tromaktiko: F1: Το Top 10 των οδηγών του 2010

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

F1: Το Top 10 των οδηγών του 2010



Η παρακάτω λίστα έχει να κάνει με τους οδηγούς που εντυπωσίασαν μέσα στην χρονιά. Δεν είναι συγκριτική, για το ποιός είναι ποιό γρήγορος. Κάποιοι από τους αγαπημένους σας οδηγούς λείπουν, όχι επειδή είναι αργοί, αλλά επειδή δεν εντυπωσίασαν όσο οι παρακάτω. Τα λέμε αυτά προκαταβολικά για την αποφυγή παρεξηγήσεων.
1) Sebastian Vettel:
Χωρίς αμφιβολία, ο δικαιωματικά πρώτος στην λίστα μας, είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής. O 23χρονος Γερμανός έγινε ο νεαρότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1. Χωρίς να αποφύγει τα λάθη, τα οποία ίσως δικαιολογούνται από το νεαρό της ηλικίας του, με αφθονία πείσματος και οδηγικού ταλέντου. Ήρθε σε δύσκολη θέση αρκετές φορές μέσα στην χρονιά και του ασκήθηκε σκληρή κριτική. 'Όμως η απάντηση του, ήταν αποστομωτική.

2) Fernando Alonso:
Ο Ισπανός μεσσίας της Ferrari, κατάφερε να φέρει και πάλι τα χαμόγελα στους tifozi, μετά από μία καταστροφική χρονιά που είχε προηγηθεί. Τα λάθη δεν τα απέφυγε μέσα στην χρονιά ούτε κι εκείνος. Έδειξε όμως από τί κάρμα είναι φτιαγμένος, όταν την στιγμή που όλοι πίστευαν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα για τον τίτλο, εκείνος με μια φοβερή αντεπίθεση στους τελευταίους, πήρε τα μέγιστα από ένα μονοθέσιο, το οποίο "δεν έβλεπε Πρωτάθλημα" και το διεκδίκησε μέχρι τον τελευταίο αγώνα.

3) Mark Webber:
Σίγουρα η χρονιά που πέρασε, ήταν η καλύτερη στην καριέρα του Αυστραλού, διεκδικώντας το Πρωτάθλημα στα ίσια. Ο κύριος "δεν σ'αφήνω να περάσεις", μας θύμισε λίγο άλλες εποχές της δεκαετίας '80 και '90, όσον αφορά τις μάχες σώμα με σώμα. Ένα χρόνο μόλις μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, έδειξε πως έχει την ψυχή και το δικαίωμα στο όνειρο. Τα λάθη του στην διάρκεια της χρονιάς, ίσως του στοίχισαν κάτι παραπάνω απ'ότι υπολόγιζε, όμως έδειξε πως είναι μαχητής και υποσχέθηκε πως θα ξαναπροσπαθήσει στην (ίσως) τελευταία του χρονιά στην Formula 1.

4) Lewis Hamilton:
O Βρετανός, για ακόμη μια χρονιά μας έδειξε ότι έχει "χέρια".
Μαχητής, πεισματάρης, υπέκυψε κι εκείνος σε λάθη που του στοίχησαν, όμως απέδειξε πως δεν τα παρατάει. Ακόμα κι όταν στον τελευταίο αγώνα, μόνο με "θαύμα" θα έπαιρνε το Πρωτάθλημα, εκείνος βγήκε για κυνήγι "θαυμάτων". Γνήσιο οδηγικό ταλέντο, με μόνο μελανό σημείο, την συνηθειά του να λέει....ψεματάκια!

5) Robert Kubica:
Το "ομορφόπαιδο" της Formula 1, έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει για ακόμα μια φορά.
Ο Πολωνός, κατάφερε να "βγάλει μάτια" με τις επιδόσεις του, ιδίως σε πίστες όπως το Monaco, κάνοντας όλους ν'αναρωτιούνται τί θα γίνει όταν πάρει στα χέρια του ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Και λέω "όταν" και όχι "αν", γιατί αυτό θα συμβεί σίγουρα. Το ερώτημα είναι απλά το πότε...

