tromaktiko: 2-1:Καθαρά επαγγελματική νίκη με Φουστέρ, Μιραλάς

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

2-1:Καθαρά επαγγελματική νίκη με Φουστέρ, Μιραλάς



Ανώτερος ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος και παρά τα δολοφονικά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων, δεν πτοήθηκε ανοίγοντας το σκορ με τον Φουστέρ από το σημείο του πέναλτι στο 34΄. Λίγο αργότερα ο Μιραλάς (36΄) με πλασέ έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε ο Ατρόμητος ήταν να μειώσει λίγο πριν τη λήξη με τον Φαβάλι (90+3'). Συνεχίζει τη θετική παράδοση ο "Θρύλος" κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με επιθετικές πρωτοβουλίες μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, με τον Ατρόμητο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να δείχνει δέουσα προσοχή στα μετόπισθεν, προκειμένου να μην βρεθεί από νωρίς πίσω στο σκορ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειχνε να τα καταφέρνει καλά μέχρι το πρώτο μισό του 45λέπτου, σε έναν αγώνα περισσότερο...πυγμαχίας παρά ποδοσφαίρου! Για του λόγου το αληθές, οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα με το πρώτο θύμα να ακούει στο όνομα Ντένις Ρόμενταλ!
Συγκεκριμένα, στο 11΄ο Βινιάλ ανέτρεψε τον Δανό, και εκείνος σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από λίγο ο πολύπειρος χαφ πέρασε και πάλι στο παιχνίδι, ωστόσο παρά τη φιλότιμη προσπάθεια να συνεχίσει, δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει τη θέση του στον Μάρκο Πάντελιτς. Το σχήμα του Ολυμπιακού παρέμεινε το ίδιο με τον Φουστέρ να αγωνίζεται στη θέση του Δανού, τον Μιραλάς να κινείται σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού και τον Μάρκο Πάντελιτς να βρίσκεται στη γραμμή κρούσης. Μάλιστα, ο Σέρβος ήταν ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές στην πρώτη ευκιαρία που σημείωσαν στο παιχνίδι οι "ερυθρόλευκοι".

Συγκεκριμένα, στο 20΄ Ο φορ του "Θρύλου" έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον Φουστέρ, ο τελευταίος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μιχαηλίδη, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Έλληνας γκολκίπερ να διώξει άνετα με τα πόδια. Η φάση δεν τελείωσε εκεί, αφού από την απομάκρυνση, ο Χολέμπας έγινε αποδέκτης της μπάλας, ψεπιχείρησε το μακρινό συρτό σουτ, ωστόσο ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε με σχετική ευκολία. Από΄κει και έπειτα, δεν άλλαξε κάτι με τους Πειραιώτες να φορτσάρουν ακόμα περισσότερο και να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στο ματς, με τον Ατρόμητο να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου.

Οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου όμως ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου έκαναν άλλο ένα δολοφονικό μαρκάρισμα, αυτή τη φορά στον Νταβίντ Φουστέρ. Ήταν ο Ολιβέιρα εκείνος που στην διεκδίκηση της μπάλας με τον Ισπανό, τράβηξε μία δυνατή αγκωνιά στο πρόσωπο του τελευταίου, με επακόλουθο να μείνει ζαλισμένος για λίγο στο χορτάρι. Αν και αρχικά φάνηκε πως δεν μπορεί να συνεχίσει, τελικά τα κατάφερε έχοντας δεμένο το κεφάλι του στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ, με την μπάλα να κατευθύνεται απευθείας προς την εστία του Μιχαηλίδη, ο οποίος έδιωξε με υπερένταση με τις γροθιές, ενώ η μπάλα προσέκρουσε και στο οριζόντιο δοκάρι. Στην ίδια φάση ο Μιραλάς, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην μικρή περιοχή του Ατρομήτου , ο Τάτος τον ανέτρεψε αντικανονικά και ο διαιτητής Θάνος έδωσε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Φουστέρ, και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (34΄).

