tromaktiko: Ο Άρης έκανε την ανατροπή στο "Βιθέντε Καλδερόν", νίκησε με 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο Άρης έκανε την ανατροπή στο "Βιθέντε Καλδερόν", νίκησε με 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης



Εγραψε ιστορία! Αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα  που πετυχαίνει "διπλό" επί ισπανικού εδάφους.
Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να περιμένει ο Αρης με το να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα. Σουτ του Μενδρινού στο δοκάρι, πρώτο γκολ φέτος από τον Σέρχιο Κόκε που μάλλον περίμενε την επιστροφή στην πατρίδα του για να νιώσει πιο... άνετα με το σκοράρισμα. Ομως οι Κίτρινοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν για πολύ το προβάδισμά τους, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν περισσότερη πίεση και άγχος στην Ατλέτικο και στο 12’ ήρθε η ισοφάριση.

Με πανομοιότυπο τρόπο, σουτ στο δοκάρι και επαναφορά στον Φορλάν, που έκανε το 1-1, ενώ στο 16’ Οριόλ και Λαζαρίδης... τράκαραν, ο Αγουέρο επωφελήθηκε και πλάσαρε εύστοχα τον Σηφάκη, κάνοντας γρήγορα την ανατροπή για τους «ροχιμπλάνκος». Ο Αρης μπορούσε να το αποφύγει το... σκηνικό, ωστόσο η άμυνά του έκανε διαρκώς αβίαστα λάθη και έβαζε τους Ισπανούς μέσα στην εστία του Σηφάκη.

Μετά το μισάωρο οι Κίτρινοι κατάφεραν να ισορροπήσουν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν μέτρα με τη μπάλα προς την περιοχή του Ντε Χέα και το ημίχρονο έληξε στο 2-1.

Αμεσα στην επανάληψη πάλι ο Αρης κινδύνευσε να το βάλει... μόνος του στα δίχτυα του Σηφάκη (παραλίγο αυτογκόλ του Βανγκέλι), ωστόσο είπε και η Ατλέτικο να κάνει ένα... δώρο στους Κίτρινους. Ο Ντομίνγκεθ τράβηξε αναίτια τον Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή, ο Μπέμπεκ το είδε και έδωσε το πέναλτι, ο Κόκε το αξιοποίησε στο 51’ και ισοφάρισε για τον Αρη σε 2-2.

Η Ατλέτικο, που έχει στο DNA της να αντιμετωπίζει... μπλαζέ τα παιχνίδια, δεν πίστευε ότι μπορεί να πάθει ζημιά από τον Αρη. Νόμισε ότι θα πάει σβηστά το ματς ως το τέλος, αλλά οι Κίτρινοι, παρά τα λάθη που έκαναν στην άμυνα, έπαιξαν όλες τις κάρτες τους στο φινάλε!

Ο Κούπερ έβγαλε Μενδρινό και Κόκε, έβαλε στο ματς Καζναφέρη και Πρίττα για να δέσει το κέντρο και έψαξε τη μία φάση. Μία φάση να απειλήσει, μία να σκοράρει και με περιπετειώδη τρόπο στο 81’, ύστερα από διαδοχικά σουτ, ο Λαζαρίδης με τη βοήθεια μιας κόντρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τον κόσμο στα ουράνια. 2-3 ο Αρης στο 81’, εννιά λεπτά για την ολοκλήρωση του θριάμβου.

Ακόμα και μπροστά στο φάσμα της ήττας η αντίδραση της Ατλέτικο ήταν υποτονική. Αλλά αυτό ποσώς ενδιέφερε τον Αρη, που με ώριμο παιχνίδι αμυντικά, στο τέλος, κράτησε το ολόχρυσο 3-2. Και πλέον του αρκεί η νίκη στο τελευταίο ματς με την αδιάφορη πια Ρόζενμποργκ, για να πάρει την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ! Σούπερ Αρης, σούπερ πρόκριση στα χέρια του!

ΤΟ ΦΙΛΜ

2' ΓΚΟΛ 0-1: Κόκε! Φοβερό ξεκίνημα για τον Αρη, ο Ντε Χέα κάνει λάθος έξοδο, ο Μενδρινός σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι και ο Κόκε παίρνει την επαναφορά για το 0-1!
3' Σουτ του Ρέγες, ο Λαζαρίδης προσπαθεί να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι και τη βρίσκει με το χέρι, παίζετε είπε ο διαιτητής
12' ΓΚΟΛ 1-1: Φορλάν! Ο Σιμάο σουτάρει από αριστερά, η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Φορλάν ισοφαρίζει
16' ΓΚΟΛ 2-1: Αγουέρο! Βαθιά μπαλιά από την άμυνα της Ατλέτικο, Οριόλ και Λαζαρίδης έκαναν τραγικό λάθος και ο Αγουέρο πλάσαρε χωρίς πρόβλημα τον Σηφάκη.
30' Εκτέλεση φάουλ του Ρέγες, ο Σηφάκης σε κόρνερ
45’ Νέο σουτ του Φορλάν, ο Σηφάκης σε δύο χρόνους μπλοκάρει
46' Παραλίγο αυτογκόλ από τον Βανγκέλι, η μπάλα στο δοκάρι ύστερα από το γύρισμα του Ουιφαλούσι.
51' ΓΚΟΛ 2-2: Κόκε! Εύστοχος ο Ισπανός στο πέναλτι, εκτέλεση στο κέντρο της εστίας!
53΄ Από το πουθενά, νέο λάθος του Οριόλ, μπερδεύεται με τον Σηφάκη, πρώτο σουτ του Φορλάν και μετά του Τιάγκο, άουτ
61' Σουτ του Φορλάν, ο Σηφάκης έδιωξε. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Βανγκέλι στα δεξιά.
64' Ο Αγουέρο πέρασε τρεις παίκτες και έκανε το γύρισμα, ο Βανγκέλι πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ.
70' Γυρίζει ο Αγουέρο με τον Λαζαρίδη στην πλάτη του, σουτ πάνω στον Σηφάκη
81' ΓΚΟΛ 2-3: Λαζαρίδης! Γκολ θρίλερ και ο Αρης προηγείται εννιά λεπτά πριν το τέλος! Ο Μίσελ σούταρε, ο Ντε Χέα έδιωξε προσωρινά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Λαζαρίδης με νέο σουτ και κόντρα πάνω στον Ντομίνγκεθ έκανε το 3-2 για τον Αρη!

Η ταυτότητα του αγώνα

Ατλέτικο – Αρης 2-3
12’ Φορλάν, 16’ Αγουέρο – 2’, 51’ (πέν.) Κόκε, 81’ Λαζαρίδης

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Αλβαρο Ντομίνγκεθ, Αντόνιο Λόπεθ (86’ Μέριδα), Τιάγκο (86’ Ραούλ Γκαρσία), Σουάρες, Ρέγες, Σιμάο (74’ Ντιέγκο Κόστα), Φορλάν, Αγουέρο.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72’ Καζναφέρης), Κόκε (77’ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83’ Ρουίζ).
Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

               

http://www.facebookfails.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!