6) Kamui Kobayashi:
Καμικάζι αγάπη μου...
Ο Ιάπωνας οδηγός ήρθε για να ταρακουνήσει τα νερά της Formula 1, μοιράζοντας "τσάι".
Μας έμαθε όλους τους τρόπους προσπεράσματος στην ίδια στροφή. Από δεξιά, από αριστερά, από.....πάνω. Ο καλύτερος Ιάπωνας οδηγός που έχει περάσει ποτέ από την Formula 1, Μεγάλο ταλέντο, ανυπομονούμε να τον δούμε σε top ομάδα.

7) Nico Rosberg:
Πήγε ως πρόβατο έτοιμο για σφαγή στην Mercedes και τελικά, έγινε εκείνος ο "σφαγέας".
Ο Γερμανός και τι δεν άκουσε όταν ανακοινώθηκε πως ομοσταυλός του θα είναι ο επτάκις Πρωταθλητής Michael Schumacer. Άλλος στην θέση του θα είχε βάλει τα κλάματα μόνο στην σκέψη. Εκείνος όμως μπήκε αποφασισμένος, πως δεν θα έχει την τύχη των προηγούμενων ομόσταυλων του Schumacher, ο οποίος σίγουρα δυσκολεύτηκε μετά από 3 χρόνια απουσίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξέχασε να οδηγεί. Το ταλέντο του είχε φανεί από τα χρόνια που ήταν στην Williams και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

8) Nico Hulkenberg:
Ο Ηulk μας εντυπωσίασε με την Pole που κατέκτησε στην Βραζιλία, αλλά δεν μένουμε μόνο σε αυτό.
Ο πιτσιρικάς φαίνεται πως έχει το ταλέντο, αλλά και την σταθερότητα που χρειάζεται. Έκανε μια εξαιρετική πρώτη χρονιά στην Formula 1, όντας άκρως ανταγωνιστικός και αναμένεται να μας απασχολήσει στο προσεχές μέλλον. Η απόρριψη της πρότασης της Williams για πολυετές συμβόλαιο, μας βάζει σε σκέψεις για το τί έχει στο μυαλό του, εκείνος αλλά και ο πολυμήχανος μάνατζερ του Willi Weber.

9) Adrian Sutil:
Ο Γερμανός ξεκίνησε την χρονιά πολύ καλά, υποσκελίζοντας τον Liuzzi σε σχεδόν όλους τους αγώνες. Έβαλε σε εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει μέχρι τώρα και μέχρι την μέση της χρονιάς πάλευε με τον Schumacher στην βαθμολογία. Δυστυχώς η Force India όμως έμεινε πίσω σε εξέλιξη και παράλληλα εκείνος στο Πρωτάθλημα. Παραμένει κολλημένος στην Force India χωρίς να έχει βρεί ακόμα τον τρόπο διαφυγής προς μια μεγάλη ομάδα.


10) Heikki Kovalainen:
Ο Φιλανδός κατατάχθηκε πρώτος από τους οδηγούς των νέων ομάδων.
Μετά από μια άσκημη χρονιά στην McLaren, ο Kovalainen αναζήτησε την τύχη του στην Lotus, η οποία τερμάτισε πρώτη ανάμεσα στις 3 νέες ομάδες της φετινής χρονιάς. Όλοι αναρωτιούνται για το πού πήγε η ταχύτητα του πέρυσι. Φέτος όμως, έδειξε και πάλι ότι έχει κι άλλα πράγματα να μας δείξει, ακόμα κι αν το μονοθεσιό του δεν είναι ανταγωνιστικό. Highlight σίγουρα ήταν η στιγμή που είχε στην Σιγκαπούρη, όταν με εξαιρετική ψυχραιμία σταμάτησε το φλεγόμενο μονοθέσιο του σε σημείο που να υπάρχει κάποιος με πυροσβεστήρα και μόνος του έσβησε την φωτιά.

http://www.pitlane.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!