Ο Ατρόμητος καλά καλά δεν συνήλθε από το πρώτο γκολ και δέχθηκε και δεύτερο δύο λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 36΄ο Ιμπαγάσα έβγαλε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά μόνο του τον Μιραλάς και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Αργεντινός μαζί με τον Βέλγο ήταν οι καλύτεροι σε απόδοση στο πρώτο μέρος. Ο πρώτος ήταν εξαιρετικός τόσο ανασταλτικά όσο και στο οργανωτικό κομμάτι ενώ ο Βέλγος ήταν πραγματικός "δαίμονας" στην επίθεση και η άμυνα του Ατρόμητου συχνά-πυκνά τον ένιωθε στο πετσί της. Τι και αν "κλείδωσε" το ματς! Ο Ολυμπιακός φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν αρκούνταν μόνο στα δύο τέρματα.

Στο 40΄μάλισατα ο Μιραλάς έχασε κλασσική ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση και το τρίτο για την ομάδα του, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη. Με το 2-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα.

Ίδια ήταν η εικόνα του δευτέρου μέρους με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν στον ρυθμό που είχε επιβάλλει ο Ολυμπιακός. Στο 50ο λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν την πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με τον Ζαιρί να κάνει το πλασέ από το ύψος της περιοχής και τον Μιχαηλίδη να αποκρούει κρατώντας το σκορ σε λογικά επίπεδα. Έξι λεπτά αργότερα από ανάπτυξη από τα δεξιά ο Φουστέρ έπιασε το διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή, ο Μιχαηλίδης ωστόσο δήλωσε για άλλη μια φορά "παρών" αποκρούωντας με διπλή προσπάθεια. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επιχειρούσε να βγει στην αντεπίθεση, κάτι το οποίο έγινε στο 58΄όταν ο Βινιάλ έβγαλε πού όμορφη σέντρα, ο Αναστασάκος έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα προσέκρουσε στον Πάντελιτς και έφυγε παράλληλα με το τέρμα. Έπειτα, το σουτ του Φαβάλι, κόντραρε στον Μέλμπεργκ με απότοκο να μην καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 61΄ο Βάσκος τεχνικός πέρασε τον Νέμεθ στη θέση του σκόρερ του δευτέρου τέρματος, Κέβιν Μιραλάς. Οι "ερυθρόλευκοι" στη συνέχεια έριξαν την απόδοσή τους, αρκούμενοι στο 2-0. Μάλιστα, στο 67΄έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντουντού με απευθείας κόκκινη. Ο Βραζιλιάνος χτύπησε επικίνδυνα στον αέρα με τον αγκώνα τον Τάτο με αποτέλεσμα ο διαιτητής, Θάνος να μην του χαριστεί. Η συγκεκριμένη απόφαση του ρέφερι προξενεί απορίες καθώς δεν μπορεί κανείς να καταλάβει με τι σκεπτικό έβγαλε κόκκινη στον Ντουντού και δεν έβγαλε αντίστοιχη στον Ολιβέιρα για το σαφώς πιο δυνατό μαρκάρισμά του στον Φουστέρ, στο πρώτο μέρος.

Μετά την αποβολή του Ντουντού, οι "ερυθρόλευκοι" κλείστηκαν στο καβούκι τους, έχοντας εμφανή κενά στο κέντρο, και ο Ατρόμητος βρήκε την ευκαιρία να παρουσιαστεί πι οεπιθετικός. Η άψογη όμως ανασταλτική λειτουργία των "ερυθρολεύκων" δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη και εξουδετέρωνε άνετα τις όποιες επιθετικές πρωτοβουλίες της. Οι Πειραιώτες έκαναν συντήρηση δυνάμεων στα υπόλοιπα λεπτά και πήραν άνετο τρίποντο που τους διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ.

Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Φαβάλι λίγο πριν τη λήξη (90+3΄) με πλασέ σε κενή εστία. Οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίζουν τη θετική παράδοση κόντρα στον Ατρόμητο καθώς στα 10 τελευταία παιχνίδια έχουν 9 νίκες, μία ισοπαλία και καμία ήττα στην έδρα τους.

http://www.balla.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!