tromaktiko: 40 πανεπιστημιακές σχολές υπό κατάληψη

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

40 πανεπιστημιακές σχολές υπό κατάληψη



Υπό κατάληψη τελούν περίπου 40 σχολές και τμήματα Πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα, την ίδια ώρα που οι πρυτάνεις απέρριψαν ομόφωνα το κείμενο των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση... Η έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου τους στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου το Σάββατο κατέληξε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση δέκα ωρών στο να μην αποδεχθούν τις προτάσεις της Άννας Διαμαντοπούλου ούτε καν ως βάσης διαπραγμάτευσης.



«Όλοι αποδέχονται ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές, αλλά προς την κατεύθυνση της πλήρους αυτοδιοίκησης, της απρόσκοπτης κρατικής χρηματοδότησης και της δωρεάν παιδείας» ανέφεραν οι πρυτάνεις, διαφωνώντας με την λογική του διορισμού μάνατζερς και υπογραμμίζοντας πως τα ΑΕΙ διοικούνται από εκλεγμένα όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας (τις συγκλήτους και τα πρυτανικά συμβούλια).
Όπως έγινε επίσης γνωστό, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να αρχίσουν κύκλο επαφών με όλα τα πολιτικά κόμματα, στα οποία θα εκθέσουν τις θέσεις τους για αλλαγές στα Ιδρύματα. Τέλος, προτίθενται να ζητήσουν και μάλιστα σε αυστηρό τόνο, όπως είπαν, να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και των λειτουργών του.
star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!