tromaktiko: Σχετικά με "ΑΠΕΠΛΕΥΣΑΝ ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΕ 8-10 ΜΠΟΦΟΡ.... ΕΛΕΟΣ"

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με "ΑΠΕΠΛΕΥΣΑΝ ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΕ 8-10 ΜΠΟΦΟΡ.... ΕΛΕΟΣ"



Σχετικά με τον απόπλου των πλοίων για Κρητη.. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/8-10_12.html φίλε-φίλη έχε υπόψη οτι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο η οποία βάζει απαγορευτικά απόπλου. Σε όλο τον κόσμο είναι ευθύνη του καπετάνιου και τις πλοικτήτριας εταιρίας αν θα ταξιδέψει ένα καράβι ή όχι. Και βέβαια η ΕΜΥ δεν έχει καμμία δουλειά με αυτό. Η ΕΜΥ μόνο προβλέψεις κάνει.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------------

Ας γνωρίζει ο αναγνώστης οτι τα καράβια δεν έχουν πρόβλημα να ταξιδέψουν με 8-10 μποφόρ από άποψη ασφάλειας. Το πρόβλημα είναι η ποιότητα του ταξιδιού, και το γεγονός οτι κάποιοι ζαλίζονται/δεν αντέχουν. όποτε έχω ταξιδέψει με αέρα, προσωπικά δεν είχα πρόβλημα, αλλά ο καθένας έχει την επιλογή να αλλάξει εισητήριο, να το αφήσει ανοιχτό, και να ταξιδέψει άλλη μέρα, οπότε όσοι ταξίδεψαν ταξίδεψαν με τη θέληση τους. Τα μποφόρ για το απαγορευτικό ! είναι πάνω από 8, με 10 αποκλείεται να έφυγε. Με 10 φεύγει το πλοίο μόνο χωρίς επιβάτες, για τα φορτηγά, και με ευθύνη του καπετάνιου. Μη λέμε οτι μας κατέβει, και μη μπλέκουμε πάντα αυτούς "ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΖΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ"
Αν δεν υπήρχαν και αυτοί, δεν θα υπήρχαν πολλές δουλειές για τους άλλους.

ΜΕ αφορμή δηλαδή αυτό, ο αναγνώστης πάει να ποινικοποιήσει το ζεστό σπίτι, το κουστούμι, και όλα τα επαγγέλματα που δεν είναι ναυτικός, οικοδομή αγρότη;
Πολύ συχνά διαβάζω πολύ σαβούρα και κλάψα εδώ και μου φαίνεται θα το σταματήσω. Κάντε ένα καλύτερο screening στα μηνύματα που σας στέλνουν, αλλιώς ανοίξτε ένα φόρουμ παραπόνων να γλιτώσετε και χρόνο.

όσο για το θέμα με τα πλοία πάλι, πριν στείλει τη μπαρούφα του ο αναγνώστης, ας σκεφτεί οτι και το 8 σαν νούμερο στα μποφορ δεν λέει τίποτα. Για το ένα πλοιο επιτρέπεται, για το αλλο δεν υπάρχει πρόβλημα. ΜΕτά άλλο 8 πλάγιος αέρας, άλλο κόντρα, άλλο 8 ευνοικός, άλλο 8 με ριπές ή συνεχής, και άλλο 8 με συνεχή αλλαγή κατεύθυνσης.

Φυσικά εδώ που ζούμε, νομίζουμε οτι πίσω από το pc γνωρίζουμε τα πάντα
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------

ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΟΙ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΦΑΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΝΩΣΣΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ 9 ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΩΡ... ΚΑΙΡΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ...ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ? ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ? ΑΣ ΞΑΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΠΑΛΙ.. ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
----------------------------------------------------------------


Έλεος βέβαια, πόσο θα αντέξουμε να διαβάζουμε «άρες μάρες κουκουνάρες»;;;; Θα πάθουμε καταρράκτη και άντε να τον μαζέψεις με τα 10 μποφόρ που θα φυσάνε!!!!
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (ΕΜΥ) ασχολείται με την πρόβλεψη του καιρού, τι δουλειά έχει να απαγορεύει ή να επιτρέπει τον απόπλου των πλοίων;;;;
Στη περίπτωση της ακτοπλοΐας υπεύθυνος είναι ο καπετάνιος εκτός εάν του το απαγορεύσει το λιμεναρχείο. Στα ποντοπόρα το βάρος της απόφασης βαρύνει αποκλειστικα τον καπετάνιο.
Οπότε θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε το ανάλγητο κράτος γενικότερα και την ΕΜΥ ειδικότερα για το ότι επέτρεψε στον αέρα να φυσάει!!!! Πράγμα απαράδεκτο καθώς οι ναυτικοί του Αιγαίου οφείλουν να ταξιδεύουν μόνο με μπουνάτσα.
Έτσι και τα ακούσουν αυτοί που ταξιδεύουν σε ποντοπόρα με συνθήκες, που ούτε σε ταινία δεν έχετε δει… το τι κλωτσιές θα πέσουν δεν λέγεται
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!