προβλήματα για τον Μπάμπη Τεννέ.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Για μερικές εβδομάδες και τώρα που το αγωνιστικό κομμάτι έχει μπει σε μια τάξη, η Λάρισα έχει μόνο μια σκέψη να την απασχολεί. Η τελετή παράδοσης παραλαβής του νέου γηπέδου, ο αποχαιρετισμός σε ένα Στάδιο που υπήρξε σήμα κατατεθέν και η νέα εποχή. Την Κυριακή γίνεται υποστολή σημαίας για το «Αλκαζάρ» και ο Πανιώνιος θέλοντας και μη, θα είναι κομπάρσος σε μια γιορτή. Οι κυανέρυθροι καλούνται πρωτίστως να ξεπεράσουν τα δικά τους προβλήματα και δευτερευόντως να κάνουν ζημιά σε ένα γήπεδο που δεν έχουν κερδίσει σε επίπεδο Α’ Εθνικής από το 1982.

STATUS: Αντίο Αλκαζάρ!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Αλκαζάρ
GROUP: Πούλα με, λοιπόν, στο ξαναλέω…

Ο Κώστας Πηλαδάκης βρέθηκε πολλές φορές σε παρόμοια θέση, αλλά άντεξε. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης φαίνεται πως δεν αντέχει για πολύ ακόμα και ο Πανιώνιος ήταν πρωταγωνιστής όλη την εβδομάδα στην επικαιρότητα. Οι κυανέρυθροι συνεχίζουν με τον ίδιο μεγαλομέτοχο, ωστόσο έχουν δεχτεί απανωτά χτυπήματα για να θεωρηθεί ότι ανεπηρέαστοι μπορούν να αγωνιστούν την Κυριακή. Το… λιγότερο είναι πως θα έχουν εκ νέου προπονητή τον Άκη Μάντζιο, αφού ο Γιώργος Παράσχος έμεινε μόνο σε έναν αγώνα και θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις, παραιτήθηκε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Μποζατζίδης, Κωσταράς
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Γιάννη Παπακώστα. Εκτός για τον Πανιώνιο είναι οι Σιόβας, Τσότσαλιτς, Βαρό και Κουμορτζί.

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΕΚ

Η κόντρα της οικογένειας Ψωμιάδη με την ΑΕΚ πάντα έχει και θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πόσω μάλλον τώρα που ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες και η Ένωση θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μπορέσει να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου και να τα παίξει όλα για όλα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή αγωνιστική. Η Καβάλα, παρότι δεν έχει το περυσινό κάστρο κι έχει ηττηθεί, ήδη, από Άρη και ΠΑΟΚ παραμένει ικανή για ζημιές και δεν βρίσκεται τυχαία στην πέμπτη θέση. Όσο για την προϊστορία; Ποικίλλει, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή. Τα πολλά γκολ! Από το 1998 και μετά σημειώνονται από τρία γκολ και πάνω, με μοναδική εξαίρεση το 0-2 της ΑΕΚ το 2000.

STATUS: Game (is) Over!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: «Ανθή Καραγιάννη»
GROUP: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού!

Το βάρος έπεσε στον Πανιώνιο. Στην εξίσωση, όμως, που όλοι έλυναν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει και η Καβάλα. Οι «αργοναύτες» σχεδόν από το πουθενά και παρότι βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα, άλλαξαν προπονητή και ο Χένρι Κάσπερτσακ θα κάνει ντεμπούτο αντί του Ντράγκομιρ Όκουκα, που απολύθηκε. Το σχέδιο που φημολογούταν ήθελε τον Γιάννη Κομπότη να αναλαμβάνει αντί της οικογένειας Ψωμιάδη, αρκετούς παίκτες να κατηφορίζουν προς Ν. Σμύρνη και δεκάδες ακόμα σενάρια που προς το παρόν δεν επαληθεύεται. Εκείνο που μένει να δούμε είναι τι στάση θα κρατήσει ο κόσμος της Καβάλας απέναντι σε όσα έγιναν και αν θα αντιδράσει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Τρύφωνας, Καρατζίκας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει ο Νταρσβίλ για την Καβάλα. Οι Δέλλας και Μανωλάς είναι τιμωρημένοι και δεν θα αγωνιστούν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γιάχιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ

Μέχρι πριν μερικές αγωνιστικές δεν θα το βλέπαμε έτσι. Ο ΠΑΟΚ, όμως, άλλαξε και το ματς στο Φάληρο, πήρε χαρακτήρα ντέρμπι-τίτλου. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή με ένα… ημίχρονο λιγότερο, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη και θέλει να παραμείνει εκεί, ώστε να έχει επιπλέον ψυχολογία για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ την πήρε την επιπλέον ψυχολογία μετά τη νίκη του επί της Ένωσης στην Τούμπα και πάει σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι για να αποδείξει πως εκείνο που είπε το καλοκαίρι ο Θοδωρής Ζαγοράκης και αργότερα ανασκεύασε – δηλαδή η κατάκτηση του πρωταθλήματος – μπορεί να γίνει πράξη.

STATUS: Φουλ του ντέρμπι!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Καραϊσκάκη
GROUP: Το κάναμε Τούμπα!

Το «group» είναι κομματάκι υπερβολικό, αλλά έχει μια βάση αλήθειας. Ο Ολυμπιακός είχε συντριπτική παράδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ και έχει ακόμα, αφού συνολικά στο πρωτάθλημα το ρεκόρ του είναι 38-6-8. Αν, όμως, από τις οκτώ ήττες του ή αλλιώς τις οκτώ νίκες του δικεφάλου στην Αθήνα οι δύο είναι συνεχόμενες, τότε είναι εμφανές πως κάτι έχει αλλάξει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε πέρυσι και τα δύο παιχνίδια στο Στάδιο Καραϊσκάκη με το ίδιο σκορ (σ.σ. 0-1) και σκόρερ τους Εντίνιο στο πρωτάθλημα και Ίβιτς στα πλέι οφ. Αν προσθέσουμε, δε, και τη νίκη του 2005 (σ.σ. 1-2), τότε γίνεται αντιληπτό πως το… νέο Καραϊσκάκη ταιριάζει καλύτερα στον ΠΑΟΚ από οποιαδήποτε προηγούμενη έδρα των ερυθρολεύκων!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παμπορίδης, Γκάκας, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο και Τοροσίδης. Δεν υπάρχουν νεώτερα προβλήματα για τον Μάκη Χάβο.
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!