tromaktiko: Τα λείψανα 14 ατόμων βρέθηκαν σε εκταφές της ΔΕΑ στο Συγχαρί

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τα λείψανα 14 ατόμων βρέθηκαν σε εκταφές της ΔΕΑ στο Συγχαρί



Λευκωσία: Ανασύρθηκαν τα λείψανα δεκατεσσάρων ατόμων σε εκταφές που διενήργησε η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων στην περιοχή Συγχαρί... Η ανεύρεση των λειψάνων έγινε μετά την επανέναρξη των εργασιών της ομάδας εκταφής της ΔΕΑ, οι οποίες είχαν διακοπεί για δύο εβδομάδες λόγω της ανακάλυψης οβίδων πυροβολικού που δεν είχαν εκραγεί. Ειδικοί ναρκαλιευτές των Ηνωμένων Εθνών έλεγξαν και καθάρισαν την περιοχή για την επανέναρξη των εκταφών.

Η ΔΕΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στην περιοχή, έως ότου ελεγχθούν επισταμένα όλοι οι χώροι ταφής για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες, παρά το ότι πρόκειται για ορεινή και εκτεταμένη περιοχή.

Τα μέλη της ΔΕΑ συμπάσχουν με την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων και κατανοούν την επιθυμία τους να μάθουν για τη μοίρα των αγαπημένων τους προσώπων το συντομότερο δυνατό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΑ, η οποία ζητά από τις οικογένειες να επιδείξουν υπομονή και να αντιληφθούν ότι πρόκειται για μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.
Η ανακοίνωση καταλήγει με έκκληση της ΔΕΑ προς όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως προς όσους έχουν πληροφορίες για αγνοούμενους να τις καταθέσουν.
Